9 Юни, 2017 14:37 1 283 13

Арести след протести в Москва

  • москва-
  • арести-
  • протести

Недоволство заради презастрояването на града

Арести след протести в Москва - 1
Снимка:: БТА/AP

Няколко души са били арестувани по време на протести пред руския парламент, съобщи Newsmax World.

Причината за протестите е решение на властите за разрушаване на нискоетажни жилищни сгради от съветската епоха. В резултат на решението 1.6 млн. души ще трябва да се преместят от домовете си.

В протеста участваха около 300 души. Те направиха жива верига пред парламента, преди второто четене на законопроекта. По последни данни са били арестувани около 7 души.

Срутването на сградите е част от план за презастрояване на Москва. Може да бъдат съборени цели квартали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андре

    14 16 Отговор
    Да живее демокрацията ! :D
  • 2 Гоуст

    12 13 Отговор
    Радвайте се, че се разминавате само с арести

    Коментиран от #10

  • 3 onq s konq

    20 20 Отговор
    "Отлично" решение на въпроса с РАЗКАРВАНЕ НА АНТИПУТИНОВИТЕ ЕЛЕМЕНТИ от централната част на града в покрайнините на Москва,пък най-добре и в провинцията.И всичко това ПОД ПРИКРИТИЕ НА "ЗАКОН ЗА ЗАСТРОЯВАНЕТО"!!!Няяяма да гласувате за Путин ли?:)
  • 4 гост 2

    20 19 Отговор
    Това е само НАЧАЛОТО! Българското вещно право НЕ ПОЗНАВА такава идиотия като “ комунальние квартири“, не познава руският “феномен“ продажба на една стая от жилище БЕЗ собствен санитарен възел! Такива идиотии може да родят само руските комунистически ТИКВИ и да се възприемат за нормални от същите руски тикви , но на низово ниво/ основата/ в пирамидата на Маслоу. 12.06.2017г. е само след ТРИ дни:) Да видим дали руският народ ще се самоосъзнае като народ и ще протестира мирно срещу кражбите на олигархията си, която е идентична с висшето руско държавно управление, или кротко- като овце на заколение, ще се примири със съдбата си на руско стадо....

    Коментиран от #6

  • 5 Да го кажем направо

    22 19 Отговор
    Ееее голяма новина-ще местят 1,6 милиона човека ( колкото е София !!!!!) като им бутат старите блокове от преди 50 години и им строят нови-без доплащане и в същият квартал и от тези 1,6 милиона са протестирали 300 човека..... и ние го направихме новина---та да могат НПО драскачите да си спамят..Айде по-сериозно и конкретно де...Та и въпрос---откъде кинти бре---нали бяха фалирали..Когато в България се посторои нова София с държавни пари--тогава ще говорим че сме просперираща държава...

    Коментиран от #8

  • 6 Очо

    17 18 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    Ако и ние бяхме сринати през ВСВ както Русия--още щеше да живееш в барака...

    Коментиран от #11

  • 7 Трол

    16 16 Отговор
    Очаквам активизация от козяшките колеги и смях в залата. Гост 2 започна...
  • 8 onq s konq

    19 16 Отговор

    До коментар #5 от "Да го кажем направо":

    Ааа,не така!...Не може между словесния ти водопад от плява ей-така-между другото да вмъкваш и ТВОИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ/естествено предварително обмислени/,че 1/Русия се ангажира да обезпечи жилище от фонда на новостроящите се сгради на бившите собственици,а не...да се ОБЕЗЩЕТЯТ С БОНОВЕ БЕЗ РЕАЛНА СТОЙНОСТ!2/"Без доплащане и в същия квартал"?...ТАКА СИ МИСЛИШ,а на по-разбираем език звучи "чувай х.ьо"!А по-нататък не прави аналог с България,защото...НЕ СИ В ИНТЕЛИГЕНТНО СЪСТОЯНИЕ:)

    Коментиран от #9

  • 9 Да го кажем направо

    17 14 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Кон,точно заради теб пак погледнах в сайта на "Московска Мерия" и мога да ти кажа че нищо не съм преувеличил. Инфото е от преди 3 месеца-намери и виж.

    Коментиран от #12

  • 10 Kito

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "Гоуст":

    Не се знае дали единствено с арест се разминават. След ареста какви ли не други назидания се прилагат. Това е когато едно общество остави своите управляващи да погазват безнаказано конституцията многократно. Резултатът се вижда. Без протести само в определени случаи и това за което не трябва да чува светът. Руснаците трябва да покажат не малко воля. Нали винаги искат да излизат победители.
  • 11 Хорцето

    8 11 Отговор

    До коментар #6 от "Очо":

    Така ли ги виждаш нещата. Ами той и Берлин че покрай него Грмания като цяло покрай Германия и голяма част от Европа е била срината. Някакъв план за възстановяване на собствената им държава да измислят и да не мислят само как да се бъркат в делата на други страни Нека намерят начин ресурси нефт газ да ги продават на по- ниски цени, че да има и кой да ги купува без глоби та да оправят малко руския стандарт на живот с тях, а не да ги разпределят към олигарси.

    Коментиран от #13

  • 12 Sergiy

    7 12 Отговор

    До коментар #9 от "Да го кажем направо":

    че си лъжеш здраво и винаги, това е истината.
  • 13 Монго

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хорцето":

    Промишленият Рур не е бил изравнен със земята за разлика от Дрезден!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания