Last news in Fakti

18 Юни, 2017 18:30 1 987 2

Великобритания излиза от единния пазар

  • великобритания-
  • brexit-
  • ес

Филип Хамънд обяви напускане и на митническия съюз

Великобритания излиза от единния пазар - 1
Снимка: БТА/AP

Великобритания ще напусне единният европейски пазар и митническия съюз след излизането си от ЕС. Това беше обявено от британския министър на финансите Филип Хамънд, цитиран то Би Би Си.

„Ние напускаме ЕС. Заради това ще трябва да напуснем единният пазар и митническия съюз. Въпросът не е кога ще напуснем съюза. Въпросът е как ще го заменим, за да осигурим свободното предвижване на нашите стоки. Ще търсим временно споразумение, което да облекчи прехода. След това обаче ще трябва да се пригодим към новото статукво“, заяви Хамънд.

Много представители на британския бизнес се надяваха на различен подход към Brexit след спада на доверието към консерваторите при последните избори. Изглежда обаче правителството ще се придържа към същия план.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 0 Отговор
    Няма такава дума "прЕдвижване"
  • 2 Пламен

    8 1 Отговор
    След брексита ще видим колко сте велики.
Новини по държави: