Last news in Fakti

1 Юли, 2017 10:53 3 327 0

Един за всички, всички срещу президента (СНИМКИ)

  • мишел темер-
  • бразилия-
  • протест-
  • рио де жанейро-
  • сао пауло

Протести срещу мерките за икономии в Бразилия нарушиха трафика в Рио и Сао Пауло

Един за всички, всички срещу президента (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Инциденти с протестиращи групи белязаха вчера деня на народната мобилизация срещу мерките за строги икономии на правителството на бразилския президент Мишел Темер, предаде Reuters.

На първо време основните бразилски синдикати отправиха призив за обща стачка за вчера. Преди седмица обаче тя бе анулирана, след като интересът за включване в нея се оказа слаб.

Вчера обаче протести срещу пенсионната реформа в Бразилия и мерките за либерализация на пазара на труда нарушиха движението във водещите бразилски градове - Рио де Жанейро и Сао Пауло.

Един за всички, всички срещу президента (СНИМКИ)

Протестиращи издигнаха барикади по главни пътни артерии в Рио. На входовете на мегаполиса демонстрантите подпалиха автомобилни гуми, което стана причина за огромни задръствания. На места колоната от коли, опитващи се да влязат в Рио, бе дълга 70 километра. До късно през нощта продължиха сблъсъци на полицията и протестиращи на някои места в града.

В Сао Пауло силите на реда използваха шумозаглушителни гранати, за да разпръснат демонстранти, издигащи барикада на централна пътна артерия.

Един за всички, всички срещу президента (СНИМКИ)

Един за всички, всички срещу президента (СНИМКИ)

Вчера на фона на протестите бе съобщена обаче една добра новина. Безработицата в Бразилия през май е намаляла с 0,3 процентни пункта в сравнение с април. Сега тя е 13,3 процента, което означава, че без работа са 13,8 милиона души.

Става дума за добра новина основно за президента Темер, който разчита на икономически резултати от управлението си, за да се задържи на власт въпреки корупционният скандал, който направи положението му доста нестабилно.

Един за всички, всички срещу президента (СНИМКИ)

По-рано тази седмица Темер стана първият бразилски президент, който официално бе обвинен в корупция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: