18 Юни, 2017 08:30, обновена 18 Юни, 2017 12:09 4 374 3

Огнен ад в Португалия (ВИДЕО)

  • португалия-
  • пожар-
  • огън

Най-малко 43 души са загинали

Огнен ад в Португалия (ВИДЕО) - 1
Снимка: Туитър

Най-малко 43 души са загинали в горски пожар в Португалия. Ранените са около 70 души, от които дузина са пожарникари. Огнената стихия бушува в района на град Лейрия, съобщи АП. Агенцията се позовава на премиер Антониу Коща.

Изправени сме пред ужасна трагедия. За момента е потвърдена смъртта на 25 души, но е възможно техния брой да се увеличи, предупреди Антониу Коща. Той посети централата на Гражданска отбрана край Лисабон, за да се запознае как властите се борят с огнената стихия.

Държавният секретар по вътрешните работи Хорхе Гомес каза, че 22 души са изгорели в колите си, които са били хванати в огнен капан на пътя между Фигейро дос Винос и Кастанейра де Пера, уточнява в. "Гардиън".

Пламъците заплашват няколко селища в района. Не е ясно как е започнал пожарът, избухнал в събота следобед, отбелязва ДПА.

Пожарът е избухнал близо до Педрогау Гранди, на около 200 км от столицата Лисабон, около 15 ч. местно време.

Близо 500 пожарникари и 160 пожарни коли са мобилизирани и водят борба с пожара през нощта.

Високите температури от 40 градуса спомагат за разпростирането на огъня. Португалия беше обхваната от силна гореща вълна в събота. През изминалата нощ около 60 горски пожара избухнаха в страната, а 1700 пожарникари се борят да ги потушат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    3 0 Отговор
    Португалците са много сърдечни и позитивни хора, жалко че точно на тях се случи тази трагедия... Sinceras condolências!
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Авторът на статията да се научи как да транслитерира португалски собствени имена на български. То е ясно, че не знае, но може да се информира, за да не пише глупости!
  • 3 777

    1 0 Отговор
    Хорхе Гомес - Жоржи Гомеш (правилно)
    Фигейро дос Винос - Фигейру душ Виньош (правилно)

    Принципно оригиналният португалски език е консонантен и се отличава с мощни редукции на неударените гласни и отпадане на "Е" в неударена позиция, където не може да отпадне се замества с "Ъ", ("ънструменту, ъмърджънсиа") но тази транслитерация е много трудна в българския език.
Новини по държави: