Last news in Fakti

22 Юни, 2017 13:21 2 548 7

Турция трупа армия в Северна Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • турция-
  • сирия-
  • армия-
  • сили за защита на народа

Aнкара е изпратила нови военни подкрепления през южната си граница

Турция трупа армия в Северна Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Турция е изпратила нови военни подкрепления, включително жива сила, коли и оборудване, в Северна Сирия, съобщи базираният във Великобритания Сирийски център за човешки права и сирийски бунтовници, предаде "Ройтерс".

Сирийският център за човешки права посочва, че силите са преминали границата през изминалите 24 часа и са се отправили към райони, намиращи се на юг от град Азаз.

Районът е контролиран от сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа (СЗН), срещу които Турция воюва в Северна Сирия.

Турция трупа армия в Северна Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Базираният във Великобритания център посочи, че подкрепленията са изпратени в рамките на подготовките за нови съвместни нападения срещу СЗН от турските сили и техните местни съюзници.

Турция трупа армия в Северна Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бунтовник от групировка, подкрепяна от Турция, потвърди новината. Според Анкара Силите за защита на народа са свързани с поставената извън закона Кюрдска работническа партия, която е активна в Югоизточна Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    8 8 Отговор
    Защо кюрдите в Турция са извън закона а турчеищете се в България са в закона.

    Коментиран от #4

  • 2 onq s konq

    4 10 Отговор
    Защо Турция след като не е поканена официално в Сирия като Русия "трупа войски"?А защо Русия не я обстрелва с С-400?А прегръдките между Ердо и Путин ДВОЕН АРШИН ЛИ СА по въпроса?Е за тва чичо Сам не уважава двуличните руснаци и си прави каквото си иска.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Монго

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Защото и САЩ не е поканен официално в Сирия, но трупа оръжие, инструктори и сваля допотопните хвърчила на Асад! А ти що питаш, като така и така няма да разбереш отговора?
  • 4 koпа

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "georgi":

    Станал ли кюрдин президент,станал има ли кюрдин генерал има,прокурор,съдия също има,ха сега ми покажи един български гражданин със турски произход прокурор,съдия а за генерал и президент не може да се и мисли още,кажи сега кой са извън закона

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 батко бугар

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "koпа":

    тука е България, ако и като не ти харесва, загъваш чаршафа, около себе си и отиваш в светлото бъдеще на шериата. след две поколения, остатъците от турската "империя", ще приличат на съвременна сирия.
  • 7 БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "koпа":

    първанов даде ли мандат на дпс да управляват-даде къв чеп още искаш
Новини по държави: