Last news in Fakti

19 Юни, 2017 14:21 1 090 2

Наказателни санкции срещу кибератаки

  • кибератака-
  • санкция-
  • санкции-
  • русия

Причината са опасенията на ЕС за намеса на Русия в президентските избори в САЩ и във Франция

Наказателни санкции срещу кибератаки - 1
Снимка: БТА/АР

Външните министри на ЕС се договориха да подготвят общ отговор за кибератаки в съюза, включително чрез налагане на санкции на извършителите им, съобщи "Ройтерс".

В изявление на министрите, заседаващи в Люксембург, се казва, че те ще разработят "инструменти на кибердипломацията", с които да се реагира на зловредни действия действия онлайн.

Министрите заявяват, че предпочитат да решават споровете в киберпространството с по мирен начин, но изразяват готовност да използват пълноценно всички средства, с които разполагат, включително, ако се наложи, с "рестриктивни мерки".

Европейските санкции обикновено се предприемат срещу физически лица, групировки, компании или организации, чиито авоари се замразяват, на които се налагат забрани за пътуване и икономически мерки като ограничаване на вноса и износа.

"Ройтерс" свързва изявлението с наближаването на парламентарните избори в Германия и опасенията за намеса в демократичния процес на гласуване след обвиненията, че Русия се е месила в президентските избори в САЩ и във Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    6 6 Отговор
    Идва края на империята на злото!Браво на ЕС
  • 2 Барчо

    1 3 Отговор
    Истерията продължава!!!! Дори да е имало кибер атака от територията на Русия, трябва да се докаже връзката с Москва. Иначе са само предположения. Няма човек осъден по предположения. Такава присъда никога не издържа във времето. Това си е лошо замислена, но добре изпълнена истерия. Когато големи хора кажат големи лъжи, които са и сложени в устата, после единствения начин е да продължават да поддържат лъжите и да убеждават всички, че са истина.