29 Юни, 2017 08:27 1 663 5

Бивш президент на Приднестровието с нощно бягство

  • приднестровие-
  • президент-
  • евгений шевчук

Очакваше се да бъде отнет имунитета на Евгений Шевчук

Бивш президент на Приднестровието с нощно бягство - 1
Снимка: БТА/AP

Бившият президент на Приднестровието Евгений Шевчук, тайно се е преместил в Молдова, съобщи Life.ru.

Това в своята страница във Facebook обяви главният говорител на Върховния съвет на непризнатата Приднестровска република - Александър Щерб.

Според него Шевчук се е прехвърлил в Молдова през тази нощ.

Той трябваше да се яви пред Върховния съвет през днешния ден. На специално заседание се очакваше да му бъде отнет имунитета.

Всички документи вече са били връчени на адвоката на бившия президент. Срещу него се води дело за кражба на обществени средства в голям размер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    4 9 Отговор
    Приднестровието-един от примерите за имперската политика на джуджето!

    Коментиран от #2

  • 2 Уникално елементарен

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Пенчо-няколко пъти ти казва открито че си лаик в политиката,ама ти пак си драскаш НПО-лозунгите...Пояснявам за :умните: тук--Приднестровието съществува многооооо преди Путин да влезе в политиката...Ама с излъскано сиво вещество и тролене няма как да го знаеш...

    Коментиран от #3

  • 3 Сабакеевич

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Уникално елементарен":

    Той и Ходорковски беше доста известен преди Пута но това не попречи но джуджето да му спретне нагласено процесче ! Явно това е практиката срещу неудобните в Россия!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Монго

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сабакеевич":

    Преди години Путин направи среща с руските олигарси в Санкт Петерчург, предавана пряко по телевизията. Ставаше въпрос за подписване на договор за спазване на руското законодателство и уреждане на взаимооотношенията-работонател работници. Ходоровски не го беше подписал, Путин взе договора и извика Ходоровски да се подпише. Същия измънка, е нямал химикалка. Путин даде неговата и Ходоровски подписа и тръгна да си прибира химикалката в джоба а сакото ти. Путин му каза да си му върне химикалката. Колична ситуация. К'во да очакваш от човек,който прави опит да ти открадне химикалката в пряко предаване по телевизията. Това е Ходоровски!

    Коментиран от #5

  • 5 хахахаха

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    Колега, само да ти кажа, че бъркаш Ходорковски с Олег Дерипаска. Това като стана Ходорковски си беше в затвора още..