27 Юни, 2017 08:51 1 033 0

В търсене на изход за кризата в Румъния

  • румъния-
  • клаус йоханис-
  • михай тудосе-
  • ливиу драгня-
  • букурещ

Социалдемократът Михай Тудосе беше номиниран за премиер на северната ни съседка

В търсене на изход за кризата в Румъния - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Румъния Клаус Йоханис номинира социалдемократа Михай Тудосе за премиер на страната, предаде ТАСС.

"Предвид настоящата криза и спешната необходимост тя да бъде прекратена, тъй като вреди на икономиката и облика на Румъния в чужбина, реших да посоча Михай Тудосе като кандидат за премиер", каза снощи Йоханис пред репортери.

Петдесетгодишният Тудосе е заместник-председател на Социалдемократическата партия (СДП). На изборите през 2016 г. той е избран за депутат за пети път. Бил е и министър на икономиката в правителството на Сорин Гриндяну.

Кандидатурата на Михай Тудосе е издигната от СДП и Алианса на либералите и демократите, които са в управляващата коалиция.

В търсене на изход за кризата в Румъния

Тудосе трябва да бъде утвърден на поста от парламента. По-рано лидерът на СДП Ливиу Драгня каза, че, ако президентът номинира премиер в понеделник, парламентът ще гласува кандидатурата му още в четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: