13 Юни, 2017 15:55 2 910 0

Израелски хакери със зловеща информация за ДАЕШ

  • израел-
  • ислямска държава-
  • хакери

Планирани са били атентати срещу самолети

Израелски хакери със зловеща информация за ДАЕШ - 1

Израелски шпиони са достигнали до данни за готвен от Ислямска държава атентат, съобщи News 18.

Планът е бил да се взриви самолет. Това е трябвало да стане с бомба, скрита в лаптоп.

Разследването е било проведено от местното звено за борба с киберпрестъпността. Това е значителен напредък в акцията срещу терористите, които използват все по-криптирани съобщения за комуникация.

В момента терористите работят върху бомби, които да не могат да бъдат засечени в летищата. Информацията за това вече е била предадена на американското разузнаване.

Заради това и още на 21-ви март САЩ въведоха забрана за внасяне на компютри в салоните на самолетите. Президентът Доналд Тръмп сподели информацията с руския външен министър Сергей Лавров по време на негова визита във Вашингтон. Това предизвика скандал за теч на данни.

Израелските хакери са проникнали в компютърна мрежа на групировката, базирана в Сирия. В момента Израел води допълнителни проучвания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА