21 Юни, 2017 21:11 1 466 1

Зетят-дипломат ще сближава Израел и палестинците

  • джаред къшнър-
  • израел-
  • доналд тръмп-
  • палестина-
  • бенямин нетаняху-
  • махмуд абас

Джаред Къшнър пристигна в Йерусалим, за да опита пробив в мирния процес

Зетят-дипломат ще сближава Израел и палестинците - 1

Зетят на президента на САЩ Доналд Тръмп - Джаред Къшнър, който е негов основен съветник за Близкия изток, пристигна на еднодневно посещение в Израел, за да опита да рестартира израелско-палестински преговори, предаде АП.

Планирано е Къшнър да се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас. Тръмп натовари зет си с амбициозната задача да положи основите на това, което той нарича "финалната сделка".

Зетят-дипломат ще сближава Израел и палестинците

Зетят на Тръмп е 36-годишен ръководител на компания за недвижими имоти без голям опит в международната дипломация, припомня "Ройтерс". Той ще остане в Израел само 20 часа.

През това време той ще се срещне с Нетаняху за първите официални разговори относно мирния процес. След това той ще посети Рамала, за да разговаря с Абас след вечерята, която отбелязва прекъсването на дневните пости за Рамазана.

Този месец беше отбелязана 50-ата годишнина от войната в Близкия изток - важно събитие, при което Израел завзе Западния бряг, Източен Ерусалим и ивицата Газа. Палестинците искат тези райони да бъдат част от бъдещата им независима държава.

Зетят-дипломат ще сближава Израел и палестинците

Представители на САЩ определят визитата на Къшнър като част от усилията за продължаване на разговорите, а не за започване на нова фаза в мирния процес, отбелязва "Ройтерс". Т


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    0 0 Отговор
    Тоя да не си мисли че като е зет на Тръмпи и някой ще го вземе на сериозно. Кой знае как се подсмихват зад гърба му, че кариерата му е започнала в кревата... ТръмпЕТА се изплю на понятието "дипломация" - вчерашно л..но с нулев жизнен опит да се опитва да реши междунационален проблем с милиони загинали?! Гавра...