19 Юни, 2017 18:40 7 838 12

Германия посече САЩ

  • германия-
  • зигмар габриел-
  • сащ

Призив към Вашингтон да не се меси в енергийната политика на ЕС

Германия посече САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

''Не може да се налагат санкции, за да заменим руския газ с американски.“ Това заяви германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от ДПА.

Според него е неприемливо САЩ да намесват икономическите си интереси в своите политически решения. Заради това и е трудно да се постигне единство в позицията за санкциите между ЕС и САЩ.

Габриел подчерта, че ЕС няма да допуска вмешателство в енергийната си политика.

През миналата седмица американският Сенат гласува за въвеждането на допълнителни санкции срещу Русия. Това породи масово недоволство срещу европейските държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    68 6 Отговор
    Атакаааа,и ся ко прайм?Бабише Меркелише спря южен поток,ама като стана дума нейния интерес не дава дума се каже.Не ще фрау Меркел американски обещания,иска си евтиния руски газ.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Ghost1

    15 23 Отговор
    С какво точно ги е посякъл не разбирам. Действия ли са предприели немците или какво. Най-нормално изказване или призив по-скоро
  • 3 Бай хой

    52 6 Отговор
    Сетила се Мара да се побара. А нашта Пена баре не се и усети. Руски фирми работят в Сибир заедно с хамерикански и британски но за тях няма санкции, сакън.

    Нека сорошчетата да се видят за какви жълти стотинки предадоха с тиквун Българските Национални Интереси.
  • 4 Инспектор Дюдю

    44 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ярослав Станчев":

    По правилно е да се каже- Меркел се опита да спре Южен Поток. България по това време "хапваше" санкции, спираха се евро-фондове, но България по това време се държеше ,като неколониялна държава с характер, и си гонеше интереса, макар и да се знаеше, че Орешарски ще е бушона. Истинското спиране сториха американците. С какво са заплашвали България не знам, макар и приблизително да се досещам .
  • 5 tost

    43 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ярослав Станчев":

    Zначи ,гермамците искат да са зависими от руския газ,пък ние не,напротив искаме да сме зависими от американския газ ,щото е по „демократичен“
  • 6 Справедлив

    35 4 Отговор
    Все повече недоволство има сред европейските политици по повод американската наглост в меж.отношения-факт. Но това са исказвания на месните политици-а тъпунгерите от Брюксел си мълчът като пу..и. А реално там се взимат сериозните решения за Европа и страните членки. Явно Европейският Парламент е силно зависим от САЩ--интересно е с какво ги държът америте за гушите тези идиоти в Брюксел??? Ако имате предположения напишете тук...
  • 7 Барчо

    26 2 Отговор
    Те това ако го беше рекъл Бойко, щеше да е интересно.
  • 8 БУРАН

    23 10 Отговор
    Ахахахахаха Тъжни новини за КРАВАРСКАТА ГИЛДИЯ!!! Хахахахаха! Най- великата страна в света Русия скоро ще и писне и ще се разлетат краварски л....на навсякъде АУУУУУУ!!!
  • 9 WOMA

    19 1 Отговор
    Тия кравари що им обръщаме внимание? Нека си дуднат да си гласуват, а ние да си правим квото си знаем.
  • 10 Ми-ау! :)

    22 4 Отговор
    Пак въпросът е:"Кой - кого?"
    Няма политика! Има само и единствено икономически интереси.
    5% от човешката раса "дърпа конците и прибира парите".
    А останалите зяпат и "бистрят политиката" на чаша бира или по форумите...
    "Кучето си лае, керванът си върви..."
    Въпрос на комисионни, господа! А ние можем само да си лаем...
  • 11 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    проблема не е в увеличението на санкциите ,а в идиота тръмп.няма как европа да се съгласи сащ да печелят от санкциите ,а европа да губи ако на власт бе обама или друг адекватен американски политик санкциите щяха да стават по-сериозни и европа щеше да ги приеме ,но с този идиот нищо не става.трябва или да го трепат или да го вкарват в затвора щото цялата му политика е хаос.
  • 12 Грую

    5 1 Отговор
    Южен поток го спряха защото беше крадливо договорен. Та нали с подобни далавери се родиха новобогаташите в България - сделки за сметка на държавата т.е. на бюджета т.е. на народа и в полза на бизнесмени, които са достатъчно влиятелни и са се усетили как могат да изманипулират системата, че дори и да не могат после да ги осъдят, крадейки милиони и милиарди под мотото, че са били подведени и несправедливо обвинени. Американците май поизчерпаха вариантите за натиск към Русия и сега след като руснаците понесоха и ниските приходи от петрола се опитват да им врътнат кранчето и на газта. Това е примерно опитът да го направят за Европа, но пък Русия си отваря пазари към Китай, така че доста кранчета май ще трябва да се опитат да завъртят американците за да спрат притока на парите от газта.
Новини по държави: