21 Юни, 2017 20:34 1 716 1

Израел: Иранските удари по Ислямска държава са шумен провал

  • иран-
  • сирия-
  • ракети-
  • ислямска държава-
  • израел-
  • техеран-
  • дейр аз зур

Висш израелски генерал се усъмни в ефективността на обявения от Техеран ракетен удар в Сирия

Израел: Иранските удари по Ислямска държава са шумен провал - 1
Снимки: БТА/АР

Началникът на генщаба на израелските въоръжени сили Гади Айзенкот изрази съмнения в ефективността на иранския въздушен удар по позиции и обекти на "Ислямска държава" в Сирия, предаде ТАСС.

По думите на генерала, цитиран от вестник "Джерузалем поуст", "ракетният удар на иранците е демонстрирал нещо, но това не е било пряко попадение, както се твърди".

Ефективността се оказва далеч по-малка, отколкото бе съобщено в медиите, каза той. Според Айзенкот Иран се опитва "да се сдобие с по-точни ракети", което е част от неговия "стремеж към хегемония в Близкия изток".

Израел: Иранските удари по Ислямска държава са шумен провал

По-рано Техеран съобщи, че през нощта срещу 19 юли е извършен ракетен обстрел срещу позиции и обекти на ИД в сирийския град Дейр аз Зур. Според съобщението от бази на елитния "Корпус на гвардейците на ислямската революция" в иранските провинции Керманшах и Кюрдистан са били изстреляни шест балистични ракети "земя-земя", които са поразили "с висока точност места на съсредоточаване на терористи, техни командни пунктове и тилови пунктове".

Израел: Иранските удари по Ислямска държава са шумен провал

Израелски медии твърдят, че само две от иранските ракети са поразили целите си. Вестник "Аарец" окачествява иранската операция като "шумен провал".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    10 2 Отговор
    Като са провал да покажат как се прави