26 Юни, 2017 18:13 949 0

Социалистите печелят убедително в Албания

  • избори-
  • албания-
  • парламент-
  • еди рама-
  • социалисти-
  • ес-
  • парламентарни

Социалистите събират близо половината гласове

Социалистите печелят убедително в Албания - 1
Снимка: БТА/ AP

Социалистическата партия в Албания получава 74 от общо 140 места в албанския парламент, съобщи местното издание NOA. До момента са преброени половината от гласовете.

В страната се проведоха парламентарни избори, които бяха определени като ключови за желанието на Тирана да започне преговори с Европейския съюз за присъединяване.

Социалистическата партия на министър-председателя Еди Рама събира близо половината от гласовете, докато на второ място се нарежда Демократическата партия на Лулзим Баша с 43 мандата.

Социалистическото движение за интеграция е трета политическа сила, печелейки 18 места в парламента при половината преброени гласове от вота.

Парламентарните избори в Албания бяха проследени внимателно от Брюксел, тъй като провеждането на честни и прозрачни избори е важна стъпка в диалога между албанците и ЕС.

Брюксел иска да види реформи и политически усилия от албанците към постигане на поставените условия, за да се доближи страната до членство в европейската общност. Европейският съюз иска от Албания най-вече реформи в съдебната система.

Социалистите печелят убедително в Албания
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: