Last news in Fakti

28 Юни, 2017 19:52 2 619 2

Скандал между Гърция и Албания

  • гърция-
  • скандал-
  • албания

Причината са камъни

Скандал между Гърция и Албания - 1
Снимка: БТА/AP

Гръцкото министерство на външните работи обвини албанското правителство за „действие, което подхранва и крие иредентизъм“, заради ремонта на площад „Скендербег“ в Тирана, пише в-к „Български новини“.

Площадът, който бе представен по-рано този месец, е постлан с каменни плочи от различни части на Балканите, за да символизира „националното единство“. „Осъждаме поставянето на камъни от различни региони на Балканите, включително и от гръцкия регион Филиатес на централен площад в Тирана.

Тези камъни, на които са изписани регионите, от които те произхождат, представляват престъпление, което символизира „единството на албанските територии“ и е ясно действие на държава, която подхранва и крие иредентизъм“, пише в официалното заявление на гръцкото министерство. Според министерството, инициативата е „още една провокация от албанското правителство, което открито подкопава добросъседските отношения“.

„Това е осезаемо доказателство за подкрепата към иредентистките тенденции срещу страните, които граничат с Албания“, подчертава гръцкото Министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    8 3 Отговор
    Абе сигурно и аз съм иреден.....ст. Имам стена на която лепя по едно камъче от места по света където съм бил. Всички са ми надписани. Май ще трябва да ги махна, за да не ме осъдят гърците.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: