Last news in Fakti

22 Март, 2017 09:09 860 7

Тръмп отива на среща с НАТО

  • доналд тръмп-
  • среща-
  • нато

Йенс Столтенберг обяви визита в Белия дом

Тръмп отива на среща с НАТО - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Търмп ще присъства на срещата на НАТО, съобщи „Ню Йорк Пост“.

Това беше обявено от прессекретаря на Белия дом Шон Спайсър. Тръмп ще пътува до Брюксел на 25-ти май. Това ще е неговата първа чуждестранна визита след началото на мандата му.

В същото време генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви своя среща с Тръмп. Той ще посети Белия дом на 12-ти април.

„Президентът ще потвърди нашия силен ангажимент с НАТО. С нашите партньори ще бъдат обсъдени въпроси от решаващо значение за Алианса. Става въпрос най-вече за споделянето на отговорност в борбата с тероризма“, заяви Спайсър.

По време на кампанията си Тръмп отправи редица критики към НАТО. Той призова останалите страни – членки да покриват по-голяма част от разходите на Алианса. В Европа вече имаше опасения за неговата позиция спряно съюза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    6 8 Отговор
    Изглежда, че идиотската мечта на русофилите, Трамп да обърне гръб на НАТО и то да се разпадне, пак няма да се сбъдне !
    Еееех, а щастието беше така близко !

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Тито

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Не пич-Тръмп ще съдира нови кожи от членовете на Алианса...демек-ще си плащаме като попове на САЩ...

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Тито":

    Добре де Тито, а ти какво предлагаш !?

    Коментиран от #4

  • 4 Тито

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Предлагам да седнат и да се разберат-всяка от страните да постави исканията си и да се прекрати това безумие-да се подпишат договори в които да се отчитат интересите И на двете страни,защото иначе рано или късно ще се стигне до конфронтация.И ако напрежението м/у Русия и НАТО беше на другият край на света-айде да кажеш майната им...ама както знаем от предишният шеф на НАТО-ние сме предвидени за фронтова държава--демек,бойните действия ще са на наша територия...--А това вече е тотално сриване на обществото и държавата ни----

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Тито":

    Да седнат, нямам нищо против !
  • 6 Бай хой

    5 4 Отговор
    То това нато заприлича на турско-индийски сериал. Ще се срещ нат няма да се срещнат, трамп щял да ги изостави сирачетата. А лошите руснаци ги тормозят ли тормозят. С една дума сиганска работа. Само давайте и давайте че сме гладни и не можем с честен труд да си изкарваме прехраната.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.