Last news in Fakti

27 Юни, 2017 19:48, обновена 27 Юни, 2017 21:58 2 512 8

Фалшива информация за стрелба затвори американска база

  • алабама-
  • сащ-
  • база-
  • стрелба-
  • затворена-
  • военни-
  • хънтсвил

Базата беше временно затворена

Фалшива информация за стрелба затвори американска база - 1
Снимка: Shutterstock

Американска военна база в Хънтсвил, Алабама, беше затворена от силите за сигурност, след като се появи информация за стрелба, съобщи „Фокс нюз“. По-късно се оказа, че става въпрос за фалшива тревога.

Хората са били инструктирани да бягат и да се скрият. Говорител на базата „Редстоун“ заяви, че това не е част от учение, а реална тревога. Всички входове към военната база са били затворени заради създалата се ситуация. Няма информация за пострадали, но властите проведоха разследване.

В базата са разположени повече от 40 000 служители, по-голямата част от които са цивилни. Военната база се разпростира на 30 000 акра. Смята се, че е чута стрелба около центъра „Спаркман“, където се помещава седалището на Авиационния и ракетен команден център.

Няколко политици обявиха, че следят отблизо случващото се край Хънтсвил. Губернаторката на Алабама Кей Ивий също заяви, че следи ситуацията. Инцидентът се случва ден, след като в базата беше проведено учение за справяне с активна стрелба.

Военните съоръжения са създадени през 1941 година, в тях се произвеждат муниции и токсични химикали по време на Втората световна война, посочват американските медии.

Си Ен Ен посочва, че в базата има хиляди служители към отбраната, по-голямата част от които обаче са цивилни. Тяхната работа е свързана с ракетните програми на Щатите, както и космическите изследвания.

Няколко часа след първоначалната суматоха базата беше отворена. Стрелец не е намерен, а по всяка вероятност става въпрос за фалшив сигнал, подаден в полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    17 3 Отговор
    Наркоманизирани амерски партенки...
  • 2 САЩ÷51

    16 3 Отговор
    Ето вече агресора води и война в вкъщи не им стига войната която изнасят а евче и помеждуси водят края наближава САЩ ÷51

    Коментиран от #8

  • 3 Въпрос

    21 3 Отговор
    Стрелба във военна база---а хората са били инструктирани да бягат и да се скрият!!???!!!????!!! Чакайте бре-нали е военна база...какво бягане и криене бе... Или ще излезе вярно за памперсите в американската армия...
  • 4 Русофоб

    14 4 Отговор
    Путин е виновен ЛИЧНО!!! Отново се меси във вътрешните работи на САЩ. До кога?

    Коментиран от #7

  • 5 me be re

    17 2 Отговор
    Нашата велика някога армия, сега по численост е по-малка от една американска база.
    Ура за унищожителите на Българската държава, политиците !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Барчо

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Русофоб":

    Сигурен съм, че даже той ако не лично да е стрелял там, е разпоредил лично някой друг да го направи. И ония във ФБР имат съмнение за това. Трябва още санкции. Саанкци-и. саанкци-и, саанкци-и.
  • 8 Max

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "САЩ÷51":

    Ти не гледай тях, те са си и ще бъдат добре. Гледай при нас, че всеки 3-ти се друса, че всеки 2-ри е с психични отклонения/включително и ти/, и всеки, абсолютно всеки е хейтър. Та не знам коя страна ще изчезне. Май няма да са те.