Last news in Fakti

15 Юни, 2017 15:36 1 286 0

Тереза Мей нареди разследване за пожара

  • лондон-
  • пожар-
  • сграда-
  • тереза мей-
  • разследване-
  • великобритания

Някои от пожарникарите са тежко травматизирани

Тереза Мей нареди разследване за пожара - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският министър-председател Тереза Мей нареди цялостно разследване за трагичните събития в Лондон, съобщи „Скай нюз“.

Голям пожар пламна в 27-етажна сграда в британската столица и отне живота на най-малко 17 души. Властите очакват броят на жертвите да се повиши, има хора в неизвестност.

Тереза Мей заяви, че е съкрушена от трагичните събития и заяви, че трябва да стане ясно какво е довело до огромния пожар. Тя добави, че правителството ще направи всичко по силите си, за да осигури покрив на хората, загубили домовете си при пожара.

Британските власти разкриха, че към този момент 37 души остават в болница, 17 от тях са в критично състояние и има опасност за живота им.

Шефът на лондонската пожарна служба разкри, че пожарникарите, пристигнали на място, за да овладеят пламъците, са останали съкрушени от видяното. Някои от тях са тежко травматизирани от събитията.

Сигналът към пожарната е бил подаден в късните часове. Пожарните екипи са пристигнали в момент, в който много хора са спели в леглата си. Пожарникарите са спасили много възрастни и деца, но някои жители на сградата са били в капан.

Тереза Мей нареди разследване за пожара
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: