16 Юни, 2017 17:12 3 705 10

Докладваха на Путин за Ал Багдади

  • ислямска държава-
  • сергей шойгу-
  • русия-
  • владимир путин-
  • ракка

Министърът на отбраната е информирал президента за ликвидирането на водачи на Ислямска държава, сред които може да е бил и Абу Бакр ал Багдади

Докладваха на Путин за Ал Багдади - 1
Снимки: БТА/АР

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу информира президента Владимир Путин и участниците в оперативно съвещание с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия за ликвидирането в Сирия на редица членове на ръководството на "Ислямска държава". Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

При въздушните удари на руски бойни самолети в района на Ракка са убити над 100 бойци на ИД, включително членове на ръководството й. Възможно е сред тях да е бил лидерът на групировката Абу Бакр ал Багдади, съобщи Песков.

Засега няма независимо потвърждение за смъртта на Ал Багдади. Администрацията на САЩ не е в състояние да потвърди съобщението на руското министерство на отбраната за възможната смърт на Абу Бакр ал Багдади във въздушен удар близо до Ракка през май, съобщи представител на Белия дом, цитиран от "Ройтерс".

"Нямаме информация, която да потвърди тези съобщения", заяви говорителят на Пентагона Джеф Дейвис.

Докладваха на Путин за Ал Багдади

Водената от САЩ коалиция за борба с ИД заяви, че не може да потвърди смъртта на лидера на групировката, а редица иракски официални лица реагираха скептично на руското съобщение, отбелязва "Ройтерс".

Руското външно министерство заяви, че информацията за смъртта на Ал Багдади в руски въздушен удар в края на май "продължава да се проверява по различни канали", предаде АП.

Докладваха на Путин за Ал Багдади

На въпрос за това твърдение руският външен министър Сергей Лавров заяви: "Нямам 100-процентово потвърждение на информацията."

Сирийският център за наблюдение правата на човека оспори твърдението на Русия, че може да е убила лидера на ИД в района на Ракка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    42 32 Отговор
    Империята на злото се превърна в империя на лъжата!Жалко подобие на държава!Бедни ,обезверени хора,сенки, до тук ги доведе вова....жалко за нация,дала велики хора на Света!100г. геноцид над Руския народ и ето резултата...

    Коментиран от #7

  • 2 СЛАВА РОССИИ

    26 40 Отговор
    Едни воюват по мъжки а други търсят причини и упвадания за да прикрият слабостта си ! Вижте как вървят действията на Бясното Куче в Северна Корея. Там са вече два самолетоносача и е все тихо и мирно.Момчето от Северна Корея си пие уискито с баскетболиста от Чикаго Булс. Казвал съм го и пак ще го река - чичо ви е слаба кримка, мекушав между краката, лабав е в гайката и голям го вади ама не пали ! СЛАВА РОССИИ !

    Коментиран от #5

  • 3 Kcaniba

    22 38 Отговор
    Ауууу
    Родната потурня е в траур!!!
    Козяк - памперси!!!
  • 4 Ghost1

    29 16 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Засега няма независимо потвърждение за смъртта на Ал Багдади, но пък по-важното е че Сергей Шойгу е докладвал за отстреляни терористи и предполага че между тях може да е и техният главата. Конспиративнте и недоказани изказвания са водещи и присъщи за най-голямата по територия държава

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ЧЕСТНО

    7 15 Отговор

    До коментар #4 от "Ghost1":

    ТЪЙ СА РАБОТИ НАЛИ БУДАЛИ КЪТ ТЕБЯ ТЪЙ СИ НАДЯТ ЛЯБА.

    Коментиран от #9

  • 7 Kcaniba

    15 17 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Империята ти ФАщ
    От лъжата се превърна в империя на злото!!!
  • 8 КВАЧКАТА

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "Ghost1":

    Квачката да сюда и да топли Яйцата.
  • 9 Ghost1

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "ЧЕСТНО":

    Тъй тъй. Ти вземи изкарай един опреснителен курс по български, че имам съмнения дали изобщо имаш представа за какво иде реч, когато се включваш така отникъде!!!
  • 10 Abinax33

    5 7 Отговор
    "Нямаме информация, която да потвърди тези съобщения", заяви говорителят на Пентагона Джеф Дейвис.

    А това в общи линии означава f.ckin bullsh.t
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания