Last news in Fakti

3 Юли, 2017 16:27 2 750 27

Москва и Пекин срещу останалия свят

  • си дзинпин-
  • китай-
  • русия-
  • москва-
  • владимир путин

Президентът на Китай - Си Цзинпин пристигна на официално посещение в Русия

Москва и Пекин срещу останалия свят - 1
Снимки: БТА/XINHUA/АР

Китайският президент Си Цзинпин пристигна в Москва на официално посещение по покана на руския си колега Владимир Путин, предаде ТАСС.

Си беше посрещнат на летище "Внуково" от заместник-министъра на външните работи на Русия Игор Моргулов, руския посланик в Китай и китайския му колега в Москва.

В първия ден от своето двудневно посещение Си ще има неофициална вечеря с Путин в Кремъл, заяви руският президентски говорител Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Утре Си ще проведе официални разговори с Путин и ще бъдат подписани двустранни споразумения, каза Песков.

Предвижда се двамата президенти да се срещнат с бизнес лидери, за да засилят икономическото сътрудничество между Китай и Русия, заяви говорителят на Кремъл.

Москва и Пекин срещу останалия свят

Москва и Пекин срещу останалия свят

Сделките, които ще бъдат сключени, са оценявани на 10 милиарда долара, отбелязва ТАСС.

Утре Си ще се срещне и с руския министър-председател Дмитрий Медведев. Планира се в разговорите да бъдат обсъдени въпроси от двустранното сътрудничество в търговията, инвестициите, енергетиката, промишлеността, транспортната инфраструктура и селското стопанство, посочва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо Минчо

    32 26 Отговор
    Тия па
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Марадона

    43 35 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Заглавието е страхотно, най-голямата държава и тази с най-много население, най-много работна ръка и най голям пазар си сътрудничат и чичо долар се превръща в тоалетна хартия
  • 4 kick

    34 35 Отговор
    А бъхливите кравари, подписват с целия свят да са срещу Русия...но руснаците са калени, могат да размажат света за 15мин.

    Коментиран от #5, #9

  • 5 смотан путин

    26 28 Отговор

    До коментар #4 от "kick":

    Те и Сирия щяха да оправят за месец-два пък нещо се запече работата там?

    Коментиран от #17

  • 6 Sergiy

    27 30 Отговор
    За китайците пазари са: ЕС и САЩ, това го знае и ученик.
    Газопровод "Сила Сибири", само че за него всички мълчат, защото, когато подписваха намерения за намерения за смешните 60млрд.кубика, китайците казаха на путьо, ще се срещнем на границата с тръбите, на което путьо молил за кредит, няма пари бедничкият, на което китайци промълчаха учтиво и по източният начин. Резултат- на третият день на посещения на путьо в Китай, подписаха "намерения за намерения" за смешните обеми. Гафове: 1) на третият ден не се подписват сериозни документи, това се права на първият или макс, на вторият ден ;)). 2) путьо искал пари-не му дадоха ;)) и 3) на третият ден преди да тръген от Китай, подписаха това което подписаха ;))
    И сега, въпрос за трололове на путьо, къде е Китай, ЕС и САЩ в световната търговия и економичиските изгоди за всеки от процеса и къде е "русия" на путьо ;))
  • 7 СССР

    29 25 Отговор
    Путин само да си разклати т.....ците и Еврогейският съюз се е распаднал бе......!!!

    Коментиран от #12

  • 8 Kcaniba

    25 26 Отговор
    Китай и Русия СА половината свят, другата половина се състои от над 200 държави и държавички!!!
    Та кой срещу кого!??
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Юрий

    20 31 Отговор
    Путин ще моли за пари ,ще моли като просяк !
    И не е сигурно ,че Китай ще им дадат ,ще им дадат,но съвсем малко.
  • 12 шлемник байкалскии

    20 19 Отговор

    До коментар #7 от "СССР":

    Това ли са новите опорни точки от руското ?

    Ако се подпирате на топките на Путин значи сте обърнали резбата!!!
  • 13 Барчо

    20 21 Отговор
    Към Русия и Китай ще имат желание да се присъединят и други държави, които не се харесват американската политика. Тогава ще се наруши баланса и някои ще се окажат на губещата страна.

    Коментиран от #14

  • 14 Юрий

    14 10 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    За сега Китай също не присъства в такъв съюз . Та коя е губещата страна ми е въпроса ?
  • 15 Какво?

    6 2 Отговор
    Най-първата снимка е от посещението му в Хонг Конг? Защо- е въпросът?
  • 16 ТАТКО

    6 9 Отговор
    Доста се усмихвам последните дни четейки коментари... Nice a 1,Япония прие за официална електронна валута за разплащания бекон..2 Китай и Русия преди 4 месеца завършиха новата си парична единица за разплащания, която ще има и хартиен еквивалент.. И Уви когато това започне - всички печатани и без покритие долари 💵 - ще са за печката за огрев...останалото са приказки за лека 🌃 нощ.. П.с.един китаец казал на друг китаец че императорът ще раздава утре месо 🍖 и на другият ден се събрали 200 000 китайци пред двореца.. Но императора помислил че бунт и наредил да ги избият!!! Наздраве 🍻 😎

    Коментиран от #19, #20

  • 17 ЩО СЪМ ТОЛКОЗ ПРОСТ

    16 6 Отговор

    До коментар #5 от "смотан путин":

    МИ ТО КРАВАРИТЕ ЦЯЛО СТОЛЕТИЕ СТОЯТ В АФГАНИСТАН ИЗПОТРЕПАХА И КОКОШКИТЕ ЧАК АМА ТАЛИБАНИТЕ НЕ УСПЯХА.
  • 18 Гостенин

    5 11 Отговор
    Заглавието е подвеждащо ,никъде не става въпрос за останалия свят ,10 милиарда не е колосална сума не забравяйте ,че основен търговски партньор на Китай е САЩ .Русофилистиците само като прочетат Русия и забравят България.
  • 19 European

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "ТАТКО":

    Чекай ,дано дочекаш. И току виж рублата се изравнила с паунда.За гладната кокошка нема да говорим.
  • 20 Юрий

    6 14 Отговор

    До коментар #16 от "ТАТКО":

    Да, преди четири месеца ,а долара не помръдва даже се покачва.

    Китай няма да влезе във война със Запада +Япония, Австралия ,ЮАР и т.н. -нито гореща, нито търговска. Не му е изгодно и е рисковано.
    Китай ще чака,даже няма много да чака. Русия е пред разпад и най вероятно Китай ще намаже доста сериозно от такъв разпад. Печалба -без война . Ще обещае на Запада ,че ще контролира ядрения арсенал на Русия -което е много важно , и Запада ще приеме ситуацията (даже със задоволство ще я приеме)

    Коментиран от #21

  • 21 гост

    10 5 Отговор

    До коментар #20 от "Юрий":

    Дори да предположим хипотезата ти, то тази част:
    "Ще обещае на Запада ,че ще контролира ядрения арсенал на Русия -което е много важно , и Запада ще приеме ситуацията (даже със задоволство ще я приеме) " хич не е реална, че и със задоволство? Запада има нужда от ресурсите на Русия! Как го виждаш да остави козовете на Русия в ръцете на Китай? Ако това стане, какъв е смисъл Китай изобщо да продължи участието в играта, при условие, че никой няма да има по-силни карти от него? Това ще е края на хегемонията на САЩ!

    Коментиран от #22

  • 22 Юрий

    5 9 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Запада има нужда от ресурсите на Русия .
    Запада за чуждо не ламти. А ресурсите пак ще бъдат на пазара . например диамантите на Якутия . Обаче и Якутия като област да получава повече от това. Със спечелените пари да се изгражда инфраструктура, да живеят по добре най общо казано. Или Тюмен или много други области ,които са недоволни от това ,че са ограбвани.
    Колкото до козовете - ядреното оръжие не е непобедимо. То може да бъде неутрализирано. Не съм сигурен как точно ще се процедира ,но е неприемливо нестабилни държави да разполагат с него.

    Коментиран от #24

  • 23 Кака Гинка

    13 0 Отговор
    Още едно подвеждащо заглавие,което няма нищо общо с написаното в статията.Ако съдим по него - третата световна война вече е обявена...
  • 24 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #22 от "Юрий":

    "Запада за чуждо не ламти." хахахах...вицът на деня!
    Кой запад? Бившите колониални империи, който не са спрели да източват ресурсите на бившите си колонии или новият "демократичен" световен колонизатор? Огледай се!
    Къде отиват ресурсите и приходите от тях, след края на войните? Човечеството не с е е променило: победителя плячкосва, победеният плаща.
    Да не би България да е добре, привсе че има много злато? Да не би негрите в ЮАР да с намазали от диамантите там? Страните от Персийският залив и те са СУПЕР с трилионите $ петрол всяка година? Страните с добива на шистов газ?
    Ако това, което мислиш стане много вероятно освен да ги ограбват, да плашат и репарации. Слабите държави с ресурси никога не си били добре, въпреки ресурсите си.
    За съжаление разсъжденията ти са по-скоро утопично-комунистически, отколкото реално-демократични. Освен това живеем в капиталистически свят, където печалбата и зависимостта са издигнати в култ.
    Стабилността в момента се дължи именно на баланса на ядреното оръжие. Патова ситуация, в която никой не напада, защото има прекалено много да губи, а крайният резултат няма да е победа и печалба, както е било във войните досега. Нарушиш ли баланса - GAME OVER!

    Коментиран от #25

  • 25 Юрий

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Това дори не са мои разсъждения . Има много материали написани по въпроса -например от Олег Сандро Памфилов и др.
    По добре е да се запознаеш с тях и след това да говорим.
    Защото в момента говорим на различни езици.

    Коментиран от #26

  • 26 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Юрий":

    Не съм ги чувал. Благодаря, ще прочета нещо! Интересно ми е.

    Иначе има всякакви мнения, но далеч не приемам нещо, казано от някой за чиста монета или за миродавно. Трябва все пак да има поне хипотетична възможност то да се случи при поне няколко спазени фактора, а не принципно, в идеална среда без външна намеса. Както и да е.
    Благодаря!
  • 27 Патриот

    1 0 Отговор
    Какви глупости - Кетий и Русия срещу света. САЩ са поробили неколцина държавици, които ги подкрепят по нежелание и ни го представят като цял свят - САЩ, Канада, Австралия , Саудитска Арабия и пропадналия ЕС не са целият свят както се опитват да ни убедят.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания