25 Юни, 2017 09:11 1 913 9

Шварценегер: Всички дишаме същия въздух!

  • арнолд шварценегер-
  • въздух-
  • сащ-
  • замърсяване-
  • вода-
  • макрон

6.5 милиона души загиват всяка година заради замърсяването на въздуха

Шварценегер: Всички дишаме същия въздух! - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият губернатор на Калифорния и филмова звезда Арнолд Шварценегер направи емоционално изказване, свързано с климатичните промени в световен мащаб.

След среща с новия френския президент Еманюел Макрон холивудската звезда отправи призив към страните по света да предприемат действия, които да спрат климатичните промени.

„Няма консервативен или либерален въздух. Всички дишаме същия въздух! Няма консервативна или либерална вода, всички пием една и съща вода“, заяви Арнолд Шварценегер.

„Никой не говори за броя на хората, които умират. 6.5 милиона души загиват всяка година заради замърсяването на въздуха. Това е въпрос за създаването на бъдеще за нашите деца и внуци“, заяви още Шварценегер.

Той похвали Франция за водещата й роля в опитите да се реши този сериозен проблем, засягащ всички страни по света. Наскоро американският президент Доналд Тръмп обърна гръб на Парижкото споразумение за климата, което бе подложено на остри критики.

Още по време на предизборната си кампания републиканецът заяви, че смята глобалното затопляне за измама, която цели да навреди на американската икономика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    9 11 Отговор
    Арни нещо напълно е изкукуригал - стана веган, а сега се преструва на много загрижен за въздуха, все едно никога не е карал Хамър!
  • 2 Геро

    9 5 Отговор
    Тогава нека САЩ да подкрепят споразумението за въглеродните емисии! Защо бягат от него толкова време?
    А и, Арни, ти сякаш не живееш там, а говориш като австриец, може би??
    Погледни се отстрани - .ереш на метеното и в същото време призоваваш всички да поддържат чисто.
  • 3 Реално

    5 9 Отговор
    Арни откакто влезе в политиката се оказа че е голям лицемер. Има уважение само защото е известен актьор...а като политик е пълен лаик.

    Коментиран от #6

  • 4 Гражданин

    14 5 Отговор
    Когато постигнете колкото бат Арни, тогава коментирайте. От едно обикновено австрийско момче да станеш 7 пъти мистър Олимпия и губернатор на Калифорния, да си може би най-извествия човек на планетата. Без качества тези неща не стават. А вие мишоци ще ми злорадствате! Е.аси българската простотия!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Монго

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Гражданин":

    Арни е постигнал много,за което поклон и евала! Но разумните хора на тази възраст се отеглят от от общестения и социален живот. Ред му е пък и му се пада, но нашия още навива машинката, просто няма нужда. Ама като изтрещейш и почваш да ставаш смешен. Ама кой съм аз да му давам наклон.
  • 6 Нереално

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Реално":

    Реално когато се включиш в някоя тема в която си абсолютно бос се получава нереална глупост.
    Поинтересувай се за развитието на щата Калифорния ,когато Арни беше губернатор и ще хлъцнеш.
    Да оставим на страна и титлите му и ролите му обаче той беше отличен губернатор.
  • 7 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гражданин":

    Пич, като се научиш да четеш, тогава пиши кой има право да злорадства и кой е мишок, ясно ли ти е?!
    Къде в статията пише за културизъм, актьорско майсторство или известност???
    ако утре Роналдо се обяви за забрана на астрономията, ти веднага ще го подкрепиш, само защото е голям футболист!
    Нямам думи колко глупави хора имало по света!!!
  • 8 един

    2 0 Отговор
    Ми то пък дайте сега да ги спасим тези 6.5 млн души годишно, и после какво ще правим? Колкото повече хора, толкова повече замърсяване на планетата, кръгът се затваря. И к'во правим тогава? Нали българите не ви трябвали повече от 4 млн? Нали искате нас да избиете мръсни гадове? На ви сега , дишайте си помията, която сами си създавате, радвайте се на урагани, кръщавайте ги с весели имена и като минат, стройте си наново къщите щото друго не ви остава. А тоя АРНИ дето вече има трета операция по присаждане на черен дроб, щото неговия си замина отдавна заради химията, с която се тъпчеше за да стане "бай мускул", сега щеше да е отдавна на оня свят ако не бяха яките му мангизи. И сега тръгнал да спасява.... Аде нема нужда.Той Путин ще ви оправи вас.
  • 9 гост

    2 1 Отговор
    Заради лидера Арни Калифорния е това, което е в момента по отношение на нови технологии и природосъобразни субсидии и мерки. Неговият Хамър е био-гориво и да, със сигурност не живее в кирпичена къща и да събира плодове, но се застъпва и прокарва такива закони, които у нас никога няма да бъдат на дневен ред. Вижте Калифорния, вижде България, къде бихте живели и кое законодателство е по-добро?
Новини по държави: