7 Юни, 2017 20:55 3 603 27

Русия влага 41 милиарда в авиацията (ВИДЕО)

  • авиация-
  • мс-21-
  • сухой суперджет-
  • русия-
  • дмитрий медведев

Москва отпуска сумата за самолетостроене още тази година, съобщи премиерът Медведев

Русия влага 41 милиарда в авиацията (ВИДЕО) - 1
Снимка: Wikipedia

Руското правителство планира да отпусне 41 млрд. рубли (около 720 милиона долара - бел. ред.) тази година за подкрепа на самолетостроителния сектор. Това заяви днес премиерът Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Премиерът подчерта, че през последните години руските власти полагат значителни усилия за преодоляване на кризата в руското самолетостроене, възникнала на границата между 20 и 21 век.

Резултатите са видими. Имам предвид създаването на самолета "Сухой Суперджет", а неотдавна се проведе и изпитателен полет на МС-21, каза Медведев на съвещания, посветено на подкрепата за руското самолетостроене.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    14 25 Отговор
    Мнения плииз.
    Пиянки, ушанки, ватници, изостанали и т.н.
    После извънземни свърхмогъщи хакери, или това са мечки-мутанти!!!!
    Сега и някви пари, за някви самолети...
    Ни сме пък цъфнали с половин Европа, та вързали!!!
    Тцтцтцтцтцтц
  • 2 onq s konq

    30 31 Отговор
    И ако пак някой повтори наглите приказки на Путин че НЯМА ВЕЧЕ НУЖДА ОТ НАТО,ЗАЩОТО НЯМА СССР-пепел му на езика!А държава която е въоръжена до зъби,но ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ "ДОВЪОРЪЖАВА" с милиарди,държава която 45 г държа в желязна хватка БЕЛИТЕ ХОРА ОТ ИЗТ.ЕВРОПА/БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЧЕ СА СЛАВЯНИ/,държава която отрича че чете и пише на азбука,предоставена й от "малкия български брат",държава която ИЛИ Е ВЪВ ВОЙНА ИЛИ СЕ ГОТВИ ЗА ВОЙНА...просто не заслужава никога и никакво доверие.

    Коментиран от #3, #27

  • 3 555

    20 29 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Тук става въпрос за гражданска авиация....къде видя военен самолет ....Тиквата си хвърля парите на вятъра като те е наел,, да громиш противника"

    Коментиран от #6, #16

  • 4 рубъл

    26 9 Отговор
    Заглавието е в неконвертируема валута, таваришчи :Р
  • 5 гост 2

    24 7 Отговор
    1. http://biz.liga.net/all/tek/stati/3679008-naftogaz-vs-gazprom-chto-oznachaet-reshenie-arbitrazha-v-stokgolme.htm
    2. http://gordonua.com/publications/naftogaz-pobedil-gazprom-chto-reshil-stokgolmskiy-arbitrazh-i-kak-na-eto-otreagirovali-v-mire-191073.html
    3. http://www.dw.com/ru/%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D1%84%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%B2-%D1%87%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D1%83%D1%82%D1%8C-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B0/a-39085024
    Всичко това показва, че русия чрез газпром НЯМА да получи едни 37 милиарда долара от Нафтогаз, които очакваше, и при сегашната й “икономика“, може да си позволи твърде малко и твърде кратки финансови движения:):)
  • 6 onq s konq

    22 21 Отговор

    До коментар #3 от "555":

    Нещо не си в час.В РУСИЯ ВСИЧКИ САМОЛЕТИ СА "ГРАЖДАНСКА АВИАЦИЯ",ТАНКОВЕТЕ СА "СЕЛСКОСТОПАНСКА ТЕХНИКА",А РАКЕТИТЕ ДА ЕДНА СА "ПРОТИВОГРАДНИ"!Ако не вярваш-иди и провери,но става с предварително подадена молба лично до Путин,а срокът за разглеждането й е нелимитиран.
  • 7 Ловеца на поршета

    22 19 Отговор
    Сега като почнат руснаците да ни засипват с едни рисунки на самолети направо ще загубим ума и дума.

    Коментиран от #8

  • 8 Kcaniba

    12 25 Отговор

    До коментар #7 от "Ловеца на поршета":

    Ти мачкай с поршетата колега!!!
    БеенВеТа и останалите продукти , които притежаваш, освен киселото мляко от палмовото масло и кви още лакшари продактс там....
  • 9 Киро

    19 17 Отговор
    АААХАХА, 40 милиарда, ама РУБЛИ....

    720 милиона долара са смешна сума за авиация.

    И я ги имат, я не, те само обявяват, ама после нищо.
  • 10 Sergiy

    13 16 Отговор
    първо, много важна дума "ПЛАНИРА", смятай от тези пари няма да остане и 30%, ако изобщо стигне до тези планове ;). Второ, да вярваш на димон, това е невъзможно, никой не го взима не сериозно дори в кремъл, да не говорим за московия. С две думи, всичко това е ЕДНО ГОЛЯМИ НИЩО ;))
  • 11 681 БЪЛГАРИЯ

    11 15 Отговор
    Ще правят защото пътищата им са кенеф ! ДУРАКИ И ДОРОГИ !ТОВА Е ДИВИЗЪТ НА РУСИЯ !

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ярослав Станчев

    12 11 Отговор
    Ми имат хората,влагат.И ние така,дадохме едни пари на поляците да ни ремонтират двигателите на МИГовете,обаче самолетите пак не хвърчат.По европейски дет се казва,усвояваме едни пари,даваме касова бележка ама аеропланите пак на земята.......щото без двигател толкова.

    Коментиран от #15

  • 15 onq s konq

    7 10 Отговор

    До коментар #14 от "Ярослав Станчев":

    А ти знаеш ли какво страшно оръжие е БЕЗМОТОРЕН САМОЛЕТ?И не му трябва нито гориво,нито техници,нито масраф за ремонт,а само СИЛЕН ВЯТЪР И ПИЛОТСКА ЗЛОБА
  • 16 Гостенин

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "555":

    На вас май само противници и громене са ви в главите.А пък за самолетите лаквито и да са са си за тях .Малко са желаещите да ги купят.То и затова сумата е смехотворно малка.
  • 17 финанс

    6 4 Отговор
    Нямат пазар вече, загубиха си пазара. Трудно ще изместят Еърбъс и Боинг,даже и невъзможно . А без пазар трудно ще бъдат пуснати в производство

    Коментиран от #18

  • 18 Бай хой

    1 11 Отговор

    До коментар #17 от "финанс":

    И за производството на еърбъс и боинг са нужни титан и алуминий. Познай от къде идва? Познай и къде се произвеждат елементите подложени на свръх натоварване за същите хвърчила. Така че нещата са ясни. Затова и санкциите са смешни.

    Коментиран от #20

  • 19 Sergiy

    9 3 Отговор
    китайците правят своят самолет, койо се смята за бъдещ конкурент на airbus и boeing в Азия, но това са страхове, ама имат почва. Сега, за този "самолет" който в московия, дори не може да се сраванява с другите двама гиганта, и китайците, така че това е опит от страната на кремъл да "напомнят за себе си", ама НЯМА почва ;) P.S.дори техните авиакомпании летят с европейските и американските самолетi, за какви "пазари" може да говорим ;))
  • 20 финанс

    7 3 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    САЩ добиват годишно 2,9 млн. тона собствен алуминий -и не им стига -това е 55 % от цялото им потребление
    А Русия 0,8 млн. тона и им е излишен ,половината отива за износ.
    Е това какво ти говори ?

    Коментиран от #21

  • 21 Различен

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "финанс":

    Ауууу, колко сме компетентни!
    Пък аз си мислех, че освен алуминий в металите са самолет влиза магнезии, титан и так дале!
    Само да запитам.
    За 45 години вярна служба на СССР-то получихме от тях над 800/ОСЕМСТОТИН/ реактивни самолета, защото преди това имаше и витлови такива! ЗА 28 години вярна служба на ФАЩ и НАТО, колко самолета получихме от тях???

    Коментиран от #22

  • 22 финанс

    8 4 Отговор

    До коментар #21 от "Различен":

    Ние безплатно ли ги получавахме ?
    Къде е урана на България ? И на какви цени ни го изкупиха ?
    То не е и добив като добив , а свинщина.
    За това сега са замърсени много от водоисточниците в България.

    Коментиран от #23

  • 23 Трол

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "финанс":

    Добре бе мрънкало, виновниците за това на съд, присъда и ако ти е кеф разстрел! А за сегашните нещо да кажеш? За колко изнасят златото ни, за колко ни продават американските ТЕЦ-ове тока? За това пак ли са ти виновни ушанките и ватенките?

    Коментиран от #24, #25

  • 24 финанс

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Трол":

    Няма смисъл да си сменяш никовете -така или иначе все същите глупости пишеш -всички те разпознават.

    Чакай ,,да ти разкажа една забавна история за титана . В момента САЩ не внасят титан от Русия, а от Канада и Австралия. Забавното е ,обаче ,че самолетите SR – 71 Blackbird са направени от титан от СССР. По време на Студената война.
  • 25 финанс

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Трол":

    За ТЕЦ овете Марица Изток 1 и 3 договорите са сключени от следните лица Петър Жотев, Мирослав Севлиевски , Милко Ковачев и Румен Овчаров. Кой какво е взел и какво е станало аз не знам,но договорите са неизгодни за България и са дългосрочни за по 15 години.Т.е. не мирише , а смърди на корупция.

    А за златото ето подробни разяснения от Владимир Каролев
    https://profit.bg/analizi/politicheskite-lazhi-za-zlatodobivnata-industriya-v-balgariya/
  • 26 simonm

    0 0 Отговор
    Бря,бря бе,много пара бе,цели 3 Ерб:у/са без криля
  • 27 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Дръжте се здраво за демократите от Америка и не се бойте.Чичо Сам ще ви закриля.Прави го за всички онеправдани по света.Ето,вижте,Украйна.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания