Last news in Fakti

29 Юни, 2017 13:55 2 525 0

Сицилианската мафия се мести в Германия

  • сицилия-
  • мафия-
  • германия

Причината е тежкото икономическо положение в Южна Европа

Сицилианската мафия се мести в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Мафиотски кланове от Сицилия планира да преместят дейността си в Германия, съобщи „Гардиън“.

Причината е тежката икономическа ситуация в Южна Европа. В същото време през последните месеци италианското правителство провежда масови акции срещу мафиотските групи в страната.

В момента изтичат данни за мащабни акции срещу трафика на наркотици в Южна Германия. Смята се, че мафията търси икономически възможности в някои от най-богатите райони в страната.

През последните дни за трафик на наркотици са били задържани 19 души, като стока на стойност 4 млн. евро е бил иззета в района на Филинген-Швенинген. Германската полиция е провела акцията в съдействие с властите в Палермо.

Има данни за трафик на тонове марихуана от Германия в Албания. Има подозрения, че мафията е изкупувала оръжие от балкански държави. Полицията смята, че германските трафиканти са работили с фамилията Мондино. Кланът действа основно в Палермо. В момента се води разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: