23 Март, 2017 12:30 2 955 9

„Дейли Мейл“: Лондонският убиец искал да мине през България

  • лондон-
  • атентат-
  • тревър брукс-
  • абу иззадеен

Полицията в Лондон обяви, че вероятно вече е разкрила името на терориста, който извърши нападението в Лондон. Британски медии обявиха, че това е Тревър Брукс, известен още като Абу Иззадеен.

Оказа се, че преди известно време той е бил спрян на път за Сирия, където смятал да отиде да се бие за „Ислямска държава“. Пътят му минавал през България, пише „Дейли Мейл“.

Роденият в Лондон Брукс е известен ислямистки екстремист и проповедник. През 2008 година е бил в затвора заради това, че е финансирал терористични организации. През 2015 година е бил спрян в опит да пресече унгарско-румънската граница с влак.

Предполага се, че е искал да се присъедини към „Ислямска държава“, а по пътя си трябвало да мине пред България и Турция. Информация за него се съдържа и в Шенгенската информационна система за сигурност, съобщава "Блиц".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЪПРОС

    21 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг::::::::: През 2008 година е бил в затвора заради това, че е финансирал терористични организации...............И какво прави този фес на свобода?????????-----Ейййй тези безумни евро-атлантически ценности ще затрият Европа---а стига вече толерантност и мулти-култи.....Че обикновенните граждани плащат тъпотията на либералите--и то със кръв я плащат...........
  • 2 глас народен

    25 1 Отговор
    натурален англичанин ,образован ,а нашите не ги искат .
  • 3 кроко

    17 4 Отговор
    Бваво, човек със солидно досие за тероризъм и проповадване на радикален ислям се разхода свободно из ЕС!!! Утре такива могат да дойдат и в България и да ни спретнат някой атентат щото са успешно интегрирани от либералната западна система. А иначе либерстчетата ни обясняват как нац. държави са популизъм и трябва да слушкаме брюкселските меки зелки за да сме добре!
  • 4 8888

    14 3 Отговор
    Тоя много убав бе! Тюй язък за чиляка! Само за дамазлък такъз! Да им упрая генофонда.
    Че и палав бил. Като го знаят какви ги е вършил, защо го оставят да вършее на свобода?
  • 5 Няма рай за тия гнусни говеда

    3 0 Отговор
    Жалко, че са го застреляли. Сега десетки като него ще му завиждат, че вече е в мечтания рай и девиците пърхат около него.
    Няма да е лошо да успяват да ги хващат живи и публично да ги унижават, така че следващият да се замисли струва ли си да се жертва, а да не попадне в рая.
    С тях трябва да се бием по техните правила - без съд и присъда!
    А в Англия черната и арабска измет бъкат от всеки ъгъл.

    Коментиран от #6

  • 6 Да ама не

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Няма рай за тия гнусни говеда":

    Най-правилно е да се изпращат в мечтания от тях рай, защото тук те създават ад.
  • 7 Питю

    2 0 Отговор
    Да питам само. Правоверния като отиде в рая и не харесва девици какво става? Там нали всичко му е разрешено? Даже и да са налющи до козирката. А свинска пача с чесън дават ли му?
  • 8 колю

    0 0 Отговор
    Роден в Лондон. Англичанин от всякъде . Също като нашите българе от маалите. Малко брадат като тея от Столипиново ама може да е в рая бръснаря им и ги вика ,вика .....
  • 9 БАТЕ ЖОРО

    0 0 Отговор
    името Иззадеен в пандиза ли му го измислиха?
Новини по държави: