Last news in Fakti

13 Юни, 2017 21:00 2 375 5

Дим в АЕЦ Чернобил

  • чернобил-
  • аец-
  • дим

Ситуацията е овладяна

Дим в АЕЦ Чернобил - 1
Снимка: Wikipedia

Дим е бил забелязан в третия блок на АЕЦ „Чернобил“. Това обявиха от агенцията за ядрено регулиране на Украйна, цитирани от РИА Новости.

"В 15 и 57 часа местно време на 13 юни е получена информация от Чернобил, относно задимяване в стая №509 в блок №3 в Чернобил. В 16 часа димът е елиминира с помощта на служители. Радиационното състояние на помещението в блок №3 и площадката на АЕЦ е без изменение"- съобщава държавната агенция.

Третият енергоблок е пуснат в експлоатация през 1981 г., но през декември 2000 г. с решение на властите е изключен за постоянно.

В момента ситуацията е овладяна. Няма усложнения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неутрал

    10 5 Отговор
    Изключен, тъй като не. Или тамо някой прави барбекю.
  • 2 Али Риза

    14 3 Отговор
    Тва да не гръмне пак? А то сега хора има ли там? И като е спрян 2000 сега що дими нещо? Извинявам се,че съм бос в материята,а ми е интересно. Ако някой обясни ще е добре
  • 3 пожарникар

    8 4 Отговор
    На пазача му е загорял сандвича на скаричката.
  • 4 хммм

    15 3 Отговор
    Като някакси правителствено ми кажат "няма повод за притеснения" или "няма усложнения" сериозно почвам да се съмнявам ! Когато гръмна ни казаха с няколко дена закъснение та сега ли, когато нещо само "пуши" ?
  • 5 ФОЧ

    1 2 Отговор
    #4 Димът е остатъчен пушек след гърмежа. Вече гръмна.....
Новини по държави: