12 Юни, 2017 08:33 4 379 42

САЩ налагат нови санкции на Русия

  • сащ-
  • русия-
  • сенатор-
  • санкции-
  • линдзи греъм-
  • избори-
  • доналд тръмп

Дали Тръмп ще подкрепи мярката?

САЩ налагат нови санкции на Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Американският сенатор Линдзи Греъм заяви, че Съединените американски щати възнамеряват да наложат нови санкции на Русия заради намесата им на президентските избори.

В интервю за „Си Би Ес нюз“ републиканецът сподели, че Сенатът ще гласува налагането на нови мерки срещу Кремъл заради опитите на руснаците да „разрушат демокрацията“.

Линдзи Греъм подчерта, че Русия действа на няколко фронта в опитите си да подкопае демократичните устои, давайки за пример хакерските атаки срещу демократите на изборите, въоръжаването на талибани, които убиват американски войници, и подкрепянето на режима на Башар Асад, който използва химически оръжия срещу цивилното население.

Сенаторът от Южна Каролина заяви, че президентът Доналд Тръмп и всички членове на Конгреса трябва да накажат Москва заради това. Ако държавният глава гласува против, то той ще предаде демокрацията, смята Греъм.

„Г-н президент, Русия направи това. Трябва да се изправите срещу тях. Никога няма да рестартираме отношенията с Русия, докато не ги накажем заради опитите да унищожат демокрацията“, заяви американският сенатор Линдзи Греъм.

Предполагаемата намеса на Русия на президентските избори ще бъде във фокуса на дебатите в Сената. Кремъл категорично отрича да е правил опит да повлияе на крайния резултат от изборите, спечелени от Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Контра

    71 46 Отговор
    Пха ха ха - ватенки няма да се плашите, нали санкциите ви правят по силни , ще станете направо непобедими

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИВО

    47 53 Отговор
    НА СФАЩ КАКВИ САНКЦИ ДА БУДАТ НАЛОЖЕНИ ,ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА ИДИЛ И ЗА ЖЕРТВИТЕ ОТ НЕЯ.ТЕ ПОДКОПАХА УСТОИТЕ И ДЕМОКРАЦИЯТА В ЦЯЛА ЕВРОПА С ПРЕДИЗВИКВАНЕТО НА ВОЙНАТА В СИРИЯ И ЕМИГРАНТСКАТА ВЪЛНА.КРАДЕЦА ВИКА , ДРЪЩЕ КРАДЕЦА.
  • 6 Путин

    38 19 Отговор
    Преместих си го в другия крачол.
  • 7 666

    40 23 Отговор
    Време е Русия да наложи санкции на САЩ.

    Коментиран от #8, #17

  • 8 Контра

    39 40 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Мдааа ,даже е крайно време. А сега се напрегни малко и кажи какви точно санкции е в състояние да въведе Русия срещу САЩ ?
    Отговора е НИКАКВИ. Сега разбираш ли къде са САЩ и къде е Русия .Това не е като да пускаш пропагандни новини и фейкове в нета.

    Коментиран от #10, #39

  • 9 Чепа

    30 7 Отговор
    Безсилието поражда злоба
  • 10 555

    33 26 Отговор

    До коментар #8 от "Контра":

    Ще им спре ракетите с които да си изстрелват спътниците....ще им спре продажбата на ракетни двигатели...ще увеличи употребата им на памперси като при случая,, джеймс кук "

    Коментиран от #15

  • 11 Ловеца на поршета

    19 21 Отговор
    Значи гладът ще продължи да мори добитъка.
  • 12 IDIL

    35 17 Отговор
    Тия американци хептен са изтрещели и сън не ги лови като си помислят за руснаците.Не е Русия а извънземните са се намесили в изборите, малоумни долни кравари вие в ФАЩ всички сте психясали,извънземни ве отвличат и извънземни ви се мешат в работите мухахахааа...
  • 13 панов

    20 41 Отговор
    рашастан даже и без санкции се е скапал и отива в канализацията като ссср
  • 14 хХх

    38 15 Отговор

    До коментар #2 от "Контра":

    От колко години са санкциите към Русия? От колко години Европа е губеща от затворените пазари натам? И какво, изчезна ли Русия? Знаеш ли как се отразиха санкциите в селското стопанство и потреблението на продукцията му? ДА, имаше проблем в първите години с недостига на продукция доставена от Европа, но това рефлектира в развитието на селското стопанство в Русия и след нормалният период на адаптация Русия вече произвежда 60% от необходимото си (и продължава да увеличава този процент), при 20% преди санкциите. Нали не си мислиш, че руснаците стоят и вият от глад, щото Европа не им дава? В крайна сметка, в дългосрочен аспект европейците ще се окажат губещи от санкциите, защото никога няма да си върнат пазарите в Русия. Защото руснаците имат едно на ум и няма да унищожат производството си, за да вкарат европейското, както направихме българите.
    Така че, в крайна сметка заключението, че руснаците са станали по-силни в следствие санкциите има основание, а ти се подигравай колкото си искаш. ;)

    Коментиран от #22

  • 15 Контра

    17 25 Отговор

    До коментар #10 от "555":

    Мда - пробвай още веднъж. Ракетните двигатели са им ги спрели , става въпрос за еднократно закупуване на 100 броя РД 180 по 10 млн. парчето. А сега американците си правят сами сходен двигател с течно гориво.
    За памперсите не знам , но да не вземе да се увеличи космическия подводен флот на Русия -който е вече световно известен. :D
  • 16 колев

    26 14 Отговор
    Тия вече станаха смешни. Не стига, че са ги е...л.и, ами и викат на висок глас. А е много важно дали наистина има такава намеса и ако има, то възникват сериозни съмнения в професионализма на службите на САЩ.
    Очевидно е поредната провокация.
  • 17 хахаха

    19 24 Отговор

    До коментар #7 от "666":

    Освен да спре износа на лосиона за вани за САЩ, защото вътрешната консумация не го позволява?!? :) Това русофилите, направо ставате смешни!!!
  • 18 гост

    16 18 Отговор
    Хмдам ... руснаците като им спрат вноса на лади на САЩ и америкаците ще се на.ерат и ще фалират !
  • 19 Кики

    23 20 Отговор
    САЩ си измислят причини за да налагат санкции - типична американска политика! По същия начин и срещу С.Корея. Долно племе! Русия, обаче издържа втората световна война, така, че подобни санкции са като галене с перце. Ритайте, плачете дебели американски крави!!!
  • 20 АЗ САМ

    17 21 Отговор
    Санкциите са с-у фирми и олиг. приближени до Жужи! Какви санкций за 90% от кочината - крепосни живеещи в 19-ти век! За тях..картожки ..капустя..и всичко с алкохол! А как деистват санкциите -видяхме при СССР!
  • 21 гост 2

    16 28 Отговор
    Нова отлична новина! Докато русия не върне Крим на Украйна, ще има нови, и нови, и нови санкции. Черешката на тортата ще е изключването на русия от СУИФТ. Нали русия вече направила система, аналогична на СУИФТ, само че работеща с руски рубли? ;) Е- време е да започнат да си я ползват :) Обаче...подочувам, че нещо не било както трябва в тази система и нещо другтите държави не искали да я ползват- що ли така? ;)

    Коментиран от #23

  • 22 Контра

    18 17 Отговор

    До коментар #14 от "хХх":

    Какво са развили ,друже ? Сурогатната индустрия ли ? Сиренето от палмово масло не е сирене ,камо ли да може да се сравнява с френските и швейцарските. Виното от спирт не е вино ,камо ли да може да се сравнява с испанските, френските и италианските вина.
    За това ли Путин където отиде подсмърча и хлипа санкциите да се свалят ? Щото им се отразяват позитивно. Може би за Европа се е загрижил ,че не могат да си пласират продукцията. Обаче качествената продукция винаги ще си намери пазар.

    Коментиран от #24

  • 23 гост

    5 7 Отговор

    До коментар #21 от "гост 2":

    Може би, защото ги е страх да не последват примера на Садам, който отказа да търгува петролът на Ирак в долари?
  • 24 хХх

    10 11 Отговор

    До коментар #22 от "Контра":

    Не ти говоря за производство на крайна продукция, а за селкостопански отрасъл за производство на суровини. Май има разлика, не мислиш ли? Или според теб виното е само френско, сирената италиански, а зеленчуците холандски, и така в целият свят? Или може би в Русия има палми?
    Това, което написах го има като опасение в много форуми, касаещи земеделските производители в ЕС.
    Опитай пак! ;)

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Киро

    13 20 Отговор
    Налагай, фалирай и пускай китайците да ги оглозгат!

    Като не разбира от дума гнусното джудже, хак да му е и на него и на неговите ратаи!
  • 27 Киро

    12 16 Отговор
    Иииихууу, насам народе, ето го и вица на деня, санкциите правели ушанките по-силни!

    ААААХАХАХААХА

    Може би, таварищ тролчик има предвид, че след като вече средната заплата в кална Расия е по-ниска даже от средната в България, а минималната заплата в кална Расия е почти 2 пъти по-ниска от България - се изисква голяма сила, за да оцелеят?!

    Даааа, таварищ тролчик, от тази гледна точка си прав, много силни станаха бояришниците!
  • 28 Контра

    14 11 Отговор

    До коментар #24 от "хХх":

    За какво производство на суровини ми говориш ,когато масово на пазара са сурогатни хранителни продукти

    "Особено остър е проблемът с фалшификатите при производството на млечни продукти. На рафтовете нарастна броят на родните “млекца”. Но качеството на стоките често е съмнително. Припомняме данните на “Росстат”, че вносът на палмово масло и неговите фракции за 10-те месеца на 2015 г. е нараснал с 25.1% и е 702 хиляди тона. Анализ на 40 проби от масло и сирене, направен от “Росконтрол”, доказа замяна на млечни мазнини с растителни, по-специално с палмово масло, в 70% марките."

    Данните са от руски източници и са от 2015 . За 2016 Русия увеличи вноса на палмово масло двойно . Извода можеш и сам да си направиш , че качеството на храните се е влошило още повече.
    И не са само млечните продукти. А и хляба също.Месото е в перманентен недостиг.Колбасите масово се фалшифицират и се произвеждат от отпадъци.

    Коментиран от #30

  • 29 гост 2

    13 15 Отговор
    ТОВА Е ИСТИНСКАТА РУСИЯ!
    1. https://www.youtube.com/watch?v=WdAzGmj6VBA&t=0s
    Путин убил Россию 2017
    2. https://www.youtube.com/watch?v=PLG1-FaVyWE Стыдно быть русским
    3. https://www.youtube.com/watch?v=4erEenf0VHU При Путине люди вешаются 2017, близится гражданская война.
    4. https://www.youtube.com/watch?v=VLywPnrJuzE Пенсионерка сказала правду за весь народ России.Обращение к Путину.
    За това са антикорупционните митинги в русия, а не защото, видите ли- сащ- мащ, НАТО, ЕС заплашвали териториалната цялост и суверенитета на русия!
  • 30 хХх

    16 8 Отговор

    До коментар #28 от "Контра":

    Ето ти инфо и статистика. Чети и не пиши глупости! В сферата на селското стопанство губещата от санкциите срещу Русия е Европа. Защо? Защото не си гледа интереса, а ходи по акъла на САЩ.
    п.с.
    Източници и клипове в нета ще намерите всякакви, за всичко. Всеки решава доколко да ги приема за истина и да им вярва, привсе че повечето са просто пропаганда, далеч от реалността.

    Коментиран от #31

  • 31 хХх

    7 6 Отговор

    До коментар #30 от "хХх":

    Забравих да постна линка:
    http://agroinfo.com/en/

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Max

    9 15 Отговор

    До коментар #32 от "IDIL":

    не се замисляш, че ако е нямало намеса след ВторатаСВ, баба ти нямаше да взема пенсия от 150 лева. Нямаше да ги има нито овчаровци, нито догановци и още по-малко разни пасита други производни на комунистите. И ти нямаше да се правиш на мислител тук , а щеше да бачкаш, защото "добрият" комунизъм направи хората мързеливи и крадливи.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Контра

    3 7 Отговор
    Аз съм посочил един източник ,но те са 3 , “Росконтрол” , “Росстат”,
    и “Петербургски контрол” - това са официални държавни органи ,които с това се занимават -да следят качествата на храните и това са техни официални доклади. Със Сорос тук трудно ще се измъкнеш - той не участва.
  • 38 ХАХАХА

    12 4 Отговор
    Само банановото гето да каже като какви ще са точно пак "поредните санкции", че последните бяха удвояване на покупките на руски ракетни двигатели и дузина руски хеликоптери за щатската полиция и ФБР.Ше ги уморите от смех тия руснаци бе.Тоя мач сме го гледали вече.Мбуахахаа
  • 39 ВЪЪЪЪХ

    11 4 Отговор

    До коментар #8 от "Контра":

    не думАй.Какви санкции да налага русия на едно завършено бананаво гето САЩ.Ами докато в гетото се чудят "Путин ли ме назначи или ми искат импийчмънт" ,Русия си прибира всичко от свето без никакви усилия.Последно си взе северният морски път и с това затвори Арктика.А на САЩ -оставиха да решават да решат 70 млн. или 50 млн.купони за храна да напечатат на гладниците в гетото.
  • 40 ЕГААААТИ

    11 4 Отговор
    Санкциите -да станеш по време на санкции най големият производител и износител на зърно и сл.олио и вече потвърдено 4-тият най голям износител на птиче и телешко месо и средната заплати за март.2017г. да варират от 1000 до 1400 евро месечно.Ми то почти колкото средната заплата в Германиая след данъчно облагане и осигурвки.Надолу я смъква средната в Ингушетия и Дегестан дето се стрелят мюсюлманите но и тяхната средна е 350-400 евро -колкото в БГ че и по голяма.

    Коментиран от #41

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 хХх

    6 2 Отговор

    До коментар #41 от "до ЕГААААТИ":

    За Сибир чак не, но началото на 20-ти век е имало много гурбетчии в Русия. Всъщност, може би заради сходството в езиците Русия е била предпочитана за гурбет. Още имам вкъщи стари сребърни рубли и книжни такива останали от прадядо ми. Заработил ги е за да построи воденица, но нещо не му се е получило. Та мисълта ми бе, че ако Китай и Русия напреднат още малко и ако Европа потъне още не много миграционният поток може да се обърне. Още повече, че в Русия и Китай няма тълпи от ненормални джихадисти и поради това са доста по-сигурни и спокойни от Европа. А и рускините във фаза teen са доста по-привлекателни от повечето европейки ;)

    По темата:
    В подкрепа на тезата си, че губещата страна от поредните санкции срещу Русия ще бъде Европа, бях постнал интересен линк за развитието на селскостопанският отрасъл в икономиката на Русия. Не знам защо го изтриха. Ще пробвам отново:
    https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/ru/Documents/consumer-business/current-issues-of-agribusiness-in-russia-2015.pdf