13 Юни, 2017 07:55 3 419 37

Сенатът на САЩ реши: Нови санкции срещу Русия!

  • сащ-
  • сенат-
  • русия-
  • санкции-
  • сенатори-
  • хакери-
  • тръмп

Новите мерки са подкрепени от демократи и републиканци

Сенатът на САЩ реши: Нови санкции срещу Русия! - 1
Снимка: Shutterstock

Американски сенатори постигнаха споразумение за налагане на нови санкции срещу Русия, съобщиха агенциите ТАСС и „Ройтерс“.

Мерките, които са внесени като изменение на законопроекта за налагане на санкции на Иран, ще бъдат наложени заради предполагаемите руски хакерски атаки по време на президентските избори.

Сенаторите вече са постигнали единомислие, а новият законопроект ще бъде внесен за гласуване до края на седмицата. Вашингтон налага санкции на Кремъл и заради анексирането на Крим и подкрепата към режима на Башар Асад в Сирия.

Ще бъдат наложени и нови санкции на руските граждани, за които е установено, че са виновни по обвинения в нарушаване човешките права, доставка на боеприпаси за режима на Асад, както и извършване на кибератаки от името на руското правителство.

Новите мерки предвиждат и налагане на санкции на руската минна промишленост, корабоплаване и железопътен транспорт. Санкциите са подкрепени както от демократи, така и от републиканци, и се очаква безпроблемно да бъдат одобрени от Сената.

Победата на Доналд Тръмп на изборите предизвика истински хаос на американската политическа сцена заради съмнение, че от Кремъл са повлияли на крайния резултат.

Тръмп и Русия категорично отричат връзки помежду си. Американският президент заяви, че демократите използват руската карта, за да оправдаят загубата си на изборите.

Сенаторът от Южна Каролина Линдзи Греъм заяви вчера, че президентът Доналд Тръмп и всички членове на Конгреса трябва да накажат Москва заради хакерските атаки. Ако държавният глава гласува против, то той ще предаде демокрацията, смята Греъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нямат срам

    39 26 Отговор
    Навсякъде за въпросните атаки се говори като за "предполагаеми", но САЩ ще ги наказват с реални санкции! То бива долна манипулация, ама чак пък толкова!
  • 2 Хорошо

    32 27 Отговор
    Местим го директно в другия крачол.
  • 3 НЕГЪР ОТ ЦВАЩ

    39 28 Отговор
    НАВСЯКЪДЕ ТРЪБЯТ ,ЧЕ СА НАЙ-ДОБРИТЕ ПЪК ИЗВЕДНЪЖ РУСКИ ХАКАРИ ИМ ПРОБИЛИДУПЕТАТА. С ДВЕ ДУМИ КОЙ МИ.РА В ГАЩИТЕ
  • 4 Да го кажем направо

    32 30 Отговор
    Повод за агресия винаги ще намерят американските политици...Ама защо света си трае за разкритията на Викилийкс и Сноудън????.....Точно заради тях цял свят трябва да наложи санкции на САЩ....Оказа се че САЩ са по-долни,агресивни и лицемерни от бившото Ссср...
  • 5 к нинова

    27 35 Отговор
    русия е бита карта.за това синът ми и парите ми са в сащ

    Коментиран от #33

  • 6 гочев

    24 21 Отговор
    Санкциите подпомагат развитието на руската икономика, никога да не се свалят!

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дедо Грую

    21 13 Отговор
    Тея от световния хазарски каганат съвсем са изтрещели. Дано не подпалят 3-та световна война.
  • 9 Шляхтиц

    27 16 Отговор
    Кибератаките са ПРЕДПОЛАГАЕМИ, но санкциите РЕАЛНИ. На кривата ракета космосът и пречи. Както хитлер на времето без повод и причини навлезе в Австрия, Полша, СССР, така, според моето скромно мнение, уядените и презадоволени сащ трупат войски около ВЕЛИКАТА РУС. Величието и славата са временни и преходни. БЕЗУМИЕТО И ГЛУПОСТТА СА ВЕЧНИ. ВЕЛИКАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ е завладяна от ВАРВАРИ. ОТ КАКТО СВЯТ СВЕТУВА, ПОД СЛЪНЦЕТО НИЩО НОВО. Едва ли ще съм жив да видя РУСКОТО ЗНАМЕ на БЕЛИЯ ДОМ И ПЕНТАГОНА, така както съм го виждал на документални филми на райхстага.
  • 10 Илиян

    19 5 Отговор

    До коментар #6 от "гочев":

    Аааааа това много ми хареса !

    Сетих се за оня виц " Като си до уши в ла*ната недей да чуруликаш "
  • 11 Тото

    22 19 Отговор
    На руската мечка й дреме на ............. за американските простотий.
  • 12 Барчо

    22 16 Отговор
    Америка доказа за пореден път, че е страна на политически смешници. Най-накрая изкристилизира в избора на "върховен" Клоун. Той си мислеше, че няма да е на конци, но с времето един по един му ги връзват и ще се превърне в абсолютен палячо.
    Държава, която от 1912 г до сега има над 90 военни агресии по света е смешна да споменава Крим. За неспособните си разузнавателни служби друг и е виновен.
    Все пак обаче медиите са ВЛАСТ и те ги използват пълноценно да промиват мозъци. Ясно и е че няма да стане веднага, но вече има резултати. Тук ми изплуват думите на Караибрахим от филма "Време разделно" при потурчването на българите от района. "Да, вие няма да приемете правата вяра в сърцата си, но вашите правнуци ще бъдат по-верни на нея и Падишаха от самите турци" Не са ли доказателство родопите за думите му. Така става и с медиите. 100 пъти повторена лъжа, става истина.
    А сега търговията между щатите и Русия пак ще се увеличи като миналите санкции.
  • 13 гост 2

    14 22 Отговор
    “...Новите мерки предвиждат и налагане на санкции на руската минна промишленост, корабоплаване и железопътен транспорт...Вашингтон налага санкции на Кремъл и заради анексирането на Крим и подкрепата към режима на Башар Асад в Сирия....“ Това казва всичко. То и няма какво да се коментира, освен- продължавайте със санкциите, докато русия върне Крим на Украйна. Ако русия не иска да връща Крим, ще има вечни санкции. Нали според официален кремъл, санкциите действали благотворно на руската икономика? Е- сега руснаците имат шанса да го докажат за пореден път и да се възрадват за пореден път от възхода на икономиката си- дали чрез антикорупционни митинги или чрез портфейла си- няма значение...

    Коментиран от #18

  • 14 гост 2

    15 22 Отговор
    Ако сащ искат да постигнат максимална ефективност на санкциите, да сложат забрана за продаване на уидоус 10 в русия, тотална забрана за продажба на американско/ ЕС ноу- хау/ хай тек на русия и русия ще клекне много бързо.Да видим дали ще се осъзнаят и ще се ориентират към създаване на собствено ноу- хау/ хай тек, или ще продължават да се занимават с измисляне на нови и нови оръжия. Защото новите оръжия все пак трябва да се употребят някъде - иначе не могат да оправдаят средствата, изхарчени за създаването им...Накрая ЕС да им резне и СУИФТ-а и нещата ще са тип-топ.
  • 15 Honda

    8 10 Отговор
    Русофилчета, защо сте се разревали толкова, нали санкциите помагаха на руската икономика

    Коментиран от #17, #19

  • 16 Mariec

    6 9 Отговор
    Сащ е страна на неограничените възможности,защото населява неексплоатиран континент и граби с пълни шепи световното богатство,задоволяваща своите граждани(гости от всякъде).колкото и грозно да звучи,оръжейният бизнес е много доходоносен,пазара се препълва и оръжието трябва да се"хвърли"някъде,за да не спрат заводите и да няма безработица.
  • 17 Random

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Honda":

    Сваля цената на рублата.
    Иначе икономиката се справя, ама то като рублата става по-евтина, а заплатите не се вдигат...

    Коментиран от #20

  • 18 Гост1

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "гост 2":

    От какъв зор да дават тяхна си територия на чужда държава?
    Все едно ние да дадем територия на Македония

    Коментиран от #23

  • 19 гост

    10 6 Отговор

    До коментар #15 от "Honda":

    Не знам пич, ти си отговори кой е по-зле: ние или те?
    "Приблизително 320 000 имота по Черноморието и други курорти, са собственост на руснаци. Сключените сделки с недвижими имоти в България, са направени най-вече по Южното Черноморие. Купувачите са предимно граждани със средни и дори ниски доходи."
  • 20 гост 2

    3 8 Отговор

    До коментар #17 от "Random":

    “...Публикувано във факти.бг: Сваля цената на рублата....“ А това- съгласно икономикса и макроикономиката, води ли до усилен инфлационен процес в русия- да или да?:)

    Коментиран от #22

  • 21 м6 (като гост):

    6 5 Отговор
    Аве тук е пълно с Путинкантропи

    Коритаров: Сервилни диктатурофили и путинофили в България се представят за русофили
  • 22 Random

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "гост 2":

    Сигурно да, обаче пък предприятията не отчитат особен спад в приходите.

    Коментиран от #24

  • 23 гост 2

    3 7 Отговор

    До коментар #18 от "Гост1":

    “...Публикувано във факти.бг: От какъв зор да дават тяхна си територия на чужда държава?...Съгласно межуднародното публично право, Крим е суверенна УКРАИНСКА държавна територия.,незаконно окупирана и незаконно анексирана от русия. Да- знам, че всички, защитаващи путлеровата идеология, сега ща напишат- ама принципите на международното право не важат, ама това, ама онова, но- русия е вписала в конституцията си следното:Статья 15 4. Общепризнанные принципы и нормы международного права и международные договоры Российской Федерации являются составной частью ее правовой системы. Если международным договором Российской Федерации установлены иные правила, чем предусмотренные законом, то применяются правила международного договора. http://www.constitution.ru/10003000/10003000-3.htm
  • 24 гост 2

    4 5 Отговор

    До коментар #22 от "Random":

    Не винаги инфлационният процес е нещо хубаво, особено когато излезе извън конкретни рамки. Справка- хиперинфлацията в русия до 1998г....Предприятията- може, но хората, работещи в тях? Какво се случва с икономическият показател “Паритет на покупателната способност“? С две думи- дали по време на сега наложените санкции, руснаците ще могат да си купуват същата “кошница“ с хранителни продукти с минималната заплата, коята купуват напр. днес- 13.06.2017 г., преди още реално да са наложени тези американски санкции? Заводите и предприятията са нищо без квалифицираните служители, които да работят в тях. А ако тези служители са масово недоволни от заплатите си,защото с тях могат да си купят 2 пъти по-малко хранителни продукти, отколкото преди напр. 3 месеца, нещата не са добре....
  • 25 Тъпи американци

    9 8 Отговор
    Знаехме, че американците са тъпи, прости , НАГЛИ ама чак толкова .
  • 26 Кики

    4 1 Отговор
    Би трябвало Путин да каже на САЩ "ЧЕСТИТО"
  • 27 Киро

    8 8 Отговор
    Абе, копейкаджии зомбирани, нали санкциите само укрепваха руската икономика бе, според вас?!

    Ми тогава трябва много да се радвате от новите санкции, а не да ревете като болни магарета!

    И вземете се уточнете последно санкциите за хубаво ли са или не, че сега сте като шизофреници.

    Коментиран от #28

  • 28 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Киро":

    Ами чети бе. Дал съм ти тема за размисъл в #19. Ти и г-жа юриста, къде се е закъхърила за потребителската кошница и инфлацията на руснаците.
    Въпроси:
    Как според вашите твърдения за мизерното положение, заплащане и т.н. само в България руснаците са закупили 350 000 имота и то в рамките са последните няколко години?
    И това са хора със средни и ниски доходи, а не крупни крадци и олигарси, както се мъчите да втълпите.
    Нали не мислите, че "изнемогващите" руснаци теглят кредити, за да купуват имоти в БГ?
    Ха сега си отговорете и колко имота в собствената си държава сме закупили българите, без да сме теглили кредити за тях?

    Що ли сте ми толкова леки и прозрачни в разсъжденията? ;)

    Коментиран от #29, #30

  • 29 гост 2

    0 8 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Как според вашите твърдения за мизерното положение, заплащане и т.н. само в България руснаците са закупили 350 000 имота и то в рамките са последните няколко години?..“ Колко е населението на русия? http://countrymeters.info/bg/Russian_Federation 13-06-2017 14:17:07
    146 416 871 Настоящо население. Колко е броят на руските граждани, закупили български ваканционни недвижими имоти? Според теб- 350 000. Е- какъв процент са те спрямо общото население на русия? Какъв е социалният статут на тези руски граждани? Колко от тях са офицери от бившата кгб/ настоящата фсб? Доста! Колко от тях са руски държавни служители в русия? Също доста голям процент. Вчера срещу какво точно беше митинга в русия- не беше ли срещу КОРУПЦИЯТА в средните и висшите етажи на руската държавна власт? Ако руските граждани, закупили имоти в България, не са част от средния ешелон на държавната власт в русия, защо през 2015,2016 г. масово си продадоха имотите по нашето Черноморие, при това- ги продадоха на ПО-НИСКА ЦЕНА, ОТКОЛКОТО ГИ ЗАКУПИХА- по данни на една агенция за недвижими имоти? Не беше ли заради заповедта на путлер да ги продадат, дори и на загуба, и последващата негова забрана за притежаване на ваканционен недвижим имот от руски държавни служители извън русия?

    Коментиран от #35

  • 30 гост 2

    2 7 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Що ли сте ми толкова леки и прозрачни в разсъжденията? ;)...“ Не започвай пак с обидите, защото ТОЗИ ПЪТ ще стават патаклами в офиса на факти. бг. Ще си платиш за всички глупости, които си писал за коментарите от моя ник! Иначе е видно на кого колко му е умственият багаж- аз , която- според теб- съм била “шизофреничка“, оборвам 100% всичките ти непрофесионални “теории“, защото нито една от тях няма основание в иконокис, макроикономика, финанси и банково дело- т.е. ти не си изучавал тези дисциплини в университет, не знаеш елементарната им теория, а си седнал да спориш с човек, който ги е изучавал. Не се ли усещаш, че много олекваш, а? Аз ти доказвам моите тези с цитати от констититуциите и законите на три държави, а ти нямаш елементарни познания даже по икономикс, какво остава до специализирана юридическа литература и законите на три държави. Едва ли някой може да те приеме сериозно при това положение- извън собствената ти руска агитка....

    Коментиран от #36

  • 31 гост 2

    2 5 Отговор
    иконокис- т.е. икономикс- грешка на клавиатурата
  • 32 гост 2

    2 7 Отговор
    Тук някои задават следният въпрос:„... Ха сега си отговорете и колко имота в собствената си държава сме закупили българите, без да сме теглили кредити за тях?...“ На този въпрос отговорът е следния- В Р. България протече реституционен процес/ връщане на недвижима собственост от Р. България на наследниците на българските граждани, на които им беше национализирана собствеността през 1944-1954 г./ В следствие на този процес, НАД 98% от българските граждани се оказаха със собствен недвижим имот за живеене, без да се налага да теглят кредити за неговото закупуване или да си го купуват по пазарни цени. Това е изключително добре известно на всички българи и български граждани, дори и живеещите в чужбина, защото те- в качеството си на наследници, също придобиват идеална част или 100% от правото на собственост върху реституиран недвижим имот. Човек, който не знае за този реституционен процес, и задава толкова неадекватен въпрос, или не е български гражданин, или не живее в България от 1991 година- защото реституционният процес масово стартира долу-горе в тази година, и приключи около 1999г.

    Коментиран от #37

  • 33 Ясно е че си К

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "к нинова":

    Като сина ти е цъфнал и въразал в САЩ, което е доста локумджийско понятие , ти при него ли си или в Чорбаджи - Бойковият вилает. Земи та иди при него. Да видим какви ще ги къдриш тогава.
  • 34 реалист

    4 1 Отговор
    А в следствие новите санкции, руснаците ще си преместят водката в другия крачол ...
  • 35 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост 2":

    "Колко е населението на русия? http://countrymeters.info/bg/Russian_Federation 13-06-2017 14:17:07
    146 416 871 Настоящо население. Колко е броят на руските граждани, закупили български ваканционни недвижими имоти? Според теб- 350 000. Е- какъв процент са те спрямо общото население на русия?"
    Много повърхностен отговор. О.К. Спрямо България да кажем е
    малък процента, а спрямо Европа, спрямо Света? Да кажем може да ги направиш 2-3% от населението (а може и повече), което има такъв излишък на финанси, че инвестира в имоти в други страни. Това малко ли е?
    А това с държавните служители, КГБ и Путин няма да коментирам, но дори да е така, пак ЕВАЛА му на Путин, че е наложил такава забрана за държавните си служители. А нашите държавни служители имат ли какво да инвестират?
    И англичаните си продават имотите на по-ниска цена, голяма част от тях напусна също България. Какво? Кралицата ли им го нареди?
  • 36 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "гост 2":

    Вярно ли си мислиш, че под "гост" пише само един човек? Объркала си адресанта. Имам по-интересни занимания отколкото да обиждам преднамерено човек, когото не познавам, но пък виж ти редовно го правиш.
    Както и да е.
    Нищо не си спечелила! Вярвай си, щом ти е кеф и продължавай да обиждаш. Само за информация - "дипломиран български икономист" съм, в стила в който обичаш да се описваш. Така че, това
    "...защото нито една от тях няма основание в иконокис, макроикономика, финанси и банково дело- т.е. ти не си изучавал тези дисциплини в университет, не знаеш елементарната им теория, а си седнал да спориш с човек, който ги е изучавал." отпада.
    Права си, всъщност Банково Дело не съм изучавал. Друга ми е специалността, но пак е икономическа. Ти икономист ли си?

    Между другото знаеш ли какво съм изучавал много преди България да стане член на ЕС: Теория на европейската интеграция

    Не задълбавам като теб. Мисля и разсъждавам по-глобално. Не съм роб на цифрите, макар и да ми се отдава математиката. Статистиката ми е интересна, но често е прекалено маниполеруема за да я приемам за чиста монета. Анализатор и логик съм, не съм по сухите числа и цитати.

    И нямам руска агитка, за разлика от теб антируска.
  • 37 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "гост 2":

    "НАД 98% от българските граждани се оказаха със собствен недвижим имот за живеене, без да се налага да теглят кредити за неговото закупуване или да си го купуват по пазарни цени."

    Ами може би нещата не стоят точно така, щом:
    "Около 700 хиляди домакинства у нас в момента изплащат кредити или заеми. В същото време между 40 и 50 хиляди са семействата, за които има сериозен риск да изпаднат в неплатежоспособност и те да не могат да платят кредитите си."
    Цитата в от 2011, но предполагам цифрите в момента са нагоре.

    Освен това:
    "Лошите кредити в България ще продължават да намаляват, като през 2017 г. ще достигнат 12.2% от общо отпуснатите заеми в страната ни"
    Познавам лично човек, на който банката му продаде имота, привсе, че работи нормална работа, а имота не е кой знае какво. Познавам и друг, който успя да продаде имота си, да занули кредита си и сега му е спокойно на квартира.

    Ето за това ти говоря!
    Не ги мисли руснаците. Гледай българите! Енергията, която влагаш е омраза би била полезна, ако е насочена правилно. В България има много повече неправди, отколкото това за което пишеш.

    Спирам!