21 Юни, 2017 12:08 2 075 1

Бразилският президент здраво загази

  • мишел темер-
  • президент-
  • бразилия

Сериозни обвинения в корупция

Бразилският президент здраво загази - 1

Бразилски следователи са открити доказателства, сочещи че президентът Мишел Темер е получил подкуп, съобщи U.S.News.

Вече има подозрения срещу Темер, свързани с показания на бизнесмена Джосели Батиста, който го обвини във вземане на подкуп.

Президентът отрича да е взимал подкупи. Вече обаче има призиви за неговия импийчмънт. В момента се очаква решение на главния прокурор за започване на официално разследване.

Според предварителните данни полицията разполага със запис на адвоката Родриго Роча Лурес, приближен на Темер и бивш депутат, който е взел подкуп на стойност 100 000 долара в куфарче, като част от парите са били предназначени за Темер. Записът е направен от Джослей Батиста, наследник на JBS, по време на среща във вилата на Темер в столицата Бразилия. Именно Батиста дал парите.

Темер казал на Батиста, че за тази сума, която Лурес взел, трябва да му помогне да реши бизнес проблемите си. След "сделката" Лурес се обърнал към регулаторните органи в Бразилия, за да помогне да се премахнат пречки пред изграждането на бъдещ завод на J&F Investments, която контролира JBS.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайко

    4 2 Отговор
    Нормално....нали САЩ го направиха президент.
    Доста интелигентна революция направиха в Бразилия....направо ги признавам за водещи....конспиратори.
Новини по държави: