Last news in Fakti

12 Юни, 2017 18:24 1 467 0

И кралицата се усъмни в бъдещето на премиера

  • елизабет втора-
  • тереза мей-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • избори-
  • лондон

Речта на Елизабет Втора, в която се представя програмата на новия кабинет, се отлага с няколко дни

И кралицата се усъмни в бъдещето на премиера - 1
Снимки: БТА/АР

Традиционната реч на британската кралица Елизабет Втора, предвидена за 19 юни и на която се представя законодателната програма на новото правителство, се отлага с няколко дни заради изненадващия резултат от парламентарните избори, съобщи Би Би Си.

Медията не дава източник на информацията си.

Според Би Би Си това решение, което не е официално потвърдено, е признак на "неяснота" какво ще съдържа тази написана от правителството реч.

И кралицата се усъмни в бъдещето на премиера

Министърът за Брекзита Дейвид Дейвис заяви тази сутрин, че "някои елементи от програмата" на Консервативната партия, която бе представена в предизборната кампания, "ще бъдат премахнати".

На въпрос за това евентуално забавяне говорителят на Тереза Мей заяви на пресконференция, че председателката на Камарата на общините Андреа Ледсъм "ще уточни датата, когато настъпи моментът".

При настояване на журналистите дали това значи, че речта няма да бъде произнесена на 19 юни, говорителят единствено каза, че е "роля на председателката на Камарата на общините" да обяви датата на речта.

И кралицата се усъмни в бъдещето на премиера

Речта на кралицата обикновено е последвана от няколко дни дебати, след което парламентът гласува програмата на правителството, което се равнява на вот на доверие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: