Last news in Fakti

24 Юни, 2017 10:09 2 742 0

Силно земетресение разлюля Вранча, усетено е и в България

  • вранча-
  • земетресение-
  • трус-
  • българия-
  • румъния

Няма информация за пострадали хора

Силно земетресение разлюля Вранча, усетено е и в България - 1
Снимка: Shutterstock

Силно земетресение беше регистрирано тази нощ в област Вранча, Румъния. Трусът е бил с магнитуд 4.2 по скалата на Рихтер, съобщи румънското издание „Диги 24“.

Няма информация за пострадали хора. Земетресението е станало в 02:50 часа, посочиха румънските власти. Епицентърът е във Вранча.

Земетресението е усетено и в северната част на България, включително в Русе и Плевен. Няма данни за нанесени щети и пострадали хора.

Румънските медии припомниха на своите читатели какво се прави при земетресение. Те дадоха съвети на местните жители да стоят далеч от прозорци и огледала, както и от тежки предмети, които могат да паднат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: