Last news in Fakti

30 Юни, 2017 13:26 1 276 4

Малките държави са най-успешни председатели

  • ес-
  • жан - клод юнкер-
  • естония

Юнкер поздрави Естония

Малките държави са най-успешни председатели - 1
Снимка: БТА/AP

„Председателството на най-малките държави в ЕС е най-успешно.“ Това заяви председателят на Европейската комисия Жан - Клод Юнкер, цитиран от Евронюс.

Той заяви това по време на поемането на председателството на Съюза от Естония.

„Сигурен съм, че председателството на Естония ще създаде положителна основа. То ще допринесе за благоденствието и сигурността на всички европейци. Като бивш премиер на друга малка държава мога да ви уверя, че председателствата на по-малките страни членки винаги са най-успешните.

Ще вървим към просперитет. Аз все още нямам смартфон. Това значи, че не мога да стана премиер на Естония. Тук всичко е толкова дигитализирано“, заяви Юнкер.

Той беше на среща с естонския премиер Юри Ратас в Талин. Естония поема председателството на ЕС от Малта. То започва от юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Барчо

    0 1 Отговор
    Ми тогава да председателстват само малките!!!
  • 4 неутрален

    1 0 Отговор
    Гъделичкаш ти Тиквока под лъжичката да надува перки като мине председателството и замечтае, че ще го вземете при Вас. Много Ви молим, вземете го още сега. На нас не ни требва. Благодарение на него сме под леда. Сега се заговори за качество и цени на храните. Сякаш до сега не го знаеха, но си крадяха, правеха си комисионни, но понеже предстои идване от европа и ще се застоите, ще Видите какви са цените принассравнени с ваще и съотношение заплати и пенсии и ще се побъркате и ще видите какъв управник е Тиквока , а оттам ще Ви светне червената лампа-колко много се отпускат средства от Европа, какво се върши и колко много е откраднал. Свет ще Ви се завие, че Ви е надскочил по краде. този нагъл крадец и разсипник на държавата. Обрекъл е народа на геноцид.
Новини по държави: