3 Юли, 2017 13:56 23 068 29

Вижте най-нелепия танкист за всички времена (ВИДЕО)

  • танк-
  • т-55-
  • сирия

Танк, част от подразделенията на опозицията на режима в Дамаск, се взриви при изстрел на собственото си оръдие

Вижте най-нелепия танкист за всички времена (ВИДЕО) - 1

В интернет се появи любопитно видео от сцената на бойните действия в Сирия. На него се вижда танк, част от подразделенията на опозицията на режима в Дамаск, който се взривява при изстрел на собственото си оръдие.

Както уточнява порталът topwar.ru, става дума за танк Т-55, който се придвижил до желаната огнева позиция и осъществил самоубийствен изстрел. Може само да се гадае как точно се е случило всичко.

На видеото в YouTube се вижда как машината, изцяло покрита с маскировка, се движи между ниските дървета и заема позиция. Следва взрив и танкът избухва без видима причина.

По всичко изглежда, че случилото се е изненада и за оператора, който снима събитието. Последният побягва със забележителна скорост и успява да се отдалечи на безопасно разстояние от горящата машина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гару Гару

    40 75 Отговор
    То не е от танкиста ами от тоя кокошарник дето за танк минава Т 55
  • 2 старо куче

    79 8 Отговор
    Има страшно много неща, които могат да се объркат в един танк и да доведат до този резултат, а почти всички от тях зависят от подготовката на тези, които боравят с танка. Това, че танкът е старичък не го прави непременно негоден, но не се знае как е бил поддържан, а за боеприпасите да не говорим ...
  • 3 Гару Гару

    58 9 Отговор
    Може да е от некачествен снаряд също , или от лоша потдръжка. Ама тоя танк си е изпял песента ,ние такива ги подарихме на Македония. Ей за такива " цигански " сражения -за това става.
  • 4 666

    37 2 Отговор
    Доста често правителствените войски оставят такива "изненади". Като гледам клипчето, тези са от ИДИЛ и са рипали до Аллах от щастие, като са "пленили" вражески танк. Има доста такива клипове в интернет и с танкове и с РПГ и с каква ли не техника.

    Коментиран от #6

  • 5 Ники

    43 2 Отговор
    Скапана техника , стари муниции , и абсолютно некомпетентна "армия" ако може да се нарече така , защото това са по скоро идиоти на който са раздадени танкове и пушки с бърза инструкция за употреба. Сигурен съм че такива случай не са рядкост просто в повечето случай няма кой да ги заснеме ...

    Коментиран от #11

  • 6 Гару Гару

    35 4 Отговор

    До коментар #4 от "666":

    Не се знае дали са от ИДИЛ -всичките викат Аллах Акбар
  • 7 Патето Яки

    37 6 Отговор
    Дефектен снаряд, може би с отдавна изтекъл срок на годност, Може да е краден и продаден от нашите взривени складове.
    Танка си е нормален, снаряда се е взривил в цевта-оръдието.
  • 8 Предположение

    21 65 Отговор
    Според мен, руснакът вътре просто е пръднал силно и е пръснал бутилките с водката в кабината, ей го на взрива и огъня откъде е.
  • 9 Ярослав Станчев

    38 11 Отговор
    Прости и некадърни чалми.Затуй евреите и американците ги мачкат вече 100 години и ги правят на маймуни.
  • 10 борислав

    20 2 Отговор
    Удри го РПГ

    Коментиран от #12

  • 11 Kcaniba

    31 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ники":

    Каква армия!??
    Талибани, тарамбуки и човекоядци - опозиция!!!
  • 12 герги

    19 3 Отговор

    До коментар #10 от "борислав":

    И аз така мисля, че е. Що пък точно да се е самовзривил. По -логично да го е ударил снаряд - РПГ или оръдеен.
  • 13 Корковата тапа

    10 30 Отговор
    Т55 понякога ги прави тези номера.
    Нищо де. Гасят го, почистват, нов екипаж и готово.
    Най много пантите на капандурата да трябва да сменят. :)

    В Т72 това е оправено, но там пък има друго. Направили са танка много нисък и пълначката е така направена, че понякое време може да изтреля и някой от екипажа през дулото.

    Абе руска му работа.
  • 14 Барчо

    30 6 Отговор
    От клипът се вижда, че "противник" снима винаги от сляпата страна на танка. Той се дислоцира в тази горичка и нещо чака. Танка е дебнат да го ебнат и се вижда ясно, че взрива е отвън, а не отвътре. На всичко отгоре "противника" след взрияването на вика колко е велик Аллах и започва бързо да се отдалечава. Танка е взривен отвън, защото ако беше отвътре, огъня щеше да излиза оттам и люковете да са разбити и отворени.
  • 15 Бай хой

    3 3 Отговор
    Възможно е да се взриви вътре при неграмотно боравене с взриваъеля, когато се сваля капачката. Но тогава се взривяваи боекомплекта при което лупола извъчва зрелищно нагоре. А се чуваше наоколо радпстта на свободната сирийска опозиция.
  • 16 танкист

    40 0 Отговор
    До всички писали тук: - снарядът по НИКАКЪВ начин не може да се взриви в танка !! Който е бил танкист - знае ! Аз бях на същия Т-55ж, затова ви го казвам !!!

    Коментиран от #26

  • 17 Отвън

    20 1 Отговор
    Прав е Барчо, четете и гледайте. Ударът е отвън с противотанков снаряд.
  • 18 555

    7 13 Отговор
    Жалко.....следващия кадър трябваше да покаже как снаряда изстрелян от танка взривява руската военна база ,а оттам една голяма осколка излита и удря руския самолетоносач,който от своя страна се разцепва на две и потъва скоропостижно. Гледайте бързо,че мернат ли го "миротворителите"- тутакси ще премахнат клипа.
  • 19 2dw

    2 3 Отговор
    си мисла ,че в цевта е била налична "вкладна"; тоз филм сум го гледал преди год. на Црънча, май 83-та беши
  • 20 Дженев

    20 0 Отговор
    Браво.Добре,че има трезви коментатори.Гледат материала е не се подвеждат по тенденциозни заглавия заглавия.Тук трябваше веднага да реагират моделираните човечета и да започнат да обясняват колко била скапана руската техника и колко опасно е дори да се доближиш до такъв танк.Е ,не мина без тях разбира се.
    Само,че първо се вижда,че светлината и ударната вълна идват първо от позицията на снимащия и после следва взрива в танка.Нищо,че снимащия не бяга панически,а напротив изпадна в радостна еуфория. Все пак трябва да вярваме на написаното в статията и определени коментатори.....нали????
  • 21 onq s konq

    14 11 Отговор
    Спорет мене е с газова уретба и от жегата е гръмнала!Нема кво друго да е !
  • 22 Нетанкист

    16 0 Отговор
    колоритно заглавие за поредната боза в българските медии, цебящо да привлече внимание. А каква е гаранцията, че от другата страна на танка няма попадение?
    За съжаление това не може да бъде побрано или разбрано от главата на журналист, който няма собствена мисъл и разсъдък. Тук танкиста е най-малко виновен. Може да е неизправен боеприпас, може да е проблем с машината. Може да е поредната антируска пропаганда. Нека не забравяме кой създаде и спонсорира ИДИЛ, за да достигне днешните си размери.
  • 23 Прасчо

    9 1 Отговор
    Най-вероятно снаряда идва от България и е усигурен от единствения човек с мастна гънка на челото - Пеевски
  • 24 Vasik Atanasova

    13 0 Отговор
    нещо не се вързват тука нещата
    нито заглавието
    нито
    това което се вижда
    първо нелеп танкист
    не знам дали знаете
    но в всеки един танк има екипаж
    механик водач
    пълнач
    мерач
    най малко трима човека
    второ на мене ми се стори че този танк беше улучен
    и за това се подпали
    затова и черния крещеше алах акбар
    аз съм карал Т 55 мога да кажа че е добър танк
  • 25 Vasik Atanasova

    6 1 Отговор
    поздарви на всички КЕМАФИ
  • 26 Vasik Atanasova

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "танкист":

    евала сега ти прочетох коментара
    аз също карах такова чудо в звездец
    въпреки че бях кашик
    Т 55 Е СУПЕР ТАНК

    Коментиран от #27

  • 27 9та танкова реактивна батареябата

    10 0 Отговор

    До коментар #26 от "Vasik Atanasova":

    Тея съвсем целенасочено правят видеоклипа защото знаят, че ще се атакува 55цата и след поразяването на целта чалмата търчи и надига от кеф тва е.
  • 28 Морския

    0 1 Отговор
    Аси експертите, аси чудото...
    Абе хората качили клипа в Тубата, казват че танка се е самовзривил, но експертите твърдят, че е бил ударен...ццц...
  • 29 Малка корекция

    2 0 Отговор
    Не разбирам защо пишете, че е на "режима", при положение, че в заглавието на клипа пише "Rebels". Анатоли, Rebel от английски се превежда бунтовник.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания