Last news in Fakti

16 Юни, 2017 11:52 903 0

Разследват финансите на зетя на Тръмп

  • джаред кушнер-
  • разследване-
  • доналд тръмп

Разследването се води от прокурора, проучващ руската намеса в изборите

Разследват финансите на зетя на Тръмп - 1
Снимка: БТА/AP

Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва руската намеса в президентските избори в САЩ е започнал разследване за финансовите сметки на Джаред Кушнер, съобщи „Вашингтон Поуст“.

Кушнер е зет и съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп. Според източници от американската администрация, проучват се е финансовите активи на бившия съветник на президента по националната сигурност – Майкъл Флин. Флин подаде оставка след установени неправомерни негови контакти с руското посолство в страната.

Разследвани още са бившия председател на кампанията на Тръмп Пол Манафорт и неговият бивш консултант Картър Пейдж.

По-рано се появиха информации, че Кушнер е искал да създаде тайни канали за комуникация с Москва. Твърденията бяха отречени от американската администрация. От там заявиха, че предложението е било отправено от Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА