Last news in Fakti

28 Юни, 2017 12:38 3 762 13

US пилоти три пъти са искали разрешение да свалят сирийски самолети

  • сирия-
  • сащ-
  • самолети-
  • разрешение-
  • изтребители-
  • пилоти-
  • напрежение

Напрежение в небето над Сирия

US пилоти три пъти са искали разрешение да свалят сирийски самолети - 1
Снимка: Shutterstock

Американските военновъздушни сили разкриха, че за последния месец три пъти американски пилоти са поискали разрешение да свалят сирийски самолети, съобщи Military.com.

Бригаден генерал Чарлз Коркоран от американските ВВС разкри подробности за инцидентите, които са можели да доведат до още по-голямо ескалиране на напрежението в Близкия изток.

„Опитваме се да деескалираме ситуацията. Тук сме, за да се бием с „Ислямска държава“, но ще защитим нашите бойци от проправителствените сили на режима“, обявиха от Вашингтон.

Американските пилоти са поискали разрешение за сваляне на чуждите машини, защото са ги описали като подозрителни и опасни. US въоръжените сили обявиха, че при такива случаи действат защитно, за да предпазят своите сили от предполагаеми атаки.

По-рано през този месец водената от САЩ коалиция свали сирийски боен самолет в северната провинция Ракка – за първи път от началото на конфликта в Сирия. Скоро след това стана ясно, че американците са свалили и дрон на сирийските проправителствени сили.

Изтребител Ф-15 на американските военновъздушни сили е свалил безпилотен самолет, произведен в Иран и използван от силите в подкрепа на режима на Башар Асад.

След инцидентите Русия изрази загрижеността си за случващото се в Сирия. Москва е най-близкият съюзник на режима на Башар Асад. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че действията на западната коалиция, водена от САЩ, будят загриженост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очо

    45 17 Отговор
    Май генерала се е усетил,че вече престъпват червегата линия и може да останат краварите без летящите си консерви...
  • 2 Грую

    53 15 Отговор
    Защитни действия на чужда територия. Има ли такова понятие дори във военната наука? Според мен под понятието "Защитни действия" , когато те се извършват на чужда територия се прикрива понятието 'Агресия" . Доколкото знам единствените поканени или по-точно повикани на помощ на все още сирийската официална власт това са руските военни. Що дирят другите там?

    Коментиран от #3

  • 3 Андре

    11 37 Отговор

    До коментар #2 от "Грую":

    Събуди се подложка, събуди се. ТОВА Е ВОЙНА ! Ти не би ли опазил своите ако има опасност в техният периметър??????????????? ВОЙНА Е ТОВА !!!!!!

    Коментиран от #6, #12

  • 4 tost

    45 8 Отговор
    Американските военни се защитават на територията на чужда държава...

    Ми къв чеп търсите там?
  • 5 Kcaniba

    27 2 Отговор
    Пилотите искали, ма памперсите не стигали...
  • 6 Трол

    38 5 Отговор

    До коментар #3 от "Андре":

    А кой на кого е обявил война? И с коя резолюция на ООН америте са там?
    Публикувано във факти.бг: защото са ги описали като подозрителни и опасни
    И кое подозрителното и опасното на сирийски самолети в сирийско небе?

    Коментиран от #9

  • 7 раптор

    27 3 Отговор
    Вървя си аз из България и виждам едни съмнителни типове. Ама много съмнителни. Едни пияни, надрусани, говорещи чужд език, закачащи булките, вилнеещи из заведения! Та не е ли време, да поискаме и ние разрешение от нЕкой, да можем да ги сваляме/упс, да им играем по едно дърво и да ги наритваме в г.зовете/ и кой от където е. В края на краищата, аз лично не съм ги канил тук!

    Коментиран от #8

  • 8 Андре

    4 19 Отговор

    До коментар #7 от "раптор":

    Да но ако те са 10, а ти сам ще се на.ереш в кожата си ? И кво не са, прави, не са си вкъщи... ама си траеш. Е тва там е същото... и не забравяйте правила трудно по време на ВОЙНА !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Чудно

    30 5 Отговор
    От кога сирийските самолети са "чужди" в небето над Сирия, а говедолетите са си у дома?

    Коментиран от #13

  • 11 Барчо

    15 2 Отговор
    Ами понеже знаят какви ги вършат краварите на територията на Сирия и затова смятат, че са застрашени от сирийската армия. Гузен негонен бяга.
    Според мен ако съм на тяхно място и мине съюзнически самолет наблизо, няма да го сваля, а ще го поздравя.
    Със сигурност наблизо са минавали и руски, ама не са ги свалили.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Андрей Николов

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Чудно":

    Да точно, въобще какво правят там това е суверена държава все още, има си президент, армия и народ, който го подкрепя. Какво подяволите дирят ФАЩ в Сирия????