Last news in Fakti

8 Юни, 2017 21:20 1 985 8

Македония влиза в НАТО до 2018 г.

  • нато-
  • влиза-
  • македония

Очаква се компромис за името

Македония влиза в НАТО до 2018 г. - 1
Снимка: БТА/AP

Македония може да бъде приета в НАТО още през 2018 г., стига да промени името си, съобщи РИА Новости.

Информацията е от източник, близък до преговорите за членството на страната. По-рано днес новият македонски премиер Зоран Заев обяви, че е възможно страната временно да приеме името Бивша югославска република Македония.

В момента Гърция блокира членството на страната в ЕС. Причината е историческите претенции на страната към името.

През следващият месец на посещение в Македония ще пристигне генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Алиансът цели страната да стане негов член до пролетта на следващата година.

Американският посланик вече се е срещнал с представители на новото правителство. Той е призовал да бъдат направени отстъпки за членството на страната. Очаква се преговорите с Гърция за името да продължат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Ваню

    7 5 Отговор
    Аве..... идвайте при нас уе макета ..... и сте у НАТО... и сте у евросъюза.... ха ха ха ........... и... у Шенген ше влезете и у еврозоната....
  • 2 jambazina

    13 4 Отговор
    Е сега вече НАТО ще стане наистина непобедимо, рашъните и китайците ще подвият опашки и ще избягат, като разберат за новия съюзник.

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "jambazina":

    Аууу...колко за тъпи смяташ другите:)Трябва ли да обяснявам че Македония,Ч.Гора,БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ и т.н. са ценни за НАТО не с оръжия,А С ТЕРИТОРИЯТА СИ!Защото на света има оръжия бол,АМА ТЕРИТОРИИТЕ СА КЪТ!А иначе НАТО ЗА БРОЕНИ ЧАСОВЕ може да разположи техника на тия територии дето не си и сънувал и Русия отлично го знае-затова и самият Путин направи селям точно на "невзрачната" Македония,но...не го огря.А как искаше след като изтърва Ч.Гора,да си направи една симпатична база ТОЧНО В МАКЕДОНИЯ!...и да насочи едни ракетки НА 360 ГРАДУСА!Но,...ЯВНО ГУБИШ НАДЕЖДИ В МОЩТА НА РУСИЯ И прибавяш и Китай...всъщност за по-сигурно що не прибавиш и Индия и 2-ТА ПОЛЮСА СЪС ВСИЧКИТЕ ИМ ЛЕДНИЦИ?!

    Коментиран от #7

  • 4 МУЛЕТА КАТО НАС

    9 5 Отговор
    Нужни са им ШЕРПИ, в евентуалният военен конфликт който да обере "МЕКИЯТ СПУСЪК". Диваци и варвари - източно европеиците. Те са консумативен материал, изписва се безотчетно. Бугари, Македонци, те последните и името си са готови да сменат за едната сигурна смърт!
  • 5 Неутрал

    4 2 Отговор
    Сега знаете кой е най-големият предател в Македония. СДСМ през 1993 г. в ООН подписаха, че Македония ще бъде наречена БЮРМ и е излъгала македонския народ, че ще бъде само за шест месеца и това име остава до днес. Сега същият комунистически СДСМ, воден от двойно помилуваниот престъпник Зоран Заев, прави същото за НАТО и Европейския съюз. ВМРО-ДПМНЕ начело с Никола Груевски винаги е било против промяната на името на Македония. Ето защо Македония не се присъедини към НАТО и ЕС.
  • 6 Гоуст

    10 3 Отговор
    Нещо сте в грешка. Нато ще влезне в Македония
  • 7 999

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Еми като те слуша човек какви ги бръщолевиш как да не те смята за тъп? При положение , че НАТО имат Турция, България и Румъния защо им е Македония която се намира зад тези държави и отстои на по голямо разстояние от Русия, а и най модерната ракета има по добра ефективност когато е по близка до целта така ,че в случая на НАТО не им трябват територии поредният прост народ за скубане.

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    3 8 Отговор

    До коментар #7 от "999":

    Или се превиш на луд,или...наистина си луд!Не ти ли идва мисълта,че природата не търпи празно място и че АКО МАКЕДОНИЯ НЕ СТАНЕ НАТОВСКА ,ЩЕ БЪДЕ МОСКОВСКА ?И не НАТО иска да слага ракети в нея,,А РУСИЯ-ПРИ ТОВА ВСИЧКИ ДО ЕДНА НАСОЧЕНИ КЪМ ЕВРОПА!Еееех -мъка,мъкааа...
Новини по държави: