Last news in Fakti

20 Юни, 2017 07:21 1 611 5

Най-добрите държави за децата

  • деца-
  • живот-
  • стандарт
Най-добрите държави за децата - 1
Снимка: Shutterstock

Най-добрите държави за деца определи в своя класация УНИЦЕФ. На първо място това е Норвегия. Втората позиция е за Германия, а „бронзовият” медал е отново за скандинавска държава – Дания. Изследването е на база 41-на проучени държави. Основните критерии на базата, на които е извършена класацията са разделени в 16 групи: ниво на бедност, достъп до храна, здраве и добро самочувствие, ниво на образование, равенство между половете и други. По тези критерии е оценено равнището на живот на деца и подрастващи до 20-годишна възраст.

На опашката са Чили, следвана от България, Румъния и Мексико. Изненадата е, че в края на класацията се е оказала и САЩ.

Най-добрите държави за децата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капиталист

    10 7 Отговор
    Каква изненада че в дъното на класацията се е оказала САЩ.....няма никаква изненада за хората видяли и живяли в САЩ-факт. САЩ беше читава държава през 70-80 години на миналият век--сега е пумийнна яма,лежаща на стари лаври и много агресивна пропаганда...Американската мечта умря още преди началото 2000 година--няма я,просто е мъртва. И все по -зле става-само икон.балони надуват,чрез които ограбват народът си. Скоро средната класа ще бъде тотално изстрита от амер.общество(както у нас) и тогава ще лъсне напълно заблудата за САЩ. Казвам го това защото съм го видял с очите си...
  • 2 Morgoth

    3 2 Отговор
    Това класация на Европа ли е? Защо са добавени САЩ, Нова Зенландия, Чили и Северна Корея? За да се създаде впечатлението, че става дума за цял свят ли?
    С изкючение на Чили и Северна Корея всички страни от таблицата са по-богати от България, при това с поне 2x БВП. Какво се очаква - да сме по-добре от тях ли?

    Коментиран от #4

  • 3 Киро

    3 1 Отговор
    Явно в БГ са правили проучването в маалата!
  • 4 Azazel

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Morgoth, нещо май си я учил географията в УНСС, а? :) УНИЦЕФ не е европейска организация, че да прави европейски класации, а Канада, Австралия и Мексико също далеч не са в Европа... Северна Корея къде пък я видя, идея си нямам, ама сигурно я бъркаш с Южна Корея, дето в класацията се подвизава доста напред. И, сори, ама Чили е по-богата държава от България (поне по отношение на заплатите, които там са с над 50% повече), така, че България е най-бедната държава в списъка. Но, във всяка класация, все някоя държава е най-бедна, пък и ниските заплати не са оправдание за лошото образование и неравенството тук. Можем да виним само безхаберието си за всичко, в стил: "ааа, това не е мой проблем, да си се оправят...".
  • 5 непознат

    1 0 Отговор
    Пак добре че не има в края,че можеше и да сме изчезнали.България не заслужава вообще някаде да е,децата мизеруват,гладни са,медицински грижи под всякаква критика,без пари ги пускат защото родителите са работещи бедни,за каква България говорим,мизерия, глад и корупция.