3 Юли, 2017 15:33 4 652 21

Турция ще строи свой самолетоносач (СНИМКИ)

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • самолетоносач-
  • анкара-
  • флот

Наш дълг е да станем един от лидерите в корабостроенето, заяви президентът Ердоган

Турция ще строи свой самолетоносач (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Турция възнамерява да построи собствен самолетоносач, заяви днес турският президент Ердоган по време на церемония по пускането в движение на произведена в Турция корвета, съобщи ТАСС.

Турция към 2023 г. трябва да получи независимост от чуждестранни компании във военната индустрия, подчертал Ердоган.

Ние ще построим собствен самолетоносач. Наш дълг е да станем един от лидерите в корабостроенето, а самолетоносачът вече не е далечна мечта за нас, казал Ердоган.

Турция ще строи свой самолетоносач (СНИМКИ)

Турция ще строи свой самолетоносач (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    20 15 Отговор
    Знам 5-10 турски израза,ама в случая относно плановете на Турция за бъдещата ммегалодка единствено подходяш ми се струва "Аллах керим".Даже не го знам какво точно значи,но ми се иска да звучи като искрено комшийско пожелание "Дано с божията помощ си спечелите самолетоносач от тотото"!

    Коментиран от #14

  • 2 Палко

    25 18 Отговор
    Може и да построи ама ще се разпространява само в мрежата на магазини като "Hippoland"!!!
  • 3 Пеньо

    24 16 Отговор
    Султански блянове!
  • 4 СУЛТАНАААА......

    27 7 Отговор
    А БЪЛГАРИЯ КО ЩЕ ПОСТРОЙ

    Коментиран от #5

  • 5 Независим

    33 4 Отговор

    До коментар #4 от "СУЛТАНАААА......":

    Мавзолей на крадците от ГЕРБ
  • 6 Morgoth

    23 6 Отговор
    Самолетоносач ... хм. Това нещо самолетоносача е едно плаващо летище. Сега следва въпроса за чий и е на Турция да има плаващо летище? Войните в Близкия Изток са и на един полет разстояние от собствената територия. Кого иска Турция да плаши със самолетоносач? Русия? САЩ? Великобритания? Германия? Китай?
  • 7 Volvo

    11 15 Отговор
    Te imat teknologiq da postroiqt sami za samoletonosa4 daje drugi tursite nai rabotlivi hora
  • 8 гост

    22 10 Отговор
    Арабската пролет май пак ще пукне, тоя забравя какво стана, когато Кадафи се опита да направи Либия силна и икономически независима арабска република.
  • 9 Варна

    20 7 Отговор
    Турция се въоръжава и инвестира в собствената си индустрия! - Това е притеснително за нас. Когато съседът ти се въоръжава и инвестира в собствените си военни предприятия трябва да си много внимателен

    Коментиран от #10, #11, #17

  • 10 Бг гражданин

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Варна":

    И с какво ще сме внимателни?...... С НЕДОСТРОЕНАТА ТЕЛЕНА ОГРАДА????????
  • 11 Хасан

    11 12 Отговор

    До коментар #9 от "Варна":

    Няма страшно...Бьлгария е в НАТО..а и няма петрол..не е стратегическо ...не е и пазар..така че ..няма страшно за нас
  • 12 Орманджиев селски

    8 6 Отговор
    За кво ще строи легени?може би за продан, и създаване на работа. Знам че продават хеликоптери и малки воени самолети, а големи легени кой ще купи?.

    Коментиран от #19

  • 13 Юрий

    5 7 Отговор
    За какво им е ?Никой не знае .Ама видяла жабата ,че подковават коня ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Келепировски

    2 2 Отговор
    А ние строим кетайска стена, ще развеждаме транзитни туристи за много пари.
  • 17 Лупи

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Варна":

    България трябваше да внимава 90-те години, когато още имаше държава, сега вече всичко е заминало и можем само да констатираме. Нищо не зависи от нас! Има вече цели зони у нас само с турско-мюсюлманско население, които се ръковдят от етническа партия подчинена на 1 човек, който лавира между Русия и Турция, като дебелата му дясна ръка е окупирала едрия бизнес, а простата му лява ръка е премиер. В тия зони не се говори български, дори когато камери отидат там на митинги. Ако влезеш в магазин и си говориш на български ще те гледат странно. Икономиката е зависима от турция в голяма степен с турски стоки и турски фирми точещи държавни поръчки в определени райони. В училище ще получават все повече свободи да си затвърдят турската линия на обучение, няма да има робство, няма да има български революционери и т.н. Има финансиране на сунитски джамии от СА с одобрение на Турция на наша територия, нямаме армия, а турските тайни служби оперират на наша територия все едно им е задния двор. България в момента е на 4-5 ръкети с конвенционален заряд живот насочени в 4 града другото ще остане свободна и чиста територия за заселване. Положението е толкова зле в момента, че дори няма нужда да внимаваме защото края отдавна е изпуснат та тоя самолетоносач и това въоръжение на Турция дори може да не се използват ако решат да си впишат малко полодородна територия от северната страна. А това, че сме в НАТО отидете го разправяйте на гърците дето всеки ден прихващат изтребители на Т
  • 18 ЗАПОЗНАТ

    7 7 Отговор
    МОГЪЩА ДЪРЖАВА СЪС СИЛНА ИКОНОМИКА И АРМИЯ !!! ТУРЦИТЕ СА СТРОЯЛИ КОРАБИ,КОИТО СА КАРАЛИ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ДА СЕ ИЗПУСКАТ В ГАЩИТЕ !!! ГИГАНТА СЕ СЪБУДИ ОТ ДЪЛБОК СЪН !!! НЕ ПОМОГНАХА ПРОТЕСТИТЕ ОТ ГЕЗИ НЕ ПОМОГНА И ВОЕННИЯ ПРЕВРАТ !!! СИЛАТА НА ТУРЦИЯ ЩЕ СЕ РАЗРАСТВА ГЛАВОЛОМНО НЕЗИВИСИМО ДАЛИ НИ ХАРЕСВА !!!!В МОМЕНТА ТУРЦИЯ СТРОИ МАЛЪК САМОЛЕТОНОСАЧ ,КОЙТО ЩЕ БЪДЕ ГОТОВ 2021 ГОДИНА !!!!!!!!!
  • 19 Balkan

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Орманджиев селски":

    Koi 6te se kupi arabite razbira se
  • 20 Асен

    4 1 Отговор
    Великите държави готвят стратегиите си за 50-100 години напред. Това, че ще строи самолетоносач след 5 години, означава, че ще е готов след 10. Ще е на служба поне 30 години.

    След 50 години Турция ще е Европа. С оглед демографските тенденции в Европа и Турция, Турция се готви във военен план:
    1. Да има с какво да подкрепя бъдещите си искания си (например относно населението си в сегашните европейски държави, което тогава ще бъде 30-50% от населението на държавите).
    2. Да си защитава бъдещата територия (т.е. днешните европейски държави)

    Като цяло, независимо дали на нас ни харесва или не, турците се развиват и подготвят за бъдещето. Бих казал, че Турция е третата по мащаби на развитие в момента след Китай и Индия.

    Ние може само да се учим от нея, и да съжаляваме, че нашите политици не са държавници с визия.
  • 21 Gost

    1 0 Отговор
    Asen kato hasan li da go razbiram
Новини по държави: