Last news in Fakti

1 Юли, 2017 15:15 7 916 10

Холивудска звезда влиза в затвора

  • джеймс кромуел-
  • холивуд-
  • арест-
  • граждански права

Джеймс Кромуел беше осъден на седем дни затвор, след като отказа да плати глобата, свързана с ареста му заради граждански протест

Американският киноактьор Джеймс Кромуел, известен с участието си в "Поверително от Ел Ей", "Зеленият път" и "Кралицата" , беше осъден на седем дни затвор, след като отказа да плати глобата, свързана с ареста му заради граждански протест, предаде АП.

Холивудската звезда се включи заедно с няколко други активисти в седяща гладна стачка срещу строителство на електростанция в щата Ню Йорк.

Номинираният за "Оскар" 77-годишен Кромуел беше арестуван през декември 2015 година и бе осъден да заплати глоба от 325 долара. Кромуел отказа да изпълни разпореждането на съда. Той считаше, че е в правото си, тъй като електростанцията на природен газ е щяла да съдейства за климатичното затопляне на планетата.

На 7 юни тази година съдията от съда в град Уауайанда обяви участниците в акцията за виновни за възпрепятстване на движението и създаването на хаос и те бяха осъдени на съответната глоба.

"Ако не действаме заедно, нищо няма да променим. Властта принадлежи на народа!", каза в актьорът. Той доброволно трябва да се яви в затвора на 14 юли за изпълнение на присъдата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чико кафеза

    5 3 Отговор
    Добре дошъл!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кики

    3 5 Отговор
    Трудно е да се прецени дали актьора е взел правилното решение.
  • 4 Факт

    23 8 Отговор
    Тоя пич ако беше руснак,досега троловете а и медиите да го бяха направили най-големият борец за правата на човека...щеше да има писаници за диктатурата на Путин...за ушанките...за комунизма-макар че в Русия отдавна няма такъв. А нещата са много прости--трябва да се спазват законите--това е простата истина...
  • 5 Vasik Atanasova

    6 6 Отговор
    НЕ ЗНАЕХ ЧЕ ИМА 7 ДЕНА ЗАТВОР
  • 6 Извън закона

    13 8 Отговор
    Тоя пич е повярвал че живее в демократична и свободна страна!!! Вижда ми се умен как се е излъгал че в Америка има демокрация.Имам хора там едните богати избягаха с милиони другите бачкат общаци бедни но в едно са единодушни там е биг брадър Хаха мечтая за американската мечта ))
  • 7 Барчо

    6 5 Отговор
    За СЕДЯЩ ПРОТЕСТ, който не нарушава обществения ред ти дават 7 дни пандиз. А какво ли ще ти дадът, ако организираш стачка, която е неофициализирана не с няколко човека, а хиляда, довели до ексцесии? Със сигурност няма да е 30 дни, а 30 годинки. И гледам на снимката, за задържането на един старец трима полицаи и един военен.

    Коментиран от #8

  • 8 стоян георгиев

    6 10 Отговор

    До коментар #7 от "Барчо":

    барчо,значи в северна корея за теб е нормално да те убият за кразхба на плакат ,а си се загрижил за 7 те дена затвор на този старец????тва е друга отличителна тролска черта ,да претендираш за демократичност и стандарти ,квито не са склонeн да дадаш.обqснява как в северна коре било добре ,а реве че наказвали седящ протест в сащ.само да те питам знаеш ли кво ги чака кореици дето правят протест срещу изграждането на електроцентрала в кндр?

    Коментиран от #9

  • 9 Монго

    7 5 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    И кой са убили в С.Корея за кражба на плакат?

    Коментиран от #10

  • 10 стоян георгиев

    7 7 Отговор

    До коментар #9 от "Монго":

    питаи твоя човек барчо,тои ще ти обясни ,даже ще ти обясни колко било справедливо да се постъпва така ,а сега реве че щели да вкарат човек за седмица в затвора щото не си платил глобата.чудя се обаче що се скри беше толкова напорист ,а като трябва да бъде конкретен и става същия като теб.