24 Юни, 2017 23:29 2 552 6

Шведите заобичали ЕС още повече след Brexit

  • швеция-
  • brexit-
  • ес-
  • проучване-
  • анкета

Година след британския референдум...

Шведите заобичали ЕС още повече след Brexit - 1
Снимка: Shutterstock

Шведските граждани са заобичали Европейския съюз още повече след Brexit, съобщи шведското издание The Local, позовавайки се на ново проучване.

В него са участвали близо 10 000 души от различни страни – включително Германия, Гърция, Унгария, Италия, Полша и Великобритания.

65% от анкетираните шведи гледат положително на европейския блок. За справка – преди година процентът е бил 54%. Година след британския референдум за излизане от ЕС чувствата на скандинавците не са се променили в тази посока, даже напротив.

Швеция се присъедини към общността през 1995 година след референдум, на който близо 52.3% от гласоподавателите дадоха зелена светлина за влизане в европейското семейство.

Интересно е, че огромна част от шведите – цели 84% - са доволни от икономическия климат в страната. За справка при гърците процентът е едва 2%.

Шведите обаче са недоволни от начина, по който Европейският съюз е действал спрямо бежанската криза – най-голямата на Стария континент след края на Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    5 1 Отговор
    Гледай ти, за влизане в ЕС някой хора правили даже и референдум !?!?

    Коментиран от #2

  • 2 Аз бре

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Шаран БГ":

    Да, и май даже са много доволни от избора си.
  • 3 Реално

    4 1 Отговор
    Шведите по принцип са си швестери-та нищо учудващо...

    Коментиран от #4

  • 4 Ъхъ

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Реално":

    И понеже са мега еврогейци, обичат да ритат в главите възрастни български камериерки.
    Тия швестери май избиват комплекси от миризливите камилари които сами си натресоха, или си мислят, че като минават първо през нас, то ние им ги пращаме.
  • 5 Johnnie

    2 0 Отговор
    Духовната нечистоплътност на англичаните замърсяваше Европа.
  • 6 един

    1 0 Отговор
    На кого му пука за тези побойници от селски тип....ТЕ СА ЕДНИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПИЯВИЦИ В ЕС- само се възползват от него, а не дават нищо освен индивиди с големи претенции и ниски възможности.
Новини по държави: