26 Юни, 2017 15:39 9 854 5

Германия се закани на гардовете на Ердоган

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • германия-
  • г-20-
  • среща-
  • гардове-
  • сигурност-
  • закана

Германия предупреди турските служба да внимават на немска земя

Германия се закани на гардовете на Ердоган - 1

Германското външно министерство отправи призив към бодигардовете на турския президент Реджеп Ердоган да не идват в Хамбург, където през следващата седмица ще се проведе срещата на върха на Г-20.

Германия не иска гардовете на държавния глава заради инцидента в американската столица Вашингтон, където охранителите на Ердоган биха протестиращи.

Единадесет души бяха ранени при сблъсъците при срещата между Ердоган и Тръмп, а американската полиция описа действията на турците като „брутална атака“.

„Ди Велт“ написа, че германските власти искат да предотвратят подобен инцидент на немска земя. Федералната криминална полиция посочи, че чужди сили за сигурност могат да действат в Германия единствено при самоотбрана.

Турското посолство е изпратило списък с имената на 50 души от обкръжението на турския президент, които ще го придружат в Германия. В него фигурират имената на няколко агенти от турските служби.

Отношенията между Анкара и Берлин на няколко пъти през последните месеци бяха подложени на изпитание. Дипломатическите искри доведоха до оттегляне на немските военнослужещи от военната база „Инджирлик“ в Южна Турция.

В Германия, където живее най-голямата турска диаспора, на няколко пъти се проведоха протести срещу властите в Анкара. Турция обвини Германия, че защитава терористи, визирайки поддръжниците на Кюрдската работническа партия (ПКК).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайпериста

    24 4 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 Грую

    14 13 Отговор
    Да вярно защо отива Ердоган в Германия е ясно - фюрера при фюрера и нормално на гардовете на фюрера да бият де когото сварят. Нали това им е работата. Общо взето правилна посока - всеки да прави това , което може и и да ходи там , където може да свърши работа. В този ред на мисли ми беше чудно защо българския премиер беше на посещение в Турция. Та той не личи да разбира от политика, а отиде на политическо посещение. далеч по-добре щеше да бъде ако беше отишъл на работно посещение в Португалия и Испания, че там има пожари в момента,а той от това със сигурност разбира и вероятно щеше да бъде изключително полезен.
  • 3 Снайпериста

    1 14 Отговор
    ХИТЛЕР КАПУТ
  • 4 Пиночет

    3 3 Отговор
    Направо се чудя какъв малоумник трябва да си за да сложиш минус на коментара на Грую ? Поздрави за хубавия коментар.
  • 5 ХАСАН

    2 2 Отговор
    Това е Г-20 бе Груйо...това са 20 най -големи държави в света!...Събират се на шест месеца да разгледат проблемите на света!
Новини по държави: