8 Юни, 2017 10:20 1 699 0

Ключови избори след Брекзит (СНИМКИ)

  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • избори

Започна гласуването на парламентарния вот в Обединеното кралство

Ключови избори след Брекзит (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Избирателните секции във Великобритания отвориха за гласуването на ключовите за Кралството извбори за парламент, предадоха световните агенции.

Гласуването започна в 7 ч. местно време и ще приключи в 22 ч. Гласоподавателите избират 650-те членове на Камарата на общините (долната камара на парламента).

Според анкета на Ипсос/Мори консерваторите на премиера Тереза Мей имат 44% подкрепа срещу 36 на сто за лейбъристите на Джереми Корбин.

Министър-председателят свика предсрочните избори с надежда да увеличи крехкото мнозинство на управляващата Консервативна партия в парламента и да засили позициите си в преговорите за излизане на Великобритания от ЕС.

Ключови избори след Брекзит (СНИМКИ)

Кампанията не премина по план. Мей беше критикувана, че й липсва блясък, а два атентата превърнаха изборите в дебати за националната сигурност.

Ключови избори след Брекзит (СНИМКИ)

Ключови избори след Брекзит (СНИМКИ)

Според Мей консерваторите ще изградят "по-силна, по-справедлива и по-процъфтяваща Великобритания", а лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Корбин казва, че ще управлява "за мнозината, не за малцината".

Социологическите проучвания показват, че лейбъристите са скъсили значително преднината на консерваторите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: