27 Юни, 2017 20:40 4 728 27

Сирийският президент се качи на руски Су-35

  • сирия-
  • башар асад-
  • изтребител-
  • су-35-
  • хмеймим-
  • база-
  • русия-
  • президент

Сирийският президент инспектира базата в Латакия

Сирийският президент се качи на руски Су-35 - 1
Снимка: БТА/ AP

Сирийският президент Башар Асад посети военновъздушната база „Хмеймим“ в Латакия, която е дом на руските въоръжени сили от 2015 година, съобщи агенция САНА.

Държавният глава е разгледал военните съоръжения, придружаван от сирийски и руски военнослужещи, включително и от началника на Генералния щаб на руските сили Валерий Герасимов.

Башар Асад се качи и в руски многоцелеви изтребител Су-35. Русия е най-близкият съюзник на Асад, който е подкрепян и от Иран.

Войната в Сирия навлезе в седмата си година. Милиони бяха убити или ранени, а огромна част от сирийското население напусна домовете си.

Сирийският президент се качи на руски Су-35
Снимка: БТА/ AP

Сирийският президент се качи на руски Су-35
Снимка: БТА/ AP

Сирийският президент се качи на руски Су-35
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очо

    61 11 Отговор
    Уникална машина-провървяло му е на Асад...
  • 2 Kcaniba

    68 14 Отговор
    Америка за пръв път е върната обратно в 70-тте!
    Русия им показа мястото.
    ФАЩ доминират само в холиууд и главите на нашите партенки и тем подобни раболепници!!!
  • 3 СУ-35: машина за всеки истински мъж!

    30 7 Отговор
    И аз искам да притежавам тази машина! Ще ми бъде от полза когато се прибирам от работа, от магазина пък и задръстванията няма да бъдат пречка
  • 4 Бай хой

    60 11 Отговор
    Асад се оказа достоен президент рискуващ живота си за свободата на сисрийския народ.

    А нашите тикви ни продават само и само да ги крепят на власт.

    Коментиран от #5

  • 5 Jimy

    14 62 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    Смешен ставаш. Кое му е достойното да избива собственият си народ ли. Ти на това ли казваш достойнство. Ако мислиш че е така значи и на тебе ти е толкова акъла.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    34 8 Отговор
    Сирия - още една страна, в която наричат руснаците освободители, а булеварди и площади ще носят имената на героите, може и някой ден националния им празник да е свързан с победата на руското оръжие.
  • 8 Барчо

    28 8 Отговор
    Абе като се замисля, тоя Асад едва ли има химическо оръжие, но му бомбандират летището. Що не земат американците да се огледат в руската база и да ги обвинят за некоя химическа атака дето я правят ИД. Да се фърлат неколкостотин ракети по руската база и да се види бачкат ли тия отбранителни бурии или не. Ако обаче са от томахавките требва да фърлат неколко иляди, че да стигнат стотина до там. Много и се ще със сигурност, ама не и стиска на открит конфликт, че нищо не се знае.
    А дали Асад е направил поразиите, които станаха в Сирия преди 7 години или всичко е театро, вече няма значение. Там мир няма да има сигурно още много по 7 години. И това неговото ходене до руската база е някаква демонстрация на това, че няма да бъде изоставен,
  • 9 onq s konq

    11 33 Отговор
    Ще попитам:КОЛКО ТРЯБВА ДА Е НАИВЕН И ГЛУПОВАТ ЧОВЕК ЗА ДА СИ ВЪОБРАЗИ,ЧЕ ЗАПАДА ЩЕ ОСТАВИ СИРИЯ НА РУСНАЦИТЕ?Пък вие пак се шашкайте от разни самолети и пушкала,но преди всичко бъдете умни че да ви са умни и децата:)

    Коментиран от #10, #11

  • 10 САЩ÷51

    23 8 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Що запада ли ще решава? Ще гледат като наказан първолак и още как само следи събитията близките месеци

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 onq s konq

    9 19 Отговор

    До коментар #10 от "САЩ÷51":

    Аз гледах как се развиват събитията ДОСЕГА-СВАЛЯНЕ НА РУСКИ САМОЛЕТ ОТ натовска държава/Турция/,УНИЩОЖАВАНЕ НА СИРИЙСКИ САМОЛЕТ И КОНВОЙ пак от натовска държава/САЩ/...ти ми говориш за необозримо бъдеще?!Той и комунизмът щеше да дойде всеки момент в България,ама след 45години "ЩЕ",социализмът взе че се разпадна.

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Ариуе

    3 3 Отговор
    Сержо коменрирай
  • 14 гост

    16 4 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Тия действия на твоите господари нямат военна стойност. А що се отнася до т.нар. натовска държава дето свали самолета, обърни внимание тя в кой отбор играе сега и си направи сметка какво постигнаха руснаците на цената на един самолет.
  • 15 Скорпион29

    13 11 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Абе роб прочети малко манифеста на Маркс и после дрънкай против комунизма бе слепец щто пряко те касае

    Коментиран от #17

  • 16 Някой си

    12 2 Отговор
    До коментар 12 : То и с това, което го мислиш за капитализъм скоро ще стане същото, само гледай!
  • 17 onq s konq

    5 11 Отговор

    До коментар #15 от "Скорпион29":

    ами нали съм чел манифеста на Енгелс,а Маркс е преписвал от него бе?!А какво ме касае мене пряко,това теб и косвено не те касае.
  • 18 дядо Любен

    10 21 Отговор
    И на онази ми работа да се качи Асад,вече са го отписали!Скро Путин ще си го прибере в Москва,барабар със СУ-тата си!Какво ще прави сега,когато новият самолетоносач на Британия трябва да се изпробва!?А...за СУто....не са попаднали на израелските противовъзушни системи и женските екипажи на тяхната авиация!
    Ха добрутро на московските писарушки!Хапвайте русенско варено и загрейте клавиатурите!Обяснете на всички,колко сте велики...седнете на СУто си и се издигнете във висотите на собствената си утеха от времето но Сталин! :))))))

    Коментиран от #19, #21

  • 19 F22

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "дядо Любен":

    и после да направят един скок от стратосферна височина, па да се иззуят килоттите на пътниците към майката- Земля.
  • 20 Лукашенко

    12 6 Отговор
    Су 35 е най добрия руски самолет. Но за да си остане с този ореол , е по добре да избягва срещи с изтребители 5то поколение. Всъщност с F 22 Raptor са се срещали , есента на 2016. Резултата не е бил обнадеждаващ за Су 35.
  • 21 Различен

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "дядо Любен":

    Новият самолетоносач ще се изпитва и ще е готов след 3 години, ако изобщо става! Тогава ще има вече С-500 на територията на Сирия, а нейният обхват е малък! Радиуса и е само 2000 километра! Та кой самальот ще прелети тези разстояния, за да бомбардира Русия и Сирия, че не разбрах?? И новите ракети на СУ-то вече са с радиус на действие 2000 километра. Та ко каеш баби???

    Коментиран от #22, #23, #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Лукашенко

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Различен":

    Колко , колко км ? Ай посмали малко ,че си се улял направо.
    А и така си говориш за километрите, явно никаква представа нямаш кое е възможно и кое не е възможно.

    ЗРС С-500 ще има радиус на действие 500 км.- което го подсказва и името и . Но това са официалните прогнози . С-400 също трябваше да има радиус 400 км . ,реалностите обаче са други ,40 км.
  • 24 F22

    2 3 Отговор
    Засича цели от около 390км.
    Проблемът е, че не могат да се прецелят в Раптора преди да доближи 28км. и да му пуснат ракети от системата.
    Иначе според мен биха могли да обстрелят ф-15 и ф-16 примерно от по-далечна дистанция.
    Вчера имаше един линк на руски, защо не им работи системата, ниската радарна забележимост, която беше под 0.0001м2, не позволява точна стрелба по Раптора, а на ф-35 е 0.003м2, което ще рече примерно от 30-35км. могат да го обстрелват ефективно.
    При положение, че наличните техномогии на 5-то поколение позволяват обстрел от 100-120км разстояние, то е ясно как се минава през ПВО- то на руснаците
  • 25 F22

    1 1 Отговор
    http://rusjev.net/2016/12/16/pochemu-s-400-ne-vidyat-f22/


    Формула за изчисление на C-400sistems


    • Rmax - максимальная дальность радара
    • Pt - мощность передатчика радара
    • G – коэффициент усиления антенны
    • Ae - эффективная площадь антенны
    • Smin - минимальная мощность на входе радара
  • 26 mediator37

    0 1 Отговор
    На последната снимка (КамАЗ-чето) е Панцирь-С1 за близко зенитно прикритие на летището.
  • 27 дядо Любен

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Различен":

    Ееееййй.....само да ви бъзикне човек,и сте готви!! :))) Писарушките на русите нямат умора!Да не се по.ерете със вашето СУ!То...вие друго виждали ли сте??Като ви чета тъпите коментари,си мисля...какво очаквате от това ваше СУ!?Ще литне,ще гръмне нколко пъти ...и какво повече??!С това вашата Русия,ще забогатее ли!?Не забравяйте,че планът Бжжински е отново задействан...до 10години русите отново са на колене,,,,,,,,,както комунизма ви от 1990г.Пак ще се се редите на опашки за банани....но със Су-то зад гърба.Фъркайте си,до де още става!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания