4 Юли, 2017 07:58 2 403 7

Северна Корея с нов ракетен тест

  • северна корея-
  • ракета-
  • тест

Ракетата е паднала в японски води

Северна Корея с нов ракетен тест - 1
Снимка: БТА/AP

Властите на Северна Корея извършиха ракетен тест, като вероятно ракетата е паднала в японски води, съобщи NBC.

Ракетата е паднала в японската икономическа зона. За това съобщиха властите в Южна Корея. В страната вече е разпоредено събирането на съвет за национална сигурност.

Сеул ще засили своята отбранителна готовност срещу бъдещи подобни тестове.

Смята се, че ракетата е прелетяла над 930 км. Вероятно става за междуконтинентална балистична ракета.

Япония обяви, че новото ракетно изпитание на Северна Корея е поредната провокация.

"Това момче няма ли нещо по-добро за вършене?", попита президента на САЩ Доналд Тръмп в Twitter. После той изрази надежда, че Китай ще накара Северна Корея да "прекрати това безумие веднъж завинаги".

Очаква се тристранна среща между САЩ, Япония и Южна Корея. Тя ще се проведе по време на срещата на Г-20. Тя ще се проведе в Хамбург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    17 6 Отговор
    Начи перхидроления дедо може да е въоръжен, а другите не и да ги тепат?

    Коментиран от #3

  • 2 Палячовци

    18 6 Отговор
    За пореден път комунистическата и изостанала С.Корея се изплю в лицето на САЩ пред цял свят...Уж ядяха трева,уж бяха в 19 век...а великата и изключитела нация(според Обама) седи в армадата си от самолетоносачи и гледат като нас.ани...Явно имат въпрос--ние досега воювахме с камилари---тия корейците май не са такива...кво да праим сега???...😭😭😭😭

    Коментиран от #4

  • 3 Morgoth

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо Грую":

    И други може да са въоръжени рабира се, но с американско оръжие ;)
    Дали Русия е подкрепяла кандидатурата на чичко Дони само се спекулира, но за американскоро оръжейно лоби е повече от ясно.
  • 4 Morgoth

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Палячовци":

    Отговора е ясен - нямат нефт.
    Но пък съседите им имат пари и ако са уплашени достатъчно ще купуват американско оръжие. Така че "великата и изключителна нация" си седи в армадата от самолетоносачи и гледа сеира, като междувременно гледа нещата да не излязат от контрол и ги побутва лекичко да вървят в "правилната посока" - тази на собствения и финансов интерес.

    Коментиран от #5

  • 5 Лупи

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Morgoth":

    Тчно, САЩ никога няма да махнат Кимчо или сина му докато Ю. Корея и Япония си плащат за защита. Стар Американски бизнес от зората на Американската държава, който всички сме гледали по филмите им. Виж ако в бъдеще се докаже, че имат залежи на нещо ценно тогава ще се запролети и при тях. От друга страна Кимчо също няма изгода да си разваля рахата и да напада някой, като не го закачат. Може да е луд ама не е чак толкоз луд да се откаже от S600 Pullmann, черния хайвер, трюфелите и безброй девици за да громи империализма в световен мащаб :)
  • 6 4 July

    7 1 Отговор
    Много изискано им честитиха празника!
  • 7 За гъби

    3 0 Отговор
    Поне да бяха прихванали и свалили една ракета. Така от кумова срама. Да покажат на своите съюзници защо трябва купуват ефективно оръжие. Да му направят реклама. Колко на брой пъти за заплашваха . Колко пъти вече им се изчерпа търпението за последно , и отново се връща това търпение. Ми те имали ангелско търпение, а вие говорите ,агресори били , държави нападали. Или ангелското търпение е благодарение на ЯО което праща направо при ангелите.
Новини по държави: