Last news in Fakti

2 Юли, 2017 12:45 2 323 2

Корумпиран политик излезе от затвора предсрочно

  • израел-
  • ехуд олмерт-
  • тел авив-
  • затвор-
  • корупция-
  • свобода

Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт беше освободен от затвора Маасияху край Тел Авив

Корумпиран политик излезе от затвора предсрочно - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт беше освободен предсрочно от затвора тази сутрин, след като съдебните власти решиха да намалят присъдата му с една трета, съобщиха местните медии.

71-годишният Олмерт напусна затвора Маасияху в околностите на Тел Авив, където прекара 16 месеца.

Той беше принуден да подаде оставка през 2008 г. след обвинения във взимане на подкупи и възпрепятстване на правосъдието във връзка със сделки за строителството на луксозен жилищен комплекс по времето, когато е бил кмет на Ерусалим и министър на търговията и индустрията.

Олмерт беше настанен в затворническа болница със сърдечни оплаквания на 20 юни. В социалните мрежи се появиха негови снимки, на които изглежда явно болен и силно отслабнал.

Корумпиран политик излезе от затвора предсрочно

Проблемите му със съдебната система въпреки освобождаването му не са свършили, отбелязва Reuters. Той е изправен пред нови обвинения - в опит да изнесе от затвора свръхсекретна информация, тъй като помолил адвоката си да изнесе ръкопис с мемоарите му, без цензорите да го проверят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юрист

    4 0 Отговор
    Даже в Израел, страна наистина от третия свят, премиерът влиза в затвора!
    В България, Европейски сюъз, това на дали ще стане някога, или поне не през този век. Колкото и престъпления да извърши, какъвто и геноцид над народа си.
  • 2 onq s konq

    0 2 Отговор
    Точно става дума за капката катран в кацата с мед-как ЕДИН корумпиран политик може да корумпира ЦЯЛ ЗАТВОР1