6 Юни, 2017 07:17 1 686 5

Протести в Словакия

  • словакия-
  • корупция-
  • протест

Съмнения за корупция срещу словашкото правителство

Протести в Словакия - 1
Снимка: БТА/AP

Хиляди души излязоха на протест в Словакия, съобщи Star Tribune.

Причината са съмнения за корупция срещу правителството на премиера Роберт Фицо. Протестиращите настояваха за оставката на вътрешния министър Роберт Калинак.

Причината е съмнения за съмнителна сделка със скандалния бизнесмен Тибор Гаспар.

Протести имаше в Братислава и Кошице. Пре пролетта изтекоха данни от словашкото разузнаване, които показваха корупционни сделки, свързани с държавни поръчки.

Досиетата станаха известни като "Горила". Сега протестиращите искат разследване по данните. Президентът Андрей Киска подкрепи исканията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кики

    16 1 Отговор
    По–тихо да не събудите Българите!
  • 2 Овце

    11 1 Отговор
    Ами ние сме си овце и не се надигаме дори и да умираме от глад.тряабва народа да се надигне един път както трябва и да ги смачкаме 240 паразита-бой докато не и заработят в полза на народа бой всеки ден.като видиш депутат по улиците и бой и му се казва че е боклук и ще бъде бит докато не започне да работи за народа

    Коментиран от #3

  • 3 случаен

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Овце":

    Идеята с боя сигурно не е лоша, но първо, да видиш депутат по улиците е невъзможно. Те се движат само със скъпи лимузини. Второ, толкова са тъпи и не наясно какво им е предназначението, толкова са се овълчили да трупат пари, че колкото и да ги биеш, никога няма да разберат за какво. Особено тези от ляво са твърдо убедени, че са в парламента, за да правят скандали, да говорят глупости и да пречат на развитието на държавата. И не само - да пречат на всичко! А това им дава огромно самочувствие! Носът на Корнелия Нинова расте главоломно, скоро ще докосне небето!
  • 4 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    При тях има съмнение при нас няма
  • 5 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Пък на Бойко му расте шкембето,и му шият големи куртки с огромни подплати,че да не личи ,ама цъ
Новини по държави: