Last news in Fakti

19 Март, 2017 16:50 5 325 32

Израел се прицели в сирийската противовъздушна отбрана

  • израел-
  • сирия-
  • противоракетна отбрана-
  • ракети
Израел се прицели в сирийската противовъздушна отбрана - 1
Снимки: Shutterstock

Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман отправи поредната сериозна заплаха към военните подразделения на режима в Дамаск. Либерман предупреди, че авиацията на еврейската държава ще разруши сирийските противовъздушни отбранителни системи.

Заплахата от Йерусалим ще стане реалност, ако сирийците отново изстрелят ракети срещу израелски военни самолети при техни операции в сирийското въздушно пространство, предаде ТАСС.

"Следващия път, когато сирийците използват системите за за противовъздушна отбрана срещу наши самолети, ние ще ги унищожим без ни най-малко колебание", предупреди Либерман в медийно изявление.

Израел се прицели в сирийската противовъздушна отбрана

В петък Израелската авиация порази военна колона, превозваща оръжия. Атаката предизвика ответно изстрелване на сирийска ракета по израелските самолети, която обаче бе прехваната.

От Дамаск дори се похвалиха, че са свалили израелски самолет и са поразили още един. От Йерусалим обаче отхвърлиха подобни твърдения.

Израел се прицели в сирийската противовъздушна отбрана
Снимка: БТА

Това е най-сериозният инцидент между двете съседни страни от началото на конфликта в Сирия през март 2011 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    50 16 Отговор
    Малко ще им бъде трудно на израелтяните този път.
  • 2 венци

    57 14 Отговор
    .ах ти наглите чифути!?!?!?Значи да си правят каквото си искат и никой да не ги закача!!!!
    Малко са им бомбите от Хамас......Къде си Адолф да видиш какво става?......

    Коментиран от #32

  • 3 Хагор

    21 31 Отговор
    Бедна ви е фантазията, каква е военната мощ на Израел.

    Коментиран от #30

  • 4 ranger

    24 39 Отговор
    Най-готиното в случая е, че сирийската ракета е свалена с антибалистичната нова система Arrow 3. Тази ракета унищожава всички видове руски нападателни стратегически и тактически носители на ядрени заряди, в ранната им космическа фаза на летеж. Същевременно, същата се оказва ефективна и срещу "близки" дистанции на зенитни ракети от типа на прехвалените С300 и С400 Триумф. За сравнение, системата С400 използва 3 различни вида ракети за цели отдалечени на далечни, средни и близки дистанции. Това я прави много по- тромава, трудна за управление и неефективна при "подсвет" на целите и последващо проследяване от различните радари и ракети. С други думи, израелската система е несравнима като супер съвременни технологий, в сравнение с руските. Система като Arrow, американските THAAD и SM3, руснаците няма да имат дори и след С500, която е още само в техните мечти!!!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "ranger":

    Защо ,,приятелите" ни забраниха да се прави ,,стрелата"?Arrow на инглиш е стрела - дали не е случайно ?
  • 6 некойси

    39 7 Отговор
    Дали турците и евреите не страдат от една и съща болест?
    Нападането на суверенна държава (каквото и да е останало от нея) си е акт на агресия по всички възможни стандарти.
  • 7 кашик с ракета

    31 6 Отговор

    До коментар #4 от "ranger":

    И къде видя,че сирийците са пукали по израелските самолети със С300 и С400?
    Щото са стреляли по евреите със С200. А сега си коригирай знанията и виж от коя година се тези ракети.
  • 8 Kcaniba

    24 12 Отговор
    Сирийците нямат Триумфи!!
    Само руските са там, до авиабазата Хмейним и пазят руските самолети.
    Сирийците разполагат с ПВО системи от 70-тте, а самолетите на Исраел са с отбранителни системи 21 век!!
    50 години разлика са съществени, Капиши!!
  • 9 scбг

    40 5 Отговор
    Аз ли не чета правилно или няма такава наглост- израелците, заплашват сирийците защото си пазят небето?
  • 10 meto

    12 7 Отговор
    до хагор нагъл си ти хагор нагъл си
  • 11 Иво

    14 1 Отговор
    Кажи Шалом,- и натискай Пуск.
  • 12 Хагор

    13 25 Отговор
    Цялото авиационно Американско оборудвате - приключва до механиката.Електрониката е само Израелска, която е най добрата в света.
    Израелците, никога не нападат първи!Те не са агресор, но се отбраняват и то - достойно.Който е живял там се е убедил.
  • 13 onq s konq

    8 5 Отговор
    Израел няма да се поколебае да нападне и Иран,камо ли да подкара сирийските огневи точки.Естествено руснаците не биха си позволили да предоставят С-300 и 400 на сирийците,защото това ще накара Израел да натисне педала до метала,но за щастие руско-израелските отношения както в момента така и исторически са традиционно задоволителни.
  • 14 681 БЪЛГАРИЯ

    3 0 Отговор
    До Гост ком.1 Ами то лесно никъде няма !
  • 15 От какво ли се ядосаха

    12 1 Отговор
    Усещам как Нетаняху пак ще тича към Москва. Каквото и да се е случило ,израелците този път изглеждат много ядосани. Това съвсем не им е първият удар в Сирия, те го правят от няколко години , и никога не са признавали до сега,че го правят. На два пъти израелският министър председател летя до Москва да уговаря безопасност за своите въздушни атаки , които трябва да касаят ,само и единствено Хизбула. И руснаците са го приели,и са му обещали безопасност, все пак вторият най разпространен език в Израел е руският. В Нета изтече и такава информация, че този път ударите не са били,точно по който трябва, и двата самолета , и спасителните акции на пилотите са се случвали, и те са спасени. Както и една от няколкото изстреляни зенитни ракети е преминала през територията на Ливан и е била свалена от автоматичната система за защита на Израел.
  • 16 кнд

    7 8 Отговор
    Сирииското ПВО не беше ли руска?

    Коментиран от #17

  • 17 Kcaniba

    13 5 Отговор

    До коментар #16 от "кнд":

    почти!!
    Съветска!!
    Ако ти говори нещо това!!!)))
  • 18 Кирил

    3 1 Отговор
    Не е "прехваната"...., а е "прихваната".....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 стоян георгиев

    2 14 Отговор
    евреите нагледно ще демонстрират как не работи сирииската пво срещу западни технологии.тва те са го правили многократно срещу сирия ,египет и тн. арабски съюзници.хизбула е мишена на израел и няма да поколебаят да ги атакуват дори и в сирия.
  • 21 крайно десен екстремист

    10 9 Отговор
    Да се оплачат на арменския поп чифутите, че сирийската армия им сваля жалките изтребителчета американско производство! Много им е гадно сега на МОСАД, американското посолство и организация ШАЛОМ, че им свалиха 2 изтребителя. Ние се смеем на тяхното нещастие!
  • 22 Димитър Борисов

    8 11 Отговор
    Израелците не се шегуват. Няма да бъдат наблюдатели като НАТО. Калени са във войната с арабите. Дори и със жени ще ги победят. 20.3.2017г.
  • 23 no name no face no number

    7 4 Отговор
    Тия кво искат с шоколадови бонбони ли да ги посрещат. Егати наглеците. Жалко че Сирия е в труден момент. Дано един ден да може да се защитава отново сама.
  • 24 херкулес

    5 0 Отговор
    Ефективни действия на кнесета на Вашиингтон?!?
  • 25 Бай хой

    10 4 Отговор
    Какво е новото? Израел от както съществува напада съседите си. Това го знаем. Ноооо. Сега получиха предупреждение, и то сериозно. Фактите са такива. Изстреляни са няколко пво ракети а е прехваната само една и то на израелска територия. .а си прехвалените израелски военни.
    А какви са поразените самолети? Или ф15 или ф35. От тези от които уж били несваляеми. Или по точно не си признават? Голем смех. Хамериканските хвърчила отново падат въпреки прескъпата подръжка.
    Е израелците вече са предупредени официално. Хизбула мизбула бла бла. Винаги когато сирийците постигнат някакъв успех срещу идил и получават шамар от израел. Е този път не се получи.
  • 26 лаик

    11 3 Отговор
    Израел за първи път реагира така,значи нешо се е случило,какво-няма да се разбере. Ракетите изстреляни по техните самолети са разработка от 70-те години на миналия век. Израелците атакуват обукти на сирийска територия не за първи път,някой се срещаше с някого в Москва а не в Тел Авив. Явно имат договорка,каква-няма да разберем. Стоян се прехласва пред западната технология и превъзходството и над сирийската ПВО,на такова противопоставяне има и в индийско-пакистанския конфликт в размирния Кашмир. Е Стойене, къде го превъзходството на пакистанците там? Пишем без да мислим,така е когато последното не ни са отдава.

    Коментиран от #27

  • 27 кроко

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "лаик":

    Могс дс ти кажа какво ще ти отговори стоян: ще се опита да излъже че пакистан надедлява, а като го притиснеш с факти, ще изреве „не ми давай линкове от тия антиглобалистки сайтове” и ще каже че пакистанците са по-тъпи от израелците и затова дюхат дюдю.

    Иначе явно на Израел са им свалили някои и друг самолет щом реват и те.
  • 28 ranger

    3 5 Отговор
    Няма как да обясниш на зомбирани с руски хормони бг глу.аци, че единствените свалени самолети са руските от пушещият самовар, Кузя! МиГ 29 и Су 33 всъщност се "самосвалиха", поради ненадеждността и ниското качество на руската техника. А това за свалени от сирийци израелски самолети могат да го вярват само и единствено пияни мужици и зомбирани от петата колона - посетителите на митингите на лъжкинята от Крушовица.
    П.С. Забравих и другия Су, паднал от ракетка на стар, стар F16, турски. Другите, израелските, френските и американските са свалени само и единствено ... в руската преса и в главите на намигащите нашенски русо-фили! "Нетаняху зящо е ходил в Москва, а??? ААААА, ясно, уплашил се е! Скрил е свалените си самолети, да, в една пазарска чанта ги е скрил!" Дядо Либенееееееее!

    Коментиран от #31

  • 29 Бай хой

    3 2 Отговор
    Рангере, спокойно бе пич, не се запенвай. Ми падат хамериканските фърчила кво да праим. Ми сигурно са били пак невидими и не са ги преброили по каналите за избягване на грешки. Е кажи де кой е сваления и кой другия улучен. Дали ф35 гръмотряс или ф15 керкенез.
  • 30 "Как заекът яде вълци"

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хагор":

    А знаеш ли вица в който заекът обяснявал на вълка че работи върху дипломна работа на тема "Как заекът яде вълци"? Всеки си намира майстора.
  • 31 Трол

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "ranger":

    Внимателно да четеш рецептата и да съблюдаваш часовете за пиене на лекарствата!
  • 32 ддд

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "венци":

    е това са пичове
    мачкат наред и не питат
    богати са
    няма емигранти няма тероризъм
    няма цигани
    къде грешат?