Last news in Fakti

6 Юни, 2017 16:52 2 043 11

Франция подкрепя България за еврозоната и Шенген (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • бойко борисов-
  • шенген-
  • еврозона
Франция подкрепя България за еврозоната и Шенген (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Френският президент Еманюел Макрон обеща на българския министър-председател Бойко Борисов да подкрепи усилията на България да се сближи и дори да се интегрира в еврозоната и Шенгенското пространство, когато всички критерии бъдат изпълнени.

България, най-бедната държава в Европейския съюз, към който се присъедини през 2007 г., иска да ускори хода си към приемане на единната валута и води активна кампания да получи подкрепа от членовете на еврозоната.

Всеки път, когато бъдат направени конкретни усилия, Франция ще застане до тези, които ги полагат и именно такъв е случаят", каза Макрон в изявление пред журналисти.

Както обявих в предизборната си кампания, аз искам по-голяма европейска интеграция, съчетана с отворени врати за всички страни, които искат да участват в тази интеграция, допълни френският президент след едночасов разговор с българския ръководител.

Забелязах у премиера Бойко Борисов истински европейска нагласа и това ме радва, каза Макрон в заключение и допълни, че ще посети България преди края на годината.

Ръководителят на българското правителство поздрави Макрон за избирането му в Елисейския дворец. Благодарение на вашата динамичност ние ще изведем Европа напред. Това ще е единна и силна Европа, но не забравяйте периферията, каза Борисов.

Френският държавен глава, в чиято дипломация основна ос е укрепването на Европа, иска диалог със страните от източната част на континента, както вече се видя при двустранната му среща с полския президент Анджей Дуда в кулоарите на срещата на НАТО на 25 май, подчерта Елисейският дворец.

България ще председателства Съвета на Европейския съюз през 2018 година. София трябва на първо време да успее да се интегрира във валутно-курсовия механизъм ERM2, т.нар. двегодишна "чакалня" на еврозоната.

България е изпълнила маастрихтските критерии, свързани с управлението на инфлацията и публичните разходи. За сметка на това има незадоволително представяне в борбата с корупцията и средната заплата там е около 500 евро, доста под средната европейска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Български Данъкоплатец

    16 3 Отговор
    Г-н Премиер, България ще трябва ли да участва в изплащането на Гръцкия дълг след влизането на страната в Еврозоната? Г-н Земан, Президент на Чешката Република, обяви в телевизионно предаване на 04 юни 2017, че Чехия няма да влезе в Еврозоната докато не бъде гарантирано, че няма да се изисква от Чешките Данъкоплатци да подпомагат изплащането на Гръцкия дълг - респективно на Гръцките Пенсии, започващи от 450 евро. Каква е Вашата позиция и позицияата на ръководеното от Вас правителство относно гарантиране на интересите на Българските Данъкоплатци? Благодаря, надявам се да ни отговорите.

    Коментиран от #9

  • 2 Къртев

    4 2 Отговор
    Боко ги омайва, а после?
  • 3 Народа

    6 5 Отговор
    За пореден път Борисов продава народа си
  • 4 Гост

    6 3 Отговор
    Дупе да ние яко.
  • 5 Нормален

    1 3 Отговор
    Всичко е нормално само триабва на парво време да запчнат с отпускането на евро проектите за милиони та да може ниакои нов селианин да го направиат милионер може и гражданин те нали се са сас жобни сто 200 хилиди та да може да се нахраниат нали все са гладни а тоиа които го чете от данс му пожелавам да му остават 9 10 месеца да се пенсионира да овлниат заштото го има вав практика като поздрав и никога да не разбере какви мало...... Са това а и други подобни
  • 6 Същиа от коментар 5

    1 4 Отговор
    Извиниавам се 1динствено за правописните грешки заштото пиша ровече налатиница
  • 7 Кака Гинка

    8 4 Отговор
    С такива управници, дали някой здравомислещ е изненадан,че отново ще спечелим дупката на геврека? Обаче си ги преизбираме...

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    7 7 Отговор

    До коментар #7 от "Кака Гинка":

    Нищо не "преизбирате" ВИЕ,а НИЕ!ВЪПРЕКИ "ВАС"дето гласувате плътно "против".Ама сте МАЛКО,а ЛЪЖЕТЕ че сте МНОГО!В крайна сметка лъжете не нас,а себеси.И знаете че НЯМАТЕ ШАНС С РУСОФИЛИЯТА СИ,ама...продължавате.та точно за такива като вас народът е казал "луд умора няма":)
  • 9 Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Български Данъкоплатец":

    Не говори глупости и лъжи бе, какво общо има ползваната валута с изплащането на гръцкия дълг?!

    И ако не ти е ясно, тролче с ай кю 12, гръцкия дълг не се "изплаща" от ЕС.
  • 10 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    много добра новена ,но трябва да бъде подкрепена и с реални реформи в българската икономика и съдебна система.
  • 11 Владимир

    1 0 Отговор
    България ще влезе в еврозоната и мога да получавам пари с евро и може да ми е трудно.
Новини по държави: