1 Юли, 2017 09:43 3 618 10

В Германия живеят повече чужденци от всякога

  • германия-
  • чужденци-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • ангела меркел
В Германия живеят повече чужденци от всякога - 1
Снимка: БТА/АР

Около 10 милиона души с чуждестранни паспорти са живели в Германия през 2016 г., което е увеличение с 1,9 милиона или 23 процента спрямо 2014 година. Това е най-големият брой чужденци, регистриран някога в страната, съобщи германската Федерална статистическа служба, цитирана от Reuters.

Все още се обработват статистическите данни за цялото население на Германия през 2016 година. Говорител на службата каза, че броят му вероятно е около 83 милиона.

През 2015 г. общо 17,1 милиона души в Германия са били с имигрантско потекло и този брой вероятно се е увеличил през 2016 г., каза говорителят. Актуализирани данни ще бъдат публикувани в края на юли.

Това увеличаване на чужденците в Германия е резултат главно от решението на канцлера Ангела Меркел да отвори през последните две години вратите на страната за милиони мигранти, предимно от Сирия, Ирак и Афганистан.

От началото на 2015 г. в Германия са се преселили 520 000 сирийци, 138 500 иракчани и 178 100 афганистанци, отбеляза службата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Xaxaxa

    20 2 Отговор
    Хубава двойка
    Хахаха
  • 2 Kcaniba

    21 1 Отговор
    За всяка бабафрау по един юнге рефиджи!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хасан

    2 21 Отговор
    Браво...това е толерантности..това е демократия..това е хуманност...тия хора ще правят дева и ще помогнат на немската нация да оцелее

    Коментиран от #8

  • 5 даааааа

    20 1 Отговор
    Бъдещето на Европа е на снимката....БЕЗ повече КОМЕНТР.
  • 6 Фалшиви новини

    19 2 Отговор
    Някой , който мрази Германия има план да я превърне в кочина ..и успява. Засега германци са курнас, но след още една, друга година, ще пеят друга песен, АЛАХАКБАРБАРАБАР...
  • 7 123

    22 1 Отговор
    Тези ще тласнат икономиката на Германия в пропаст...сигурно всеки втори програмист- задача да раждат по 5-10 талибанчета, това са тяхната главна програма. Ердоган каза ,никакво планиране, раждайте до пръсване, Германия е богата ще ви нахрани..
  • 8 гост 2

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    “....Публикувано във факти.бг: Браво...това е толерантности..това е демократия..това е хуманност...“ А турция защо не дава статут на бежанци на сирийците и защо правната ви процедура за предоставяне на статут на бежанец в турция е с продълтелност около 18-22 месеца?:) Нали уж според ваш ердухан турция била демократична държава;) Какво ви пречи и вие да си обновите населението с арабски и африкански гени- нали уж турция била мощна икономика и й трябват работници, а не хора, работещи на бюро? ;) С написаното искам да те подсетя да не плачеш на чужд гроб...
  • 9 Xaxaxa

    6 2 Отговор
    За това легализират и гей браковете
    Хахаха
  • 10 Morgoth

    2 0 Отговор
    Германия здраво върви по пътя на мултикултурното общество. Такова работи в Канада и до някъде в САЩ. Малка подоробност обаче е, че тази обществена форма е успешна само при достатъчно богата страна, която може да си позволи да дава много помощи за бедните и да поддържа голяма и силна полиция.
    Историята показва, че страни съставени от много и големи етнически и религиозни групи в момент на криза много лесно стигат до гражданска война и до разцепление. Пресен пример е Югославия. Дали Германия върви по този път е рано да се каже, но рисковете ги има. Ако един ден се появят Турска Германия и Афганистанска Германия това ще бъде трагедия за цяла Европа.
Новини по държави: