23 Март, 2017 07:42 998 1

Светът осъди терора в Лондон

  • лондон-
  • терор-
  • нападение
Светът осъди терора в Лондон - 1
Снимка: АП/БТА

Белият дом осъди атаките в Лондон, президентът Доналд Тръмп следи развитието на ситуацията, съобщи говорителят Шон Спайсър.

Тръмп дори е разговарял по телефона с британския премиер Тереза Мей. Той е уверил Лондон, че може да разчита на пълна подкрепа от САЩ, предаде АП.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова изрази съчувствие към ранените и съболезнования към роднините на загиналите в Лондон. Русия не разделя тероризма на категории, а го смята за абсолютно зло, каза Мария Захарова.

Американският вицепрезидент Майк Пенс изрази от името на американския народ съболезнования заради терористичния атентат в Лондон. Пенс разговаря във Вашингтон с британския външен министър Борис Джонсън. Вицепрезидентът потвърди готовността на САЩ да окажат помощ на Великобритания в този труден и тъжен момент.

Полицията на Великобритания обяви, че работи по версията, че радикализирани ислямистки групи стоят зад нападението.

Президентът на Франция и канцлерът на Германия също изразиха своята подкрепа и солидарност към Обединеното кралство.

"Обезпокоени сме от тероризма", каза Франсоа Оланд. Той припомни, че Франция, която напоследък бе арена на терористични актове, "знае как страдат британците днес".

Ангела Меркел обяви, че е узнала с тъга за случилото се и че мислите й са с нашите британски приятели и всички хора в Лондон.

Мерките за сигурност в Италия вече са силно затегнати заради предстоящата в събота в Рим среща на върха на ЕС заради годишнината от Римските договори. В петък европейските лидери ще бъдат на аудиенция във Ватикана.

Във връзка със събитието в британската столица вътрешното министерство на Италия съобщи, че на съвещание на ръководителите на правоохранителните и разузнавателните агенции ще се определи равнището на терористичната заплаха в Италия.

Близо 6000 полицаи ще охраняват предстоящия форум в Рим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8888

    1 2 Отговор
    Не трябва съчуствие и подкрепа на думи, а ефективни действия. Ще чакат до следващия път, за да има ново съчувствие, потрес и заклеймяване.
    Тези никога няма да се приобщят. Затварят се в капсулирани общности и чакат своя час. През това време ползват права и привилегии, често в повече от коренното население. В Европа са дошли с цел хижра(завладяване). Постигнат ли нещо, ревът за друго. И така безкрай. Толерантостта е пълно предтъпление, защото орките не изпитват такава. Вижте сега какво правят. Тихичко се размножават, а ако станат над 20% не ми се мисли. В бивша Югославия бе аналогичен случай, в Македония сега е подобно. Иде ред и на Европа. Опомнете се, безумци.
Новини по държави: