9 Юни, 2017 13:51 2 373 1

Изненада - син на ислямист прави нова партия в Турция

  • турция-
  • неджметтин ербакан-
  • фатих ербакан-
  • партия на справедливостта и развитието-
  • реджеп ердоган

Синът на Неджметтин Ербакан се готви да формира политическа формация

Изненада - син на ислямист прави нова партия в Турция - 1
Снимки: БТА/АР

Синът на Неджметтин Ербакан, първия премиер ислямист на Турция и някогашен ментор на сегашния президент на Турция, се готви да основе нова политическа партия. Такъв сигнал той е дал в интервю за в. "Дирилиш постасъ", за което съобщава днес телевизия Си Ен Ен-Тюрк.

Фатих Ербакан посочи, че е неизбежно да бъде създадена партия, която да бъде алтернатива на политическата сцена на Турция.

Важното за нас е да се действа съобразно основните ни принципи. Сред тях важно място заемат външната политика и икономиката, каза синът на покойния турски премиер.

Партията на справедливостта и развитието вече 15 години продължава да върви по свой собствен път. По тази причина изглежда неминуемо създаването на нова партия", смята Ербакан.

Изненада - син на ислямист прави нова партия в Турция

Според него има смисъл тази необходимост да бъде изказана, но засега не е формиран екип и не е изготвен конкретен план.

Искам да заявя, че ние сме готови да изпълним отговорността, която ни се пада от Неджметтин Ербакан, подчерта той. По думите му в момента Партията на щастието се е отдалечила от интересите на движението "Милли гьорюш" (в превод "национален възглед", движение, основано от Неджметтин Ербакан, бел. ред.).

По тази причина "ние сме готови да поемем отговорност за продължаването на нашето дело", каза той.

Премиерът Неджметтин Ербакан, определен от противниците си като заплаха за светския режим на страната, се оттегли от власт през 1997 г. под натиска на армията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Думата е на ,,многознаещите"!!

    4 2 Отговор
    Хасан да си даде мнението за Туркестан,стига си е давал мнението за Българската политика,да чуем от първа ръка за комшийски те далавери....и бъдеще!?
Новини по държави: