22 Юни, 2017 15:07 3 016 28

Голям дипломатически успех за Москва

  • оон-
  • антониу гутериш-
  • владимир воронков-
  • фархан хак-
  • служба на оон за борба с тероризма

Руски дипломат оглави Службата на ООН за борба с тероризма 

Голям дипломатически успех за Москва - 1
Снимки: БТА/АР

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш назначи Владимир Воронков, един от най-опитните руски дипломати, за началник на новосъздадената Служба на ООН за борба с тероризма, предаде "Ройтерс".

Досега дипломатът беше посланик на Русия в международните организации във Виена.

Говорителят на ООН Фархан Хак заяви, че на новата си длъжност Воронков ще ръководи усилията на световната организация за борба с тероризма и ще участва във вземането на решения в тази сфера.

Воронков има над 30 години опит в руската дипломация и е работил главно по въпроси, свързани с ООН.

Голям дипломатически успех за Москва

Представители на четири от петте сили с право на вето в Съвета за сигурност на ООН - САЩ, Великобритания, Франция и Китай - са заемали ръководни длъжности в централата на ООН в Ню Йорк през последното десетилетие.

Американец отговаря за политическите въпроси, британец - за хуманитарните, французин - за мироопазването, а китаец - икономическите и социалните въпроси. През последните седем години руснак оглавява базираната във Виена Служба на ООН по наркотици и престъпност.

"Честно казано, руснаците са недостатъчно представени в най-висшите нива в ООН", казват западни дипломати, пожелали анонимност.

Общото събрание на ООН одобри миналата седмица създаването на антитерористичната служба, която ще помага на държавите да приложат световната стратегия за борба с тероризма, приета от Общото събрание през 2006 г.

Назначаването на Воронков слага край на спекулациите в Ню Йорк, че Москва е поискала посланикът й в САЩ Сергей Кисляк да заеме авторитетната позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капиталист

    6 8 Отговор
    Сороси?
  • 2 Снайпериста

    8 4 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 3 Спас

    11 0 Отговор
    Искам Мир да има!
  • 4 гост 2

    11 20 Отговор
    И? Защо БЪЛГАРИТЕ трябва да се гордеем и вълнуваме от дипломатическия успех на русия, А НЕ НА БЪЛГАРИЯ? ПО КАКВА ЛОГИКА, СЛЕД КАТО НЕ СМЕ РУСКИ, А СМЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ И БЪЛГАРИЯ Е ОТДЕЛНА ДЪРЖАВА ОТ РУСИЯ????????????????????

    Коментиран от #6, #7, #12, #13

  • 5 гост 2

    11 19 Отговор
    Аз пък искам България да е като Полша в това отношение- Полският парламент прие законови промени за демонтиране на паметниците на Червената армия 22 юни 2017 / 15:56 Варшава, 22 юни /БТА/ Полският парламент прие днес поправки в закона за забрана на пропагандата на комунизма или на друг тоталитарен строй, с които се променят названия на на сгради и обекти, предаде ТАСС. Те предвиждат събаряне на паметници от съветската епоха, включително и на мемориали в чест на Червената армия...
    http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/1602555

    Коментиран от #11

  • 6 Димитър

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    Къде видя някой да се радва?
  • 7 Абе овчи

    17 9 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    Кои са успехите на българската дипломация...??? Че нещо немога да се сетя??? Нали според вас-подлогите на САЩ,Русия беше изолирана и нямаше никакво меж.влияние...--затова и първият коментар е написал така..

    Коментиран от #8, #18

  • 8 гост 2

    7 18 Отговор

    До коментар #7 от "Абе овчи":

    “...Публикувано във факти.бг: Кои са успехите на българската дипломация...??? Че нещо немога да се сетя???...“ Проссията е с 155 МИЛИОНА човека население, ние нямаме голяма тежест в оон, защото сме МАЛКА държава - и по територия, и по население. Та- ЗАЩО ставнявате русия и България? По какво точно си приличат двете държави,че да ги сравнявате? Или номера е да внушавате на българите, как от нас нищо не зависи и за това трябва да се кланяме на путлер, путлеризма , руснаците и русия? ТОВА ли пропагандирате,м? И защо пропагандирате това?
  • 9 Крум

    11 4 Отговор
    Факти са наясно, че най голям трафик се осъществява по оста Русия-НАТО-САЩ и публикуват подобни напълно безинтересни неща за нас с едничката цел да започне джавкането и париците да капят!
  • 10 onq s konq

    11 10 Отговор
    Браво! Мисля, че Путин е велик! Този човек спаси Русия. Достоен човек.
  • 11 121221

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост 2":

    България отдавна е задминала Полша. Тук тия паметници бяха демонтирани още в зората на "декорацията" - има поне 28-30 години оттогава. А Полша нещо много закъсня, защо ли??? Сигурно ще да са по-прости от нас, затова пък са с десеторно по-големи и заплати и пенсии.
  • 12 Контра

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    ЗАЩОТО СИГУР НЕ СИ ИМАЛ ПО ГОЛЯМ БРАТ И НЯМА КЪК ДА ЗНАЕШ ЧЕ КЪТ ПРОПЛАЧЕ МАЛКОТО БРАТЧЕ ИДВА БАТКОТО И НАШАМАРОСВА ОТВОРКОВЦИТЕ ДЕТ СА БЪЗИКАТ С БРАТЧЕТО МУ.

    Коментиран от #14, #19

  • 13 Ghost1

    6 9 Отговор

    До коментар #4 от "гост 2":

    Защото се взема под внимание че тука е пълно с русофили в необясним мащаб за нормалните българи - граждани на ЕС. Но за русофилите в България лошият ЕС е само на думи, а на дела се възползват от всички блага изградени по проекти на все пречещият им ЕС и финансирани също от пречещият им ЕС. Ами като толкоз не им харесва да си създадат една отделна русофилска държава някъде която да се финансира от пробитата руска икономика и да си живеят в нея.

    Коментиран от #23

  • 14 гост 2

    7 12 Отговор

    До коментар #12 от "Контра":

    Имам брат, обаче- какъв „брат“ са ни руснаците? И как точно шамаросват напр. турцията с нейният неоосманизъм, а? Руснаците и турчалята са си ду**пе и гащи, много гъсти са напоследък и никак не го виждам да си развалят достлука заради България. Напротив- виждам ги заедно като военни съюзници в одкб / руското нато/, след излизането на турция от НАТО - http://www.odkb-csto.org/. Човек трябва да е или сляп, или трол, за да напише, че русия и пуйката биха си развалили отношенията заради малка България, към чиято държавна територия и русия, и турция имат отдавнашни апетити! По-скоро биха се съюзили срещу България, за да могат после да си поделят нашата територия - така ги виждам нещата....

    Коментиран от #15, #16

  • 15 onq s konq

    5 12 Отговор

    До коментар #14 от "гост 2":

    Дали и ние да не се замислим да се наточим за новото нато? С Русия, Турция, Китай да не ни е зле?

    Коментиран от #17

  • 16 Скорпион29

    11 6 Отговор

    До коментар #14 от "гост 2":

    Да за първи път да съм съгласен с тебе скъпа само без последното за разделянето на България .Външната политика на България последните 8 г.ни докара до тук щото БГ.се оправлява от US посолството и имаме агент на ЦРУ за премиер

    Коментиран от #20

  • 17 гост 2

    6 9 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    “...Публикувано във факти.бг: С Русия, Турция, Китай да не ни е зле?..“ Ти си абсолютно не в час! Турция действа по неоосманистката доктрина- виж какво е неоосманизъм и чии държавни територии включва турската икономическа реконкиста и после пак си пей възхвала на алаха, ако щеш! Русия е друга бира- тя просто иска да си “вземе“ една част от българската държавна територия и да установи върху нея руско държавно управление- напр. българското Черноморие. На Китай сме му нужни само , ако сме държава- член на ЕС, за масовото му навлизане на ЕС пазари- най- големият пазар В СВЕТА. Когато България бъде залята МАСОВО с китайски ментета, това ще убие местното качествено производство на стоки- напр. платове/ лека промишленост. Ти изобщо мислиш ли НАИСТИНА за България, преди да си пробутваш руската пропаганда?!

    Коментиран от #21, #25, #26

  • 18 Sergiy

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "Абе овчи":

    България ще има трети еврокомисар в еврокомисията ;)
    А тука говорим ООН ръководи "борба сръщу тероризма" , ако оставим този въпрос на ООН, ами .....
    Това е място за събиране на преставителите на всичиките страни, това е трибуна- с една дума, ама със сигурност, не фактор в борбата, така че това може да се нарече "крал"-без престол, това е нещо подобно.
    По-престижно и по-влиятелно е да си същтият комисар в ЕС отколкото това, за което вдигат толково шум ;)
  • 19 Sergiy

    5 8 Отговор

    До коментар #12 от "Контра":

    ти да не си гледал много филми, според мен влагаш нещо друго в казаното, не бъркай едното с другото ;)
  • 20 КОЙ

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Скорпион29":

    Бившият член на БКП, агент БУДА се е превъплатил в агент на ЦРУ така значи казваш стоят нещата а?
  • 21 onq s konq

    6 5 Отговор

    До коментар #17 от "гост 2":

    Ти луда ли си? Ние нямаме производство, а ако имаме някво то е супер некачествено, защото 90% сме измамници и мързеливци като теб. Само си представи ти какво си направила освен да висиш по лудниците в жалкия си живот. Е ти си типичния представител на BG, мързелива, селска хитрюга добрала се до града.

    Коментиран от #22

  • 22 Sergiy

    2 6 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    eee, както виждам по изказванията, ти си някъде във вторият клас, а пак човека към който си направил този коментар, вече е успял в живота.
    Със злобата няма как да стане, реалии са други ;))
  • 23 Барчо

    8 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ghost1":

    Земи първо прочети за ЕС и после дрънкай глупости. ЕС ни открадна до 2015 г 15 милиарда евро чиста пара. Ясно ли ти е!!! Напиши в Гъгъл и ще прочетеш за какво става въпрос. Стига с тия простотии, че ЕС ни помага. И в насока на русофилите. Ще ги има все повече и повече, като хората виждат какво се прави на практика въпреки тролските номера на краварите!
  • 24 Барчо

    6 1 Отговор
    ООН е една организация без какъвто и да е авторитет, влияние и лостове за наказание. Всички американски и руски военни операции на чужди територии са без тяхна резолюция. И да не би да има наказани за това? Организация, която няма функционални действие, трябва да се махне, а не само да лапа кинти!!!!
  • 25 555

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост 2":

    ЗАщо не идеш на лекар ..може пък да ти няма нищо ....Русия искала територии от България ...Помниш ли времето когато България сама се предлагаше да стане 16 та република на СССР тогава ...и руснаците от казаха ..като така губиха 1 глас в ООН по малко и чрез България се добираха до западни технологии които бяха санкционирани за СССР..Вземете се стегнете от групата Гост 2 ...защото взехте да ставате много смешни и безинтересни
  • 26 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост 2":

    "Когато България бъде залята МАСОВО с китайски ментета, това ще убие местното качествено производство на стоки- напр. платове/ лека промишленост."

    Ти май си проспала последният четвърт век?! Това за което пишеш в бъдеще време в минало.

    Платове? Нима не знаеш, че почти всички платове в малкото останали цехове и фабрики на ишлеме са внос я от Дубай, я от Турция. Или визираш развитото някога бубарство навсякъде в страната и производната му коприна? Ама тове беше още през комунизма и умря с комунизма. Или не знаеш, че дори пчелният ти мед, който купуваш не от пазара, а от вериги е китайски, а българският се изкупува от Гърция и се пласира на ЕС пазара като гръцки. Или, че 99% от мартениците са китайски? Или бъклиците? хахахаха ..."Много си зле, Саше!"
    А това със събарянето на паметниците и отричането от историята показва що за българка си и какво ти е нивото.
    А какво зависи от българите в ЕС? То дори не успяхме да се преборим за собствените си, национални интереси, камо ли нещо друго. Просто правим ВСИЧКО, какво ни кажат и година след година разсипваме малкото останало.

    Извън цитирането на закони, алинеи и параграфи хич те няма. Концентрирай се там. Там нямаш конкуренция. ;)
  • 27 ултра

    1 1 Отговор
    Добре де, нали става дума за някой си Воронков, от чий зор сте спретнали пак най-отпред снимката на Малечко Палечко?!?
  • 28 БайМанаф

    0 0 Отговор
    Година 1947, САЩ; Алън Фостър Дълес, главен шеф ЦРУ
    До всички нас:

    "Ние ще хвърлим всичко, което имаме, цялото злато, цялата реална мощ и ресурси за изиграването и оглупяването на хората от социалистическите страни. Човешкият мозък, съзнанието на хората, могат да бъдат изменяни. Като посеем там хаос, ние незабелязано ще подменим техните ценности с фалшиви и ще ги заставим да повярват в тях.

    Така ние ще намерим свои единомишленици, свои помощници и съюзници в самата Русия. Епизод след епизод ще разиграваме грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателно, необратимо изгасване на неговото съзнание... Литературата, театърът, киното - всичко ще изобразява и прославя най-ниските човешки чувства. Ние всячески ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството - с една дума всяка безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и неразбория.

    Честността и порядъчността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото. Безсрамието, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, предателството, национализмът и враждата между народите - всичко това ние ще насаждаме ловко и незабележимо... По такъв начин ние ще съсипваме поколение след поколение. Ще се занимаваме с хората от детските, от юношеските години, винаги главното ударение ще слагаме на младежта, ко